Chalets en appartementen aan de piste
Chalets en appartementen aan de piste

Chalets en appartementen aan de piste

Wintersport Live Wintersport Live

Wanneer je aan een wintersporter vraagt wat je het allerliefst wilt op je wintersportvakantie, dan zal een groot aantal mensen antwoorden "een appartement aan de piste". De sfeer aan de piste, de luxe en het gemak van het ski-in ski-out gevoel is niet te evenaren.

Je zou zelfs kunnen zeggen gelukzalend. Ok, ok... het klinkt wellicht wat overdreven en er zijn natuurlijk nog een hoop andere zaken die je wintersportvakantie tot een succes maken. Maar, het gevoel van 'direct aan de piste' maakt een wintersportvakantie vaak wel erg compleet.

De voordelen van een chalet of appartement aan de piste:

De meest voor de hand liggende en het meest gewaardeerde voordeel van een appartement of een chalet aan de piste is natuurlijk de geringe afstand tussen je accommodatie en de piste of lift. Want zeg nou zelf: er is niets zo vervelend als het moeten sjouwen van je spullen naar de gondel of pendelbus. Daar zijn natuurlijk ook andere oplossingen voor te vinden. Zoals het huren van een kluisje in een depot bij de gondel. Maar dan moet je nog steeds voor en na je skidag richting je accommodatie.

Een ander groot voordeel is dat het je veel tijd scheelt. Wanneer je om 9 uur bij de gondel wilt staan om als één van de eerste boven te zijn, dan hoef je niet om half 9 te beginnen met het gehele ritueel. Je klikt je schoenen in je ski's en daalt een klein stukje af naar de lift... let the day begin! Dit laatste is voor iedereen ideaal, maar zeker ook met (kleine) kinderen. Want een skidag van een papa of mama begint vaak met het dragen van niet alleen je eigen skiset, maar ook met de skiset van je kinderen!

Is dat duur, zo'n chalet aan de piste?

Ja... en nee ! Zoals in elk skidorp kun je een chalet of appartement aan de piste uitzoeken tegen de hoofdprijs, maar zoals met alles wat veel geld kost gaat het dan vooral om de skigebieden en dorpen die weinig accommodaties aan de piste hebben. Wat schaars is, is erg gewild en wat gewild is kost een paar centen meer. Maar tegenwoordig heb je in de meeste grotere skigebieden een groter aanbod aan chalets en appartementen aan de piste, waarbij de prijzen niet veel verschillen van de standaard accommodaties iets verder van de piste. Vooral dorpen als Val Thorens, Les Menuires, Saalbach, Kaprun en Zell am See hebben een grote hoeveelheid van dit type accommodaties.

Direct aan de piste
Direct aan de piste

TIP:

Chalet.nl heeft een ruim aanbod aan accommodaties die direct aan de piste liggen. Dit geldt voor landen als Oostenrijk, Zwitserland en Italië, maar zeker ook voor Frankrijk, waar het aanbod voor de zogenaamde ski-in en ski-out bestemmingen groot is.

Nieuwsgierig geworden of wil je inspiratie opdoen voor een wintersportvakantie aan de piste? Wat dacht je van het volgende aanbod:

Accommodatie tip: Val Thorens - Chalet des Neiges - Plein Sud

Bezetting voor groepen: Tot 14 personen

Chalet des Neiges - Plein Sud
Chalet des Neiges - Plein Sud

Chalet des Neiges Plein Sud is een kleinschalige résidence met comfortable en ruime chalet-appartementen in het bekende skioord Val Thorens en ligt vanzelfsprekend aan de piste! De appartementen hebben bij iedere slaapkamer een eigen badkamer en geen slaapplaatsen in de woonkamer.

Vanuit de skiberging stap je direct de blauwe piste (Plein Sud) op. Met deze piste heb je een prima aansluiting op het totale skigebied van Les Trois Valées.

Plein Sud is gelegen in het hogere gedeelte van Val Thorens en op korte afstand van het uitgaanscentrum met vele bars en restaurants. Groot voordeel van deze ligging is dat je dichtbij de aprés-ski bent, maar er geen overlast van ondervindt.

Accommodatie tip: Les Menuires - Chalet Appartementen Montagnettes Hameau de la Sapinière

Bezetting voor groepen: Tot 11 personen

Chalet Aappartementen - Montagnettes Hameau de la Sapinière
Chalet Appartementen - Montagnettes Hameau de la Sapinière

Direct aan de groene beginnerspiste piste en vlak boven het centrum van Les Menuires ligt Résidence Montagnettes Le Hameau de la Sapinière. De negen chalets herbergen in totaal 59 appartementen en is opgezet in de stijl van een klein bergdorpje. De appartementen zijn ruim en comfortabel ingericht en de meesten zijn voorzien van een open haard. Tegen betaling kun je gebruik maken van de spa met een sauna, jacuzzi en hammam.

Accommodatie tip: Zell am See - Appartement Wildbachhof

Bezetting voor groepen: Tot 12 personen

Chalet Appartementen - Wildbachhof
Chalet Appartementen - Wildbachhof

Een heerlijk modern appartementengebouw die direct aan de blauwe piste (Nr. 7 Zeller Skiweg) in Zell am See ligt. Van en naar het appartement skiën is mogelijk. De appartementen liggen vlakbij de dalstations van de Schmittenhöhebahn en de TrassXpress en brengen je direct naar een hoogte van 2000 meter, midden in het skigebied. De skilift CityXpress is via piste nr. 7 eenvoudig te bereiken. Ook de kinderclub ligt dichtbij de appartementen (300 meter).

Sta jij ook te popelen om op wintersport te gaan en lijkt een chalet aan de piste jou ook wel wat, check dan hier het ruime aanbod aan chalets en appartementen in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland: winter 2018/2019

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties