Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wintersport Morgins
Wintersport Morgins © JB Bieuville
Skiën in Morgins
Skiën in Morgins © JB Bieuville
Morgins in de avond
Morgins in de avond © Sylvain Cochard
Morgins
Morgins © JB Bieuville
Wintersport Morgins Skiën in Morgins Morgins in de avond Morgins

In het Franstalige deel van het Zwitserse Wallis ligt Morgins, wat deel uitmaakt van het supergebied  Portes du Soleil. In Portes du Soleil is er maar liefst 600 kilometer skipisten verdeeld over ongeveer 13 dorpen, die weer verdeeld zijn over Frankrijk en Zwitserland.

Morgins ligt centraal in Portes du Soleil en heeft ook liftverbindingen met Châtel en Champoussin, waardoor je in de directe omgeving al lekker veel afdalingen kunt pakken. Morgins is een geliefde bestemming onder de Nederlanders. Morgins heeft ook een oefenpiste midden in het dorp, zodat zelfs de allerkleinsten lekker kunnen skiën (en ravotten!).

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2466 meter
  Dorp 1350 meter
 • Vanaf Utrecht
  922 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  14
 • Stoeltjesliften
  86
 • Sleepliften
  86
 • Funpark
  30
 • Langlaufen
  280 km
 • Skiroutes
  70 km
 • Makkelijk
  37 km
 • Normaal
  133 km
 • Moeilijk
  380 km
 • Zeer moeilijk
  100 km
 • Totaal
  720 km

Op wintersport naar Morgins

Morgins ligt op 1333 meter hoogte en dat is voor een Zwitsers skigebied een beetje aan de lage kant maar voor een dorp in Portes du Soleil weer wat hoger. Dit zie je ook terug in de sneeuwzekerheid. Het skiseizoen loopt van medio december tot medio april en je kunt tot een hoogte van ongeveer 2500 meter skiën. Dat is niet heel erg hoog, dus aan het begin en/of het einde van het seizoen kan de sneeuwhoogte en sneeuwkwaliteit soms een beetje tegenvallen. Er vertrekt een skilift vanuit het dorp in de richting van Champoussin, die is bijna altijd geopend, maar de lift en pistes richting Châtel zijn soms door weersomstandigheden gesloten. Je kunt dan wel altijd nog met de skibus die kant op.

Après-ski in Morgins

Morgins is een rustig dorp ondanks dat het in het hart van Portes du Soleil ligt. Echte après ski, als in tot in de vroege uurtjes hossen op foute muziek, dat tref je hier niet aan. Tegelijkertijd is dat ook waar veel mensen Morgins voor uitkiezen. Het dorp heeft wel een handjevol sfeervolle bars, zoals New Crystal Bar en T-Bar in het centrum van Morgins. Vooral die laatste schijnt erg gezellig te zijn!

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 922 kilometer vanaf Utrecht is Morgins goed te bereiken met de auto. Als je uit Utrecht vertrekt volg je de A12 richting Duitsland, om daar de A3 te volgen helemaal tot Frankfurt. Als je eenmaal bij Frankfurt bent dan vervolg je de reis over de A67, A6, A5 tot aan Zwitserland. Je passeert de grens bij Bazel en rijdt dan richting Bern over de A3, A2, A1. Na Bern rijd je nog over de A12 en A9 om nabij Monthey de snelweg te verruilen voor de Route de Bas-Vièze naar Morgins, dit is nog maar 20 kilometer. Al met al rijd je dus veel over de snelweg! Morgins ligt redelijk dicht bij de luchthaven van Génève, zo’n 130 kilometer. Met de bus of taxi doe je hier ongeveer anderhalf uur over.
Met de trein op wintersport naar Morgins is natuurlijk ook mogelijk. Je kunt vanuit Nederland het beste naar het Franse Cluses reizen, om daar dan op een taxi of bus te stappen om de laatste anderhalf uur naar Morgins af te leggen.

Ski's huren met korting in Morgins

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Morgins met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: