Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Skigebied Cret du Pûy
Skigebied Cret du Pûy

Skigebied Cret du Pûy

In het Zwitserse Kanton Neuchâtel, ook wel Neuenburg genoemd, kun je een handvol kleinere skigebieden vinden. De meeste van deze skigebieden zijn erg klein, en tellen maar één of enkele liften. Het skigebied Crêt du Puy is zo’n klein skigebied. In totaal vind je hier 10 kilometer skipisten en twee skiliften.

Het dorpje Le Pâquier ligt nabij het skigebied Crêt du Puy. Le Pâquier is een zeer klein dorpje met een twintigtal gebouwen. je vindt hier een restaurant, een bankkantoor, een sportwinkel, een postkantoor en een supermarktje en dat was het zo ongeveer. Je vindt in dit dorp een aantal gastenverblijven in de vorm van een kamer of een appartement, een hotel is er niet. Wanneer je je zoekgebied vergroot naar andere dorpjes nabij dan vind je nog meer accommodaties, ook hotels.

Ligging skigebied Cret du Pûy

Als Nederlandse wintersporter ga je niet snel naar Crêt du Puy om een hele week wintersport te vieren. Echter, zijn er in de omgeving nog wat van dit soort kleine dorpjes met dito skigebiedjes dus het is wel leuk om in deze regio een rondreisje te maken. Ook ligt het nabij zowel de Bielersee als het Lac de Neuchâtel en dus ook bij de stad Neuchâtel. De stad ligt op een half uurtje rijden. Biel ligt op drie kwartier rijden.

Nabij Le Pâquier heb je natuurlijk genoeg bosrijke omgeving met mooie glooiende heuvels waar je kunt wandelen, maar het is verder geen bruisende regio. Wat wel leuk is om een kleine roadtrip te doen, bijvoorbeeld van Biel naar Crêt du Puy naar Neuchâtel. Beide steden zijn erg mooi en eens wat anders dan je standaard citytrip. Ook kun je ’s winters op zondag een vaartocht maken over de drie meren die hier zijn, het meer van Biel, het meer van Neuchâtel en het meer van Murten. Vooral Neuchâtel is het bezoeken waard. De stad kent een rijke geschiedenis en heeft prachtige gebouwen.

Crêt du Puy heeft drie langere afdalingen, een blauwe, een rode en een zwarte. Deze liggen parallel aan elkaar maar verschillen dus toch in steilheid van elkaar. Nabij het dalstation van de langere sleeplift is ook nog een kleine oefenlift met blauwe oefenpiste. Het dalstation ligt op 895 meter hoogte en het bergstation op 1263 meter hoogte. Dit is niet zo hoog maar dat is voor een skigebied op de Zwitserse Hoogvlakte niet ongewoon. Tijdens de echte wintermaanden (december, januari, februari) valt hier in principe genoeg sneeuw om een leuk baantje te kunnen skiën. Desalniettemin is het skigebied wel vatbaar voor hogere temperaturen door de lagere ligging. In principe kun je tijdens de winter skiën van eind december tot en met medio maart.

Crêt du Puy ligt op 751 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Een kortere afstand dan veel bestemmingen in de Alpen, maar dat is natuurlijk logisch omdat Crêt du Puy op de Zwitserse Hoogvlakte ligt, en niet in de Alpen. De kortste en snelste route brengt je door Frankrijk, maar dan moet je bijzonder veel over B-wegen rijden. Wanneer je door Duitsland rijdt en bij Bazel de grens over gaat, dan rijd je twee keer een half uurtje over zulke B-wegen. Je zou ook met de trein tot het station van Neuchâtel kunnen reizen en dan met een taxi naar Crêt du Puy kunnen gaan, maar de waarheid gebied te zeggen dat het hier in deze regio heel handig is om een auto tot je beschikking te hebben. Zowel het vliegveld van Genève als van Bazel liggen op iets minder dan twee uur rijden over de weg.

Ski's huren met korting in Cret du Pûy

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Cret du Pûy met korting via:

Informatie over het skigebied

Cret du Pûy

 • Mountain
  Piek 1263 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  0
 • Sleepliften
  3
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  6 km
 • Moeilijk
  2 km
 • Zeer moeilijk
  2 km
 • Totaal
  10 km

Dorpen in Cret du Pûy

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: