Duijvestein Winterstore
Voor het eerst op wintersport
Voor het eerst op wintersport

Voor het eerst op wintersport

Ivo Ivo

Iedereen kent wel een paar mensen die lijken "tegen wintersport" te zijn. Gelukkig zijn er veel meer mensen om je heen die je passie delen, maar in je familie, vriendengroep of onder je collega's hoor je steevast dezelfde 5 smoesjes. Precies ja, smoesjes.

Want over het algemeen klopt er natuurlijk niks van wat de 'niet-wintersporters' beweren. Dus probeer je nog iemand te overtuigen die je al jaren probeert mee te krijgen naar een wintersportvakantie of heb je genoeg van die irritante collega die het altijd beter lijkt te weten, misschien heb je dan iets aan dit artikel.

Met stip op 1: "Het lijkt me zo ontzettend koud"

Dit kan alleen maar uit de mond komen van iemand die nog nooit op skivakantie is geweest. Koud... ik mag het wel hopen ja. Een wintersport zonder kou is als een zonvakantie zonder zon. Dat het koud is, is wel de bedoeling. Dat je het koud hebt, dat is je eigen schuld. Wanneer jij in de zomer op vakantie gaat hoop je op zon en lekkere warme temperaturen. Ga je er dan bij lopen in een dikke truien, met handschoenen aan of meteen muts over je oren? Nee. Je neemt maatregelen 'tegen' de warmte. Korte broek aan, een koele duik in het water en een koud drankje. Dat werkt met de wintersport precies hetzelfde. Thermokleding en goede winter(sport) kleding in het algemeen is een vereiste! Schaf goede handschoenen aan en zoek de warmte op bij een heater na het skiën of ga binnen zitten tijdens je lunch. Een warme chocolademelk (of sterkers) als welkome versnapering doet ook wonderen. Kortom; dat het koud is hoeft nooit een probleem te zijn, dat je het koud hebt is toch echt je eigen schuld.

Een goede nummer 2: "Het is zo duur"

Ook deze uitspraak mag wat ons betreft een heel stuk genuanceerder. Een prijs voor een vakantie is ALTIJD relatief. Natuurlijk kost het geld en inderdaad, voor 100 euro kun je niet op wintersport. Maar het woord duur is voor iedereen anders. Als jij gewent bent om een weekendje naar een Roompot vakantiepark in Zeeland te gaan dan zal je inderdaad even schrikken van de prijs. Maar vergelijk het wel met het juiste. Een wintersportvakantie doe je in de regel een week en is een actieve vakantie. Dit kun je onmogelijk vergelijken met de camping een provincie verderop in begin juni. Een vakantie maak je zo duur als dat je het zelf organiseert. Dat geldt voor iedere vakantie en niet alleen voor de wintersport. Elke avond uiteten of koken in je appartement? In het hoogseizoen vertrekken of buiten de vakantieperiode boeken? Elke middag en avond stappen tot in de late uurtjes of een kaartje leggen met je groep onder het genot van een wijntje en een toastje? Ieder jaar in de laatste mode rondlopen of meerdere jaren met hetzelfde outfit? Een wintersport hoeft niet duur te zijn. Deze 'overwegingen' gelden voor iedere vakantie of het nu een weekje Kreta is of een weekje Westendorf. Het wordt alleen zo duur als je het zelf maakt!

Een vervelende nummer 3: "Ik ben bang om te vallen"

Deze is wat lastiger om meteen weg te wuiven. Angst is vervelend. Niets is leuk om te doen wanneer je er bang voor bent en er geen plezier aan beleeft. Daarom adviseren wij altijd; neemt eerst wat lessen in Nederland op een kunstbaan. Vooral op een rollerbaan worden de technieken je vaak goed bijgebracht. Als je het eenmaal onder de knie hebt zul je zien dat je het tijdens je wintersportvakantie veel gemakkelijker af zal gaan. En wanneer het je gemakkelijker af gaat, zul je zelfverzekerde zijn en minder angst hebben. Probeer ook vrede te maken met dat je gaat vallen. Want dat gebeurt! Pas wanneer je je hier niet meer druk over maakt, zul je een heel stuk ontspannender op de piste staan. En als je ontspannen op de piste staat, zul je weer minder verstijft en angstig zijn waardoor je minder snel zult vallen.

Een onzin nummer 4: "Het is zo lang rijden"

Ja... dus? Dan ga je lekker met de trein, pak je dus bus of neem je een vliegtuig. Trouwens... wat is lang rijden? 90% van de skigebieden in de Alpen zijn met een rit van 11 uur goed aan te rijden. Natuurlijk is het vervelend als je in de file komt te staan of wanneer het slecht weer is onderweg en ja dan duurt het iets langer. Maar hoorde ik jou niet zeggen dat je vorig jaar naar Thailand was geweest en volgend jaar een reis door Amerika gaat maken? Weet je dat wel zeker dan... want dat is heel lang vliegen! Mijn punt is; je gaat een week lang plezier maken in de bergen. Suck it up en stap die auto in. Overigens kan een autorit ook super gezellig zijn. ROAD TRIP !!! Neem wat te lezen mee of je tablet met wat goede films. Verzin een paar spelletjes voor onderweg tijdens het luisteren van je favoriete muziek en voor je het weet kijk je uit het raam en zie je de eerste bergen opdoemen. Een mooier moment is er niet!

Een lastige nummer 5: "Ik wil wel, maar ik heb hoogtevrees"

Aai... dat is lastig. Behalve als iemand het als smoes gebruikt en het niet waar is, kun je hier verder niet veel aan doen. Het enige wat we mensen kunnen vertellen hierbij is dat hoogtevrees op de berg vaak niet hetzelfde is als hoogtevrees op de Eiffeltoren. Dat komt om de simpele reden dat je op een berg nog altijd vaste grond onder de voeten hebt. Je staat dus gewoon op de grond. Het wordt pas vervelend als je ook in de skilift hoogtevrees hebt. Dan kunnen we je maar 1 tip geven. Breng een bezoekje aan SnowWorld Landgraaf. Daar staat een stoeltjeslift identiek aan de liften in de skigebieden. Valt het je daar alleszins mee, dan kun je met een gerust hart richting de bergen.

Dus..... Nu geen smoesjes meer. Ga de tijd van je leven tegemoet met een wintersport vakantie. Viel Spaß!

Auteur

Ivo
Ivo

Oprichter en mede eigenaar van Wintersport Live :) Wintersport is mijn passie... en dan blijft het niet alleen bij skiën. Het totale sfeertje in de bergen is mijn verslaving! It's a way of life!
Favoriete bestemmingen: SkiWelt, Flachau, Saalbach-Hinterglemm

Reacties