Kidsproof wandelen door de Franse Alpen

Kidsproof wandelen door de Franse Alpen
Kidsproof wandelen door de Franse Alpen

Voor de meeste mensen zit het wintersportseizoen er op. Maar als je een fan bent van de Alpen, dan kom je menig wintersporter ook in de zomer in de bergen tegen. In het Franse deel van Portes du Soleil kun je in de zomer heerlijk verblijven. En ben je in Morzine en Avoriaz met de hele familie dichterbij de natuur.

Wandelen en comfortabel slapen onder een heldere sterrenhemel

Vanaf het centrum van Avoriaz loop je in een half uurtje het Lil'Stash bos in. Stel je het volgende voor: boomhutten, hangende loopbruggen, glijbanen en de majestueuze naaldbomen die de plaats omringen. Een magische plek midden in de natuur. Het was al mogelijk om er te barbecueën en vanaf dit jaar kun je er ook slapen onder de sterrenhemel. Het kampeergedeelte bestaat uit 2 ruime canvas bivak tenten die elk plaats bieden aan maximaal 5 personen. De tenten zijn uitgerust met comfortabele bedden en warme dekbedden. Vanaf 95€ per nacht per tent. De wandeling uitbreiden? Check dan p. 9 van dit wandelboekje.
Wist je dat: Lil’Stash herbebossingsgebied is en in de winter een eco-snowpark

In de voetsporen van vosje Gaspard naar de waterval van Nyon

Een natuurwandeling vanuit Morzine die het riviertje de Dranse volgt en die uitkomt bij de prachtige waterval van Nyon. Onderweg kom je alles te weten over het vosje Gaspard dat in deze vallei woont. In aanvulling kun je bij het VVV een boekje over Gaspard kopen voor 2 euro. Meer informatie en een kaart op p. 35 van dit wandelboekje

De vele functies van het bos

Het Lac des Mines d’Or in Morzine is een klein meer omgeven door alpenweiden en naaldbossen. Via informatiepanelen ontdek je meer over de rijke biodiversiteit dat het gebied kent en het belang en vele functies van het bos. Interessant voor jong en oud!

Tip: Op 20 minuten wandelen ligt het Fréterolle chalet. Hier dartelen de geitjes vrolijk over de alpenweiden. Je kunt er iets drinken – en uiteraard geitenkaasjes proeven.  

Wandelen? Of toch liever een verfrissende duik in het meer van Montriond

Het meer van Montriond bij Morzine is het derde grootste meer van de Haute Savoie. In 3 km loop je het helemaal rond. Te warm voor een wandeling? Het meer garandeert een verfrissende duik!

Uitzicht meer van Montriond Credits Avoriaz
Uitzicht meer van Montriond Credits Avoriaz

Wanneer je vanaf het einde van het meer 10 minuten doorloopt kom je bij het Les Albertans gehuchtje met traditionele architectuur. Nog een stukje verder raast het water van de indrukwekkende Ardent waterval naar beneden.  P. 27 van het wandelboekje van Morzine.

Wandelproeverij – met de mooiste uitzichten bij Avoriaz

De Abricotine berghut ligt op 1.635 meter hoogte en heeft uitzicht op de waterval des Brochaux. Je kunt er niet alleen lunchen met de beste streekproducten maar ook heerlijke bosbessentaartjes eten. Een volgende stop is de berghut van Chésery dat op de Frans-Zwitserse grens ligt. Vanuit de locatie heb je uitzicht op het prachtige Lac Vert. De berghut van Chésery is een oude stal die dateert uit de 19e eeuw. In 1987 is het geheel gerenoveerd en de eigenaars maakten er een fijne gîte van. Je kunt er simpele gerechten van lokale streekproducten proeven en er is grote kans dat je onderweg  een herder met z’n kudde schapen tegenkomt. P. 18 uit het boekje van Avoriaz.

Nog niet uitgewandeld?

Avoriaz en Morzine hebben een selectie met toegankelijke wandelingen op een rijtje gezet in het Engels en inclusief kaarten. De boekjes zijn hier gratis te downloaden: 1. Wandelboekje Avoriaz 2. Wandelboekje Morzine

Over Morzine en Avoriaz

Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt 3.000 inwoners. Avoriaz ligt op een hoogte van 1800 meter en is een autovrije wintersportplaats middenin Les Portes du Soleil. Van een afstand bootsen de gebouwen de rotsen onder het dorp na. Beide dorpen liggen in het noordelijke gedeelte van de Franse Alpen, de Haute Savoie. Meer informatie www.morzine-avoriaz.com en www.avoriaz.com

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen