Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wintersport Les Crosets - Niels Ebel
Wintersport Les Crosets. © Niels Ebel
Skiën in Wintersport Les Crosets
Skiën in Wintersport Les Crosets © Niels Ebel
Les Crosets
Les Crosets © Niels Ebel
Les Crosets in de nacht
Les Crosets in de nacht © Sylvain Cochard
Wintersport Les Crosets - Niels Ebel Skiën in Wintersport Les Crosets Les Crosets Les Crosets in de nacht

Hoog boven het Zwitserse Champéry in het Franstalige Unterwallis ligt het hoteldorp Les Crosets. Les Crosets maakt deel uit van een van de grootste skigebieden ter wereld, Portes du Soleil. In Portes du Soleil is er meer dan 600 kilometer skipisten.

Les Crosets is eigenlijk een relatief onbekend pareltje van Portes du Soleil. Het ligt hoog waardoor het sneeuwzeker is. Er vertrekken liften uit het dorp en er zijn dalafdalingen. Daarnaast zit je in een mum van tijd met de lift Les Crosets-Pointe de Mossette midden in het hart van Portes du Soleil én zijn er prachtige off-piste mogelijkheden op prachtige alpenweides. Het dorp is sfeervol doordat de gebouwen in authentieke stijl gebouwd zijn.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2466 meter
  Dorp 1660 meter
 • Vanaf Utrecht
  925 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  14
 • Stoeltjesliften
  86
 • Sleepliften
  86
 • Funpark
  30
 • Langlaufen
  280 km
 • Skiroutes
  70 km
 • Makkelijk
  37 km
 • Normaal
  133 km
 • Moeilijk
  380 km
 • Zeer moeilijk
  100 km
 • Totaal
  720 km

Op wintersport naar Les Crosets

Les Crosets ligt op 1660 meter en dat is voor een Zwitsers skidorp vrij gemiddeld. In vergelijking met de andere dorpen in Portes du Soleil ligt Les Crosets erg hoog waardoor het dorp zelf ook al erg sneeuwzeker is. Het skiseizoen van Portes du Soleil begint halverwege december en eindigt halverwege april. Portes du Soleil is een uitgestrekt skigebied met ongekende mogelijkheden om veel kilometers te maken maar het gebied ligt niet erg hoog, je kunt tot ongeveer 2500 meter hoogte skiën. Voor midden in het skiseizoen is dat absoluut geen probleem, in het voor- en naseizoen kan dit soms van invloed zijn op de lager gelegen dorpen.

Après-ski in Les Crosets

Toegegeven, voor een bruisend nachtleven kom je niet naar Les Crosets. Maar gezien de ligging en de mogelijkheden die je hebt om snel in het hart van Portes du Soleil te komen, hoeft dat ook helemaal niet. Het dorp is vrij bescheiden en telt een handjevol cafeetjes en bars. Er is echter ook wellness, zoals massage en sauna en dat is natuurlijk ook een vorm van après ski. Heerlijk ontspannen na je intensieve skidag!

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 921 kilometer vanaf Utrecht is Les Crosets goed te bereiken met de auto. De route leid je over heel veel snelweg, slechts de laatste 23 kilometer is geen snelweg. Vertrekkende uit Utrecht rijd je over de A12 naar Duitsland waar je je weg tot Frankfurt vervolgt over de A3. Daarna rijd je over de A67, A6 en de A5 tot de grensovergang bij Bazel. Bij Bazel rijd je dus Zwitserland binnen en dan rijd je over de A3, A2, A1, A12, en A9 tot het dorpje Monthey. Daar verlaat je de snelweg en tackle je allerlei haarspeldbochten.
Les Crosets is ook behoorlijk goed te bereiken met het vliegtuig. Vanuit Nederland kun je het beste naar de luchthaven van Génève vliegen. Vanuit Génève ben je dan in ongeveer anderhalf uur in Les Crosets, met de bus of de taxi. De TGV rijdt tot in het Franse Cluses. Als je dus liever met de trein op wintersport gaat, kun je daar naartoe gaan en rest er nog een kleine twee uur met de bus of de taxi tot Les Crosets. Interbus rijdt naar het nabijgelegen Troistorrents. Vanuit Troistorrents is het ongeveer 20 minuten tot Les Crosets, dat is goed te doen met een taxi.

Ski's huren met korting in Les Crosets

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Les Crosets met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: