Alleen tijdens de wintersport
Alleen tijdens de wintersport

Alleen tijdens de Wintersport

Ivo Ivo

Voor veel mensen is de wintersport dé vakantie van het jaar. De dag dat je terug bent raadpleeg je als eerst je agenda en gaan de raderen draaien: wanneer kunnen we weer? Wat is dat toch met die wintersport waarom dat zo aantrekkelijk is voor vele mensen.

Want eerlijk is eerlijk… je doet tijdens je sneeuwvakantie dingen die je normaal nooit doet. Laat staan die je op vakantie doet!

Wintersport Live heeft een top 10 samengesteld van dingen die zo afwijken van standaard, dat wij ons afvragen: Zijn die wintersporters (wij dus!!) eigenlijk wel helemaal normaal?

Top 10 – Alleen tijdens de Wintersport

Op nummer 1:

De wekker zetten… om 07.30 ?? Doe eens even normaal, je bent op vakantie! Maar nee, het eerste wat je doet wanneer de wekker is gegaan is de gordijnen open!! Heeft het nog gesneeuwd? Is het mistig? Schijnt de zon? Langzaam schuift iedereen aan bij het ontbijt en staat er op de klok: 08.00 uur! De TV gaat aan met de webcambeelden en de kaiserbroodjes worden verdeeld. Een mooier gevoel is er toch niet?

Op nummer 2:

Om 12.00 uur aan de schnitzel, goulash soep, braadworst en germknödel en wie weet nog meer voor machtige gerechten. Thuis eet je met moeite je broodje jongbelegen kaas om 12.30 uur, maar wanneer je op wintersport bent krijg je tegen half 12 een krampgevoel in je maag. Voel ik dat nou goed? Ja.. ik voel het goed. Ik heb honger! De eerste in de skigroep brengt het voorzichtig bij de rest: “ehww… hoe laat gaat we eten, ik begin trek krijgen”. En voor je het weet zit je met een bord spaghetti te genieten in het zonnetje met zicht op de piste op een tijdstip dat je thuis aan je boterham met pindakaas begint.

Op nummer 3:

Jongens… het is half 10, ik ga slapen. Nog zo’n typisch geval van wintersport eigenwijsheid: Je wilt vroeg naar bed! Waarom? Omdat je simpelweg moe en voldaan bent van de dag. Je hebt gesport, bent actief geweest, heb een paar sneeuwballen tegen je hoofd gehad en er zit wat bier in. Ik wil maar 1 ding. SLAPEN!

Op nummer 4:

Alcohol... het enige wat in iedere vakantie thuis hoort. Maar met de wintersport is alcohol toch weer een hele andere tak van sport. Thuis en op zomervakantie is het bier, wijn, een mixje. Tijdens de wintersport ga je ineens aan de Jägertee, gluhwein, schnapps en Flügel. Om 10.15 uur in een sneeuwstorm een heissie choco mit rum bitte. Dat doe je alleen op de wintersport!!

Op nummer 5:

Kijk eens wat een blauwe plek ik heb. Trots gaat de skibroek naar beneden en kijk je tegen een paars,- zwart,- roodblauwe plek aan van die ene ijsplaat. “Wat een ding hé. Nou joh… poe. hard gevallen zeker? Mooi hoor. Nou ik heb toevallig last mijn pols joh van toen ik in de lift bleef hangen”. Zie jij je al opscheppen over je blauwe plek wanneer je in je ligbedje ligt op Rhodos?? Zeker niet. Ook dit is typisch wintersport!

Op Nummer 6:

Waarom blijf ik de hele dag maar eten en waarom is al dat eten in de Alpen zo lekker… Hup, een paar repen Milka naar huis, die Stroh Rum moet ook mee, die onwijs lekkere ham (waarom hebben we die niet in Nederland) gaat ook mee terug naar huis. En zelfs de kaiserbroodjes zijn lekkerder in Oostenrijk. Tot je stomme verbazing smaakt het thuis totaal niet. Die Milka reep is wel lekker, maar net zo lekker als bij de Albert Heijn en die ham smaakt gewoon naar ham. Jammer joh… op wintersport smaakt ALLES beter!

Op nummer 7:

De dag tot in detail aan elkaar vertellen. “Als je nou naar die blauwe dal-afdaling gaat, je weet wel, waar Rick vorig jaar zo hard viel dat zijn skistok brak, dan kun je daar bij de rare boom naar links en dan heb je een gaaf bospad die uitkomt op een plek waar we nog nooit zijn geweest” Herkenbaar?

Op nummer 8:

Je wintersportvakantie tot in detail vertellen aan elkaar wanneer je weer bij een verjaardag bent. “Wist je nog hoe hard Anne onderuit ging op de piste waar die “KUILEN” in zaten… hahaha… Wie heeft die kuilen hier neergelegd… hahaha… Wat een sneeuwstorm was dat toen hé. Wij met zijn alle achter Arjan aan, want die durft alles. Die is echt gek!!” Herkenbaar?

Nummer 9:

Die belachelijke muziek. Die belachelijke… heerlijke, gave, meezwingende muziek. Zeg eens eerlijk; wanneer heb jij voor het laatst thuis een Duitse schlager opgezet of een Après-ski lied die volledig verkracht is van een mooi origineel Nederlands chanson? Vast niet heel recent… terwijl wanneer je deze muziek in de Alpen hoort, je spontaan op je 10 kilo zware skischoenen die voetjes van de vloer tilt. Je bent gek!

Nummer 10:

Sleetje rijden, sneeuwballen gooien en een sneeuwpop maken. Wanneer we in Nederland 3 cm sneeuw hebben en alle kinderen van hun oma moeten aanhoren dat er vroeger elke winter, de hele winter, zeker een halve meter sneeuw lag, zit jij het liefst voetbal te kijken of moet je gewoon naar je werk. Al die vervelende kinderen die een sneeuwbal naar je auto gooien!! Op de wintersport daarentegen moet je ineens gaan rodelen, is die sneeuwpop met die peen als piemel super grappig en gaan we voor het appartement een sneeuwballengevecht houden… GROW UP !!!

Auteur

Ivo
Ivo

Oprichter en mede eigenaar van Wintersport Live :) Wintersport is mijn passie... en dan blijft het niet alleen bij skiën. Het totale sfeertje in de bergen is mijn verslaving! It's a way of life!
Favoriete bestemmingen: SkiWelt, Flachau, Saalbach-Hinterglemm

Reacties