Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Skigebied Leysin-Les Mosses-La Lécherette
Skigebied Leysin-Les Mosses-La Lécherette

Het skigebied Leysin – Les Mosses – La Lécherette ligt in het Franstalige deel van het kanton Vaud in Zwitserland. Onder de Nederlandse wintersporters is dit skigebied relatief onbekend, al is dat eigenlijk niet helemaal terecht.

Het skigebied bestaat eigenlijk uit twee delen, het deel van Leysin en van Les Mosses & La Lécherette. Deze gebieden zijn een samenwerking gestart, er is echter nog geen liftverbinding maar wel een pendelbus. Door deze pendelbusverbinding ontstaat er een skigebied van 100 kilometer geprepareerde pistes. Het merendeel van deze pistes is blauw en daarmee is dit skigebied heel erg geschikt voor de beginnende wintersporter.

Ligging Skigebied Leysin-Les Mosses-La Lécherette

De 100 km geprepareerde pistes zijn slechts één kant van dit skigebied. Wat veel mensen niet weten is dat je in dit deel van de Zwitserse Alpen meer dan fantastische ski tochten kunt maken alsook off-piste kunt skiën. En ook de langlauf liefhebbers worden hier niet overgeslagen. Al met al is het dus een bijzonder veelzijdig skigebied, al zullen de echte snelheidsduivels die van lang afdalingen houden hier misschien wat snel verveeld raken. Er worden in dit skigebied (en eigenlijk in de gehele regio) allerlei activiteiten georganiseerd. Denk aan muziekfestivals of wijnfestivals, niks groots en meeslepends maar wel zeer gezellig.

Leysin is een vrij groot en uitgestrekt dorp boven Aigle, wat in het Rhônedal ligt. Leysin heeft voldoende keuze in accommodaties en er zijn ook bovengemiddeld veel restaurants. De skiliften beginnen aan de rand van het dorp, vanuit veel accommodaties moet je dus vaak wel een stukje lopen. Al rijdt er ook een skibus naar de liften.

Les Mosses is een kleiner dorp met veel ski-in ski-out accommodaties. Les Mosses is wel echt een stuk kleiner en heeft dus ook minder faciliteiten. Dit geldt voor La Lécherette tevens ook.

Vanuit het skigebied van Leysin – Les Mosses – La Lécherette heb je prachtige uitzichten op bijvoorbeeld het meer van Génève, het Rhônedal en ook de fameuze Mont d’Or. Vanuit Leysin kun je ook met de gondel naar de top van La Berneuse, ook een bekende bergtop in deze regio.

Het skigebied reikt van zo’n 1250 meter tot zo’n 2300 meter hoogte. Normaliter is de sneeuwzekerheid hier dik in orde, echter liggen veel pistes wel op zuidhellingen. Dit zorgt voor een minder robuuste sneeuwkwaliteit. Ben je met de auto op vakantie naar dit skigebied dan kun je ook nog eens een uitstap maken naar Glacier 3000, daar is de sneeuwzekerheid door de hoogte natuurlijk bovengemiddeld goed.

De bereikbaarheid van Leysin – Les Mosses -La Lécherette is overigens ook zeer goed. Vanaf Utrecht ben je met de auto een krappe 900 kilometer onderweg. Voor Leysin rijd je na de snelweg nog 20 minuten binnendoor en voor de andere bestemmingen ongeveer 45 minuten. De luchthaven van Génève ligt op een goede anderhalf uur rijden en het (internationale) station van Bern ook. Voor Leysin kun je een regionale trein naar Aigle pakken en voor Les Mosses en La Lécherette naar Rosinnière. Tijdens de winter worden er ook pendelbusdiensten georganiseerd vanuit Nederland naar Aigle.

Ski's huren met korting in Leysin-Les Mosses-La Lécherette

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Leysin-Les Mosses-La Lécherette met korting via:

Informatie over het skigebied

Leysin-Les Mosses-La Lécherette

 • Mountain
  Piek 2970 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  7
 • Sleepliften
  17
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  55 km
 • Moeilijk
  42 km
 • Zeer moeilijk
  3 km
 • Totaal
  100 km

Dorpen in Leysin-Les Mosses-La Lécherette

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: