Uvex - algemeen
De Nordica Speedmachine
De Nordica Speedmachine - Never Compromise

De Nordica Speedmachine

Wintersport Live Wintersport Live

De speedmachine van Nordica is terug. En hoe...! Wij hebben het genoegen om van Nordica een uitgebreide uitleg te ontvangen over het paradepaardje van Nordica; De speedmachine. De skischoen is dusdanig ontworpen dat deze voor 95% van de wintersporter direct 'uit de doos' perfect past aan de voet.

Voor de overige 5% kan er via de Tri Fit infrarood methode op kleine of grotere vlakken van de schoen customized aanpassingen worden gedaan om knelpunten te verminderen en proberen weg te nemen. Letterlijk en figuurlijk dus een passende oplossing voor iedere wintersporter. Verderop in dit artikel vertellen we je hier meer over. Een belangrijke andere aanpassing is de reductie in gewicht.

De compleet nieuwe Speedmachine van Nordica kent een perfecte balans tussen performance, gewicht en moderne customization fit technologieën. Het creëren van mooie producten die zowel simpel en puur als functioneel zijn is altijd het doel van Nordica geweest. Met de vernieuwde Speedmachine presenteert het Italiaanse merk een collectie skischoenen, waarbij de pasvorm, optimale performance en de mogelijkheden om de schoenen te customizen centraal staan. Nieuw in de Nordica Speedmachine: de revolutionaire Tri-Fit Customization technologie en het unieke Tri-Force Frame.

Tri-Fit Customization

Tri-Fit Customization is 'the next level' op het gebied van het personaliseren van je skischoenen. Door de focus te leggen op de shell, de liner en de belangrijkste hardware componenten, heeft Nordica het voor elkaar gekregen om een eenvoudig te gebruiken technologie te ontwikkelen die de voet comfortabel en naadloos met de liner en de shell verbindt. De sleutel in deze technologie is het Infrared Shell Customization Heating Element, dat gebruikt wordt in samenwerking met de Nordica Custom Cork Liner en de Nordica oven. Door infrarood als proces te gebruiken bij het verhitten zorg je ervoor dat er geen beschadigingen optreden aan de schoen. Dit is met andere technieken niet altijd het geval. De technologieën samen zorgen ervoor dat zowel de liner als de shell 100% gecustomized kunnen worden, om zo te zorgen voor een perfect passende skischoen.

Tri fit

Cork.... kurk!

Wat ons opvalt is het kurkdeel in de schoen. Hier is goed over nagedacht en is eigenlijk een hele logische keuze. Het kurkdeel laat zich ten eerste makkelijk en snel aanpassen naar de wens. Al binnen 8 minuten is het proces in de oven voltooid. Wat voor de koper en voor de winkelier een hoop voordeel oplevert. Wat ook absoluut een goede eigenschap is aan kurk is dat het proces bij dit materiaal terugkerend toepasbaar is. Waar bij andere materialen de verhitting eenmalig kan worden uitgevoerd, kun je dit met kurk later nog eens herhalen. Een ander niet geheel onbelangrijk aspect is de duurzaamheid van kurk. Kurk is een schoon product en 100% natuurlijk, waardoor de schoen zijn steentje bijdraagt aan een 'groene' oplossing. Als laatste positieve punten aan kurk is de thermische en isolerende functie en het schokdempende effect dat kurk heeft. Kortom, alles bij elkaar een zeer geschikt materiaal om mee te werken.

Cork

De evolutie in lichtgewicht presteren

In de skiwereld is lichtgewicht materiaal ontzettend belangrijk. Daarom heeft Nordica een geheel nieuwe shell interface ontwikkeld, specifiek voor de uitdagingen die bij lichtgewicht producten horen. Het Tri-Force Frame is een opmerkelijk concept, waarbij een anatomisch gevormde shell ervoor zorgt dat energie door de body van de schoen naar de kanten van de ski wordt overgebracht. Hierdoor kunnen snelle, nauwkeurige bewegingen gemaakt worden, terwijl ook het level van comfort op het hoogste niveau blijft.

Lichtgewicht skischoen

Wil je meer informatie over de Nordica Speedmachine of wil je de schoen aanschaffen. Ga dan snel langs de dealer bij jouw in de buurt: www.nordica.nl/dealers

Nordica

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties