Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Skigebied La Robella
Skigebied La Robella

Skigebied La Robella

La Robella is een klein skigebied in het Zwitserse Kanton Neuchâtel, ook wel Neuenburg genoemd. Het ligt in het westen van Zwitserland en het skigebied telt 20 kilometer skipistes. Het skigebied is niet al te groot maar toch wel substantieel en bijzonder geschikt voor de beginnende wintersporter.

Vanuit het dorp Les Buttes vertrekt een stoeltjeslift naar het punt La Robella, waar het skigebied de naam aan te danken heeft. Hier vind je dan ook nog een sleeplift naar het hoogste punt van het skigebied, Le Crêt de la Neige. Er zijn verschillende pistes in alle moeilijkheidsgraden en er zijn zelfs skiroutes. Alle pistes en skiroutes komen weer op één punt uit, in Buttes. De voertaal is hier Frans en er komen weinig Nederlandse toeristen. Wanneer je afhankelijk bent van een skileraar maar je spreekt geen Frans, dan is La Robella geen handige wintersportbestemming. Echter, wanneer je al redelijk uit de voeten kunt op de ski’s en je houdt van een relaxed en overzichtelijk (familie)skigebied dan is La Robella een geweldige wintersportbestemming.

Ligging skigebied La Robella

Buttes ligt op 770 meter hoogte en het hoogste punt Le Crêt de la Neige op 1457 meter hoogte. Dit is natuurlijk niet zo ontzettend hoog, maar dat is ook niet vreemd gezien dit skigebied op de Zwitserse Hoogvlakte ligt en niet in de Alpen. In principe is La Robella een sneeuwzeker skigebied vanaf medio december tot eind maart. Door de lagere ligging is de sneeuw wel vatbaarder voor temperatuurschommelingen en het skiseizoen duurt gewoon wat korter dan in veel plekken in de Alpen.

Buttes is niet al te groot maar wel een echt dorp met de nodige voorzieningen en accommodaties. Vanuit de stad Neuchâtel gaat er elk half uur een trein welke stopt op het station in Buttes. Je vindt in dit dorp geen après-ski, wel is er een absint museum in het dorpje Môtiers wat een stukje verderop ligt. Wat ook zeker de moeite waard is, is om een bezoek te brengen aan de stad Neuchâtel. Deze stad heeft een rijke historie en prachtige architectuur. Ook vind je hier een prachtig kasteel, waar de stad de naam aan dankt.

La Robella ligt op 764 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Dat is de kortste route en die brengt je door Frankrijk, je moet dan wel een aanzienlijk stuk over niet-snelwegen rijden. Wil je liever overwegend over de autosnelweg rijden, dan kun je ook via Duitsland en de grensovergang bij Bazel. Na het verlaten van de snelweg ben je dan een klein uur onderweg naar La Robella. In Neuchâtel vind je een groter treinstation en er gaat een trein direct naar het Val de Travers, waar onder andere Les Buttes ligt. Het vliegveld van Genève ligt op anderhalf uur rijden over de weg.

Ski's huren met korting in La Robella

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in La Robella met korting via:

Informatie over het skigebied

La Robella

 • Mountain
  Piek 1450 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  1
 • Sleepliften
  4
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  10 km
 • Moeilijk
  5 km
 • Zeer moeilijk
  5 km
 • Totaal
  20 km

Dorpen in La Robella

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: