Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wintersport Visperterminen
Wintersport Visperterminen
Skiën in Visperterminen
Skiën in Visperterminen
Visperterminen - Bergrestaurant Giw
Visperterminen - Bergrestaurant Giw
Wintersport Visperterminen
Skiën in Visperterminen Visperterminen - Bergrestaurant Giw

Hoog boven Visp in het Zwitserse Oberwallis ligt het bergdorp Visperterminen. ’s Zomers worden hier fanatiek druiven geteeld en ’s winters komen de omwonenden graag een baantje skiën. Het skigebied van Visperterminen is klein, het telt ongeveer 20 kilometer pisten.

De meeste Nederlandse wintersporters zullen hier dan ook geen week achter elkaar verblijven. Visperterminen is daarom ook een verbond aangegaan met de skigebieden van onder andere Moosalp en Bürchen. Het is dan ook wel heel leuk om tijdens een week vakantie in dit gebied, elke dag een klein stukje te rijden en dan elke dag een ander gebiedje te bezoeken. Zo heb je een heel afwisselende wintersportvakantie, want je zal al snel zien dat elk gebied zijn eigen charme heeft.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2313 meter
  Dorp 1336 meter
 • Vanaf Utrecht
  905 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  1
 • Sleepliften
  4
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  6 km
 • Moeilijk
  13 km
 • Zeer moeilijk
  2 km
 • Totaal
  21 km

Op wintersport naar Visperterminen

Visperterminen ligt op 1340 meter hoogte. Dit is voor een ski dorp in dit deel van Wallis wat lager dan gemiddeld. Het hoogste punt dat je hier kunt bereiken is de Rothorn op 2313 meter hoogte. Je kunt hier veel tussen de bomen skiën, er is een rodelbaan en een prachtige ongeprepareerde skiroute door de bossen heen. De rit vanuit Visp naar Visperterminen kan wel als spannend worden ervaren, sommige straatjes zijn heel smal. Het skiseizoen loopt hier van medio december tot medio april, maar het is ook een beetje afhankelijk van de sneeuwomstandigheden. Vanuit Visperterminen heb je echt een adembenemend uitzicht op heel veel 'vierduizenders', waaronder de Bietschorn.

Après-ski in Visperterminen

Visperterminen is een klein dorp met een klein skigebied en is dus ook absoluut geen metropool als het gaat om vertier na het skiën. Ondanks dit gegeven doet het dorp en de toeristenonderneming wel haar best voor haar gasten. Op vrijdagavond is er de mogelijkheid om te rodelen en afsluitend wordt er een romantische kaasfondue georganiseerd. Voor meer vertier kun je richting Visp gaan.

Vervoer & Bereikbaarheid

Visperterminen ligt op 912 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. De kortste route maakt gebruik van de Lötschbergtunnel waar je met de auto op de trein gaat en zo tussen Bern en Wallis kunt reizen. Kort na Thun verlaat je de snelweg en in minder dan twee uur rijd je dan naar Visperterminen. Met de trein reis je zeer eenvoudig naar Visp, waar een groot treinstation is. Vanaf hier kun je met een lijnbus of een taxi in 20 minuten naar Visperterminen. Als je liever met het vliegtuig naar deze regio reist kun je het beste aanvliegen op de luchthaven van Génève of Bern-Belp, beiden op ongeveer 2,5 uur rijden. Winterliner verzorgt tijdens de wintermaanden een bus pendeldienst tussen Nederland en Sion. Sion ligt op een klein uurtje rijden.

Ski's huren met korting in Visperterminen

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Visperterminen met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Toeristenbureau Visperterminen

Heidadorf Visperterminen Tourismus
Dorfstrasse 128
CH-3932 Visperterminen
Telefoon: +41 27 946 03 00
Email: info@heidadorf.ch
Website: www.heidadorf.ch

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: