Op naar Mauterndorf
Op naar Mauterndorf

Op naar Mauterndorf

Michael Michael

Vallen en relaxt opstaan. De eerste week van het jaar is meteen goed begonnen. Ik ben uitgenodigd door Buro Energiek om ook dit jaar weer mee te gaan naar Mauterndorf, Oostenrijk. Daar geef ik niet alleen snowboardles, maar begeleid ik de jongeren ook door de week.

Het verschil met de reguliere lessen die we bij Snow+ geven, is dat ik nu de hele dag bij ze ben. Van ‘s ochtends vroeg tot het moment dat ze naar bed gaan.

Bureau Energiek is een kleine onderneming die voornamelijk begeleiding biedt aan mensen met een Persoons Gebonden Budget (PGB). bekijk ook mijn blog van vorig jaar.

Dit betekent dat ik ze begeleid op de momenten dat alles goed gaat, maar ook op die momenten dat het even tegenzit. Ik bouw zo een goede band op met de jongeren. Dit komt van pas als alles even tegen lijkt te zitten.

Mauterndorf
Mauterndorf

Snowboarden is, soms nog meer dan skiën, een proces van vallen en opstaan. Op sommige dagen val je nu eenmaal meer dan op andere. Vaak merk ik bij de deelnemers dat de derde of vierde dag het zwaarst is. Het lichaam heeft er dan al twee intensieve dagen op zitten en spierpijn komt om de hoek kijken.

Ik zie dan ook vaak frustraties ontstaan bij mijn deelnemers. Het is lastig voor ze om te relativeren want “gisteren ging het toch zo goed”. Die frustraties hebben juist een averechts effect. Wanneer je boos wordt, span je je spieren meer aan waardoor je als een plank op je board staat. Hierdoor val je juist sneller wat vervolgens weer resulteert in meer frustraties.

De klas van Snow+
De klas van Snow+

Wanneer ik dit merk, zet ik de les even stil. Ik deel dan even wat te drinken uit en geef de volgende instructies: haal na elke bocht die je maakt diep adem, trek je schouders op en ontspan daarna in een keer al je spieren in je lichaam wanneer je uit ademt.

Door deze oefening raak je je frustraties kwijt en ontspan je tegelijkertijd je spieren. Je valt minder en bent weer soepeltjes aan het boarden.

Deze oefening werkt tijdens het snowboarden maar kan je natuurlijk ook toepassen wanneer het ergens anders even minder gaat!

Deze trip was erg geslaagd en wij van Snow+ kijken uiteraard al weer uit naar de volgende reis. Tot de volgende blog.

Groetjes, Michael.

Auteur

Michael
Michael

Mede oprichter van Snow+, ski,- en snowboardlessen voor mensen met een beperking. Ik snowboard sinds mijn 10e en ben elke winter in de sneeuw te vinden!
Favoriete bestemmingen: SkiWelt, Les Deux Alpes

Reacties