Hochsölden - 18 december 2017
Hochsölden - 18 december 2017

Het weer; de week voor kerst

Wintersport Live Wintersport Live

Met al het sneeuwgeweld in de afgelopen weken, lijkt er na vandaag een einde te komen aan een lange periode van kou en sneeuw. De omstandigheden op het moment zijn uitmuntend. Tezamen met aangename temperaturen en minder neerslag lijkt komende week geslaagd!

Alleen in het Franse deel van de Alpen en een groot deel van de Zwitserse Alpen komt het vandaag nog met bakken uit de hemel. Bakken vlokken wel te verstaat. Met name rond de skigebieden van Grindelwald, Verbier en Chamonix gaat het goed los en is een meter sneeuw in de komende 24 uur nog ruim 30 cm sneeuw bij vallen.

Flachau - 18 december 2017
Flachau - 18 december 2017

Oostenrijk

In Oostenrijk is er voorlopig een einde gekomen aan de hevige sneeuwval. Alleen in de provincie Vorarlberg, rond de skigebieden van het Montafon (Gargellen en Silvretta Montafon) en een klein deel van de Niederösterreich rond het skigebied van Hochkar. Verder heest er rust in Oostenrijk.

Tot en met donderdag

Tot en met donderdag is het relatief rustig in de Alpen, met uitzondering van de Franse Alpen op 18 december. De dinsdag verloopt in alle Alpenlanden zonnig. Dit is absoluut de mooiste dag van de week. Volop zon, koude temperaturen en verse sneeuw waar je maar kijkt.

Woensdag 20 december is een rustige dag in de Alpen. Nu en dan een sneeuwvlok, overwegend bewolkt en een stuk minder koud. In de dalen is het rond het vriespunt en op 2000 meter is het circa -6 graden.

Vanaf donderdag komt er een ander weertype. Het wordt tijdelijk iets warmer met een stijgende 0-gradengrens naar circa 1500 meter. Met lichte neerslag betekent dat het in de meeste dalen licht gaat regenen. Ook wakkert de wind flink aan en gaat het gedurende de avond verstrijkt steeds harder sneeuwen. De 0-gradengresns daalt tijdens de buien naar circa 1200 meter in het grootste deel van de Alpen.

Wath-Schröcken - 18 december 2017
Wath-Schröcken - 18 december 2017

Vrijdag 22 december

Vanaf vrijdag 22 december wordt het geleidelijk weer iets kouder, maar laat de zon zich geregeld zien. De 0-gradengrens ligt rond de dalen en met een enorme hoeveelheid verse sneeuw, lijken de kerstdagen perfect te gaan worden in alle Alpenlanden. We kunnen wel zeggen...... éindelijk weer eens !

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties