Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wintersport skigebied Belalp - Tschuggen
Wintersport skigebied Belalp - Tschuggen. Foto: swiss-image.ch/Jan Geerk
Wintersport Belalp - Naters
Wintersport Belalp - Naters. Foto: swiss-image.ch/Christian Perret
Wintersport Belalp - Blatten
Wintersport Belalp - Blatten. Foto: swiss-image.ch/Christian Perret
Wintersport skigebied Belalp - Tschuggen
Wintersport Belalp - Naters Wintersport Belalp - Blatten

Het skigebied Belalp-Blatten ligt hoog in het Oberwallis in Zwitserland. Het ligt nabij de Grote Aletschgletsjer en vanuit het skigebied heb je een prachtig uitzicht op dit stuk natuurschoon, vanuit een andere hoek dan we normaal gewend zijn.

Belalp-Blatten telt in totaal 60 pistekilometers maar is daarnaast ook een waar winterwandelparadijs. Er is 13,8 kilometer aan gewone winterwandelwegen, 13,5 sneeuwschoenwinterwandelwegen en 4 kilometer langlaufloipen. Ook is er een 7 kilometer lange rodelafdaling van Belalp, via Tschuggen naar Blatten.

Ligging skigebied Belalp - Blatten:

Het skigebied is redelijk uitdagend, je vindt er vooral rode skipistes. Tegelijkertijd besteed Belalp-Blatten veel tijd en energie aan de kleinere gasten. Zo is er het Hexenland. Een waar speel en sneeuwparadijs voor de kleine(re) gasten. Het verhaal eromheen is dat de heks Vero allerlei goudstukken verstopt heeft in het skigebied. Spelenderwijs kunnen de kinderen deze tocht door het skigebied maken en hierbij hun eigen avontuur beleven. Er is ook een echt Hexenland, met allerlei leuke obstakels. Het draait allemaal om plezier, maar de legende over de heks Vero is echt. Volgens de overlevering verblijft Vero al een tijd rondom het skigebied en beleeft samen met haar raaf Rasputin en haar bezem avonturen en haalt soms ook een beetje kattenkwaad uit.

Zoals veel dorpen in (Ober)Wallis, zijn ook de dorpen rondom en in dit skigebied sprookjesachtig. Het kan hier in de weekends wat drukker worden met dagjesmensen omdat het redelijk dicht bij de grotere dorpen en steden zoals Naters en Brig ligt. Belalp-Blatten ligt op een alp in een uitloper van het Rhônedal. Belalp is het hoogstgelegendorp en ’s winters niet met de auto te bereiken. Je parkeert de auto in het dal in Blatten en neemt dan de grote gondel naar Belalp. Verblijven boven op de berg midden in het skigebied, op een zonnige kant van de alp, is vreselijk sfeervol en romantisch. De andere dorpen Tschuggen en Blatten zijn eveneens prachtige en idyllische dorpen zoals je van deze regio gewend bent. Naters is een dorp dat meer in het dal ligt, tegen de historische stad Brig aan. De accommodaties hier zijn een stukje goedkoper omdat je verder van het skigebied zit maar er is een goede busverbinding. De prijs is hier best Zwitsers maar het wel waard. Belalp-Blatten is niet ten prooi gevallen aan massatoerisme dus je kunt hier heerlijk ontspannen en genieten van een bergwinter.

Het prijsniveau is in Belalp-Blatten Zwitsers. Voor accommodaties en bijvoorbeeld eten langs de piste betaal je best veel geld voor Nederlandse begrippen. Maar door vroeg te boeken en wat vaker zelf te koken kun je toch de kosten een beetje drukken. Naast skiën, rodelen, winterwandelen en langlaufen kun je ook gaan parapenten of een van de bezienswaardigheden in het Rhônedal bezoeken zoals de Middeleeuwse stad Brig.

Het skigebied Belalp-Blatten ligt tussen de 1322 en 3100 meter hoogte. Dit is best wel hoog, en er zijn best veel pistes rond de 2500 meter. Het skiseizoen is hierdoor best lang, van medio december tot medio april. Mede door deze hoogte is het skigebied sneeuwzeker. En ook hier wordt elk jaar geïnvesteerd in nieuwe sneeuwkanonnen. Een kleine 20 kilometer piste kan kunstmatig besneeuwd worden als ondersteuning van Frau Holle.

Blatten-Belalp ligt op 914 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. De kortste route brengt je via Bern naar de Lötschbergtunnel waar je op de autotrein gaat en in het Rhônedal terecht komt. Na het verlaten van de trein rijd je in een uurtje naar het skigebied. In de toekomst wordt de snelweg A9 in het Rhônedal gerealiseerd maar dit gaat nog een tijd duren. Ook kun je vanuit de Lötschbergtunnel direct naar Brig reizen, dan resteert je nog slechts een kwartiertje over een kronkelende bergweg. De luchthaven van Bern-Belp is het dichtstbij, maar is wel duur en ligt alsnog op ruim 2 uur rijden. Voor dit skigebied is de auto of de trein een goede reisoptie.

Ski's huren met korting in Belalp

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Belalp met korting via:

Informatie over het skigebied

Belalp

 • Mountain
  Piek 3118 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  3
 • Sleepliften
  5
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  20 km
 • Moeilijk
  20 km
 • Zeer moeilijk
  20 km
 • Totaal
  60 km

Dorpen in Belalp

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: