Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wintersport Val d’Illiez
Wintersport in Val d’Illiez © JB Bieuville
Skigebied Val d’Illiez
Skigebied Val d’Illiez © JB Bieuville
Skiën in Val d’Illiez
Skiën in Val d’Illiez © JB Bieuville
Val d’Illiez
Val d’Illiez © JB Bieuville
Wintersport Val d’Illiez Skigebied Val d’Illiez Skiën in Val d’Illiez Val d’Illiez

In het Franstalige deel van het Zwitserse Wallis ligt Val d’Illiez. Dit dorp hoort officieel bij Portes du Soleil maar het heeft geen directe verbinding met dit skigebied, wat meer dan 600 kilometer pisten omvat.

Om te kunnen skiën kun je het beste met de skibus naar Champoussin rijden om vanuit daar te gaan skiën.  Er is geen skilift in het dorp maar er worden heel veel activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld het Nordik festival, een samensmelting van allerlei soorten wintersport, zoals wandelen met van die tennisrackets onder je schoenen, maar ook op een hondenslee de omgeving verkennen. Het dorp doet enorm zijn best om het de gasten naar de zin te maken.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2466 meter
  Dorp 950 meter
 • Vanaf Utrecht
  916 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  14
 • Stoeltjesliften
  86
 • Sleepliften
  86
 • Funpark
  30
 • Langlaufen
  280 km
 • Skiroutes
  70 km
 • Makkelijk
  37 km
 • Normaal
  133 km
 • Moeilijk
  380 km
 • Zeer moeilijk
  100 km
 • Totaal
  720 km

Op wintersport naar Val d’Illiez

Van d’Illiez ligt op 950 meter hoogte en dat is voor een Zwitsers skidorp vrij laag, en dit zie je ook terug in de sneeuwzekerheid. De gehele Portes du Soleil is qua oppervlakte en pistenkilometers heel groot maar het ligt niet zo hoog, tot maximaal 2500 meter. Het skiseizoen loopt van medio december tot medio april. Vanuit Val d’Illiez zelf vertrekt geen skilift naar het gebied en er is ook geen dalafdaling, je zal dus altijd een stukje met de skibus moeten. De beste optie is om dan naar Champoussin of Champéry te rijden, om daar dan in het skigebied te geraken. Dit kun je natuurlijk ook zelf net de auto doen.

Après-ski in Val d’Illiez

Omdat Val d’Illiez zelf niet echt een skidorp is (geen skilift of dalafdaling) is er ook niet bijster veel te drinken en dansen na je skidag. Maakt dat Val d’Illiez saai? Nee, dat niet. Er worden gedurende de winter namelijk allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kun je leren hoe je een biatlon moet langlaufen (en dus leren schieten) maar je kunt ook met een parapente de prachtige omgeving vanuit de lucht bekijken of je dag heerlijk ontspannen afsluiten in een van de vele spa’s en/of thermaalbaden. Dus saai, nee, dat is het zeker niet.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 914 kilometer vanaf Utrecht is Val d’Illiez goed te bereiken met de auto. Vanuit Utrecht volg je de A12 richting het Oosten. Eenmaal in Duitsland aangekomen volg je een enorm lang stuk de Duitse A3, tot aan Frankfurt. Nabij Frankfurt rijd je over de A67, A6 en A5 tot de grensovergang bij het Zwitserse Bazel. In Zwitserland rijd je langs Bern over de A3, A2, A1, A12 en A9 om nabij Monthey de snelweg te verlaten. De laatste 20  minuten rijd je over de Route de la Vallée tot je in Val d’Illiez aangekomen bent. Als je liever met het vliegtuig gaat kun je het beste naar de luchthaven van Génève vliegen. Als je geland bent reis je met de bus of taxi in ongeveer anderhalf uur naar Val d’Illiez, grotendeels langs het meer van Génève, en dat is wel een prachtige rit.
Met de TGV kun je tot het Franse Cluses reizen. Er resteert dan nog een kleine twee uur die je door de bergen moet afleggen, met de bus of een taxi. Interbus rijdt in de winter naar Troistorrents, dat is bijna op steenworpafstand van Val d’Illiez. Dit laatste stukje kun je dan ook goed met een taxi afleggen.

Ski's huren met korting in Val d’Illiez

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Val d’Illiez met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: