Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Het Rhônedal in Wallis in Zwitserland is één van de bredere dalen. In de zijdalen van dit dal vind je veel skigebieden, zoals in het Val d’Herens. Dit is een hooggelegen dal met louter idyllische en authentieke dorpen. In sommige van deze dorpen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In totaal vind je hier drie kleinere skigebieden; Evolène, La Forclaz en Arolla.

Deze drie gebiedjes zijn een samenwerkingsverband gestart en zo ontstond het skigebied Espace Dent-Blanche. De drie skigebieden tellen in totaal een krappe 100 kilometer skipisten. De deelgebiedjes zijn niet met elkaar verbonden met liften, dus een ritje met de auto of de bus blijft noodzakelijk. Ook is Espace Dent-Blanche aangesloten bij de Magic Pass, wat een skipassamenwerkingsverband is tussen Wallisser skigebieden.

Ligging Espace Dent-Blanche

Ongeveer halverwege het dal vind je de plaats Evolène. Dit is een vrij groot dorp op 1371 meter hoogte met alle benodigde voorzieningen. Je vindt hier hotels, appartementjes en chaletjes om te huren. Ook zijn hier best wat restaurantjes en winkeltjes. Een stukje buiten het dorp vind je het skigebied van Evolène met ongeveer 40 kilometer skipistes. Er zijn drie skiliften, één stoeltjeslift en twee sleepliften. Die sleepliften zijn wel kenmerkend voor Espace Dent-Blanche. Je vindt hier overwegend stoeltjesliften. Vanaf medio/eind december tot en met eind maart kan in het skigebied van Evolène geskied worden.

Een stukje dieper het dal in ligt het dorpje La Forclaz op 1700 meter hoogte. Hier vindt je 15 kilometer skipistes en drie skiliften. Dit is het kleinste gebiedje van Espace Dent-Blanche. Het is een prima skigebiedje om kennis te maken met de wintersport. De sfeer is heel rustig en gemoedelijk. Je wordt door niemand opgejaagd en kunt hier fantastisch van de zon genieten, La Forclaz is het meest zonnige oord van Espace Dent-Blance. Het skiseizoen begint hier medio/eind december en stopt eind maart.

Helemaal aan het einde van het Val d’Herens ligt Arolla. Dit is eveneens een klein dorpje, waar de tijd heeft stilgestaan. Je vindt een sportwinkel, een souvenirwinkel en een supermarkt en natuurlijk het belangrijke postkantoor. Oude gebouwen en nauwe steegjes. Dit is Wallis. Arolla ligt op 2000 meter hoogte en dat is dus met recht hoog te noemen. Het skigebied reikt tot 3000 meter en telt 42 kilometer geprepareerde skipistes. Arolla is het einde van de wereld. Naast de geprepareerde skipistes kun je hier ook heliskiën. Dit is bijna nergens in Wallis toegestaan maar hier wel. Arolla is ook een geliefd start en eindpunt van toerskiërs. Arolla is door de hoogte heel erg sneeuwzeker. Het skiseizoen begint medio december en eindigt eind april. Maar met stijgvellen kun je natuurlijk altijd gebruik maken van dit gebied zolang er sneeuw is.

Après ski wordt hier vooral after ski genoemd. Uitgaansgelegenheden met veel bier en foute muziek vind je hier niet. Wat je hier wel vindt zijn charmante restaurants met een bar waar veelal de lokale bewoners hun werkdag met een pilsje afsluiten. De toeristen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Deze Restaurant-cafés vind je voornamelijk in de dorpen, niet in de skigebieden.

Het Val d’Herens is goed bereikbaar en Espace Dent-Blanche ligt op ongeveer 980 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Als vanzelfsprekend is Arolla natuurlijk een stukje verder weg omdat dat helemaal diep in het dal ligt. Na de stad Sion verlaat je de snelweg en rijd je in een half tot één uur naar je eindbestemming. Het vliegveld van Genève ligt op 1:50 – 2:15 uur rijden over de weg. In Sion vind je ook een treinstation waar zowel boemels als intercity’s stoppen. Je kunt hier dan met de (lijn)bus of taxi naar je eindbestemming gaan. De waarheid gebied wel te zeggen dat de auto wel veel vrijheid geeft, het openbaar vervoer in het Val d’Herens is prima en toereikend, maar met de auto heb je toch net iets meer vrijheid.

Ski's huren met korting in Espace Dent-Blanche

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Espace Dent-Blanche met korting via:

Informatie over het skigebied

Espace Dent-Blanche

 • Mountain
  Piek 3000 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  1
 • Sleepliften
  11
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  40 km
 • Moeilijk
  50 km
 • Zeer moeilijk
  14 km
 • Totaal
  104 km

Dorpen in Espace Dent-Blanche

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: