Kosten voor een skipas
Kosten voor een skipas

De kosten van een skipas

Wintersport Live Wintersport Live

ALPINRESORTS.com onderzocht de verschillende prijzen per kilometer piste van 10 populaire wintersportgebieden. De verschillen zijn aanzienlijk. Check waar de wintersporter het meeste waar krijgt voor zijn geld. De verschillen zijn aanzienlijk, maar niet geheel onverwacht.

Speciaal voor de prijsbewuste wintersporter heeft online skiverhuur ALPINRESORTS.com de prijs per kilometer piste van tien populaire wintersportgebieden onder Nederlanders berekend. Waar krijgen wintersporters het meeste waar voor hun geld en waar betalen zij, kijkend naar de prijzen van skipassen en de grootte van het skigebied, relatief veel per kilometer piste?

Voor kilometervreters is Val Thorens de beste optie Fanatieke wintersporters krijgen in Val Thorens de meeste kilometers voor de laagste prijs. Hoewel een skipas daar niet goedkoop is en 347 euro kost, krijgen reizigers hiermee toegang tot 607 kilometer piste, wat neerkomt op slechts 57 cent per kilometer piste. Westendorf en Saalbach in Oostenrijk zijn ook relatief goedkoop. Hier betalen wintersporters 0,94 en 1,02 euro per kilometer piste.

Liever skiën in Zwitserland? In Zermatt krijgt men toegang tot 362 kilometer piste in ruil voor een bedrag van 1,02 euro per kilometer. De duurste pistes liggen in Duitsland Saas Fee in Zwitserland is aan de prijzige kant met een kilometerprijs van 3,59 euro. De skipas, waarmee men de beschikbare 100 kilometers piste onveilig kan maken, kost daar 358,89 euro. Een skipas in Winterberg, Duitsland van 135 euro is van alle passen het goedkoopst, maar met een skigebied dat slechts 27 kilometer groot is, is de prijs per kilometer veruit het duurst, namelijk vijf euro. Winterberg is daarmee voor Nederlanders die een weekendje willen skiën een goede optie maar voor fanatieke skiërs stukken minder interessant.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties