Sunweb Wintersport - Meer dan 220 bestemmingen
Wintersport Vaud - Villars-Gryon-Les Diablerets
Wintersport Vaud - Villars-Gryon-Les Diablerets
Wintersport Vaud - Gryon
Wintersport Vaud - Gryon
Wintersport Vaud - Caux
Wintersport Vaud - Caux
Wintersport Vaud - Les Diablerets
Wintersport Vaud - Les Diablerets
Wintersport Vaud - Villars-Gryon-Les Diablerets Wintersport Vaud - Gryon Wintersport Vaud - Caux Wintersport Vaud - Les Diablerets

Wintersport in Vaud (Waadt)

Bij het meer van Genève ligt de regio Vaud, ofwel Waadt. Vaud is een Franssprekend kanton in het westen van Zwitserland. Het ligt grofweg tussen het Meer van Genève in het zuiden en het Meer van Neuchâtel in het noorden, aan de westkant grenst het aan Frankrijk.

Informatie

 • Gesproken taal
  Frans
 • Valuta
  Zwitserse Frank, Euro
 • Skigebieden
  6
 • Gletsjergebieden
  1
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Slecht
 • Langlauf
  Prima
Ondanks dat het een relatief kleine regio is met over het algemeen wat kleine en lager gelegen skigebieden kun je hier prima uit de voeten. De bekendste skigebieden in Vaud zijn die van Leysin en Gryon. Alhoewel ook Ste-Croix een geliefd familie skigebied is. Het gebied rond het meer van Genève staat bekend om zijn vele zonuren en een mediterraan klimaat met relatief zachte winters. Door de lage ligging en de zachte winters zijn de meeste skigebieden slechts van december tot en met maart geopend. De streek rond de Vallée de Joux ligt geheel op meer dan 1000 meter hoogte en de noordoost-zuidwestelijke zorgt hier voor juist erg koude winters, zeker als de noordoostelijke Bise-wind door het dal blaast. De meren oefenen een sterke invloed uit op het klimaat. In de winters zorgt ze ervoor dat de omgeving niet bevriest. Ook de zuidelijke föhnwind kan waait regelmatig in de winter in deze streek en zorgt voor een warme wind in de dalen.

Bereikbaarheid en vervoer naar Vaud (Waadt)

Een groot voordeel van de regio Vaud is dat het in het Noordwesten ligt van Zwitserland, op een steenworp afstand van de Franse grens. De meeste skigebieden in Vaud (Waadt) liggen op circa 850 tot 900 km afstand van Utrecht. Omdat het wat minder ruig gebied is vergeleken met de rest van Alpen zul je hier niet snel te maken krijgen met onbegaanbare wegen en passen die zijn gesloten voor het verkeer. Vanaf het vliegveld ben je maximaal een uur verwijderd van je accommodatie in Vaud (Waadt).

Met de trein op wintersport naar Vaud (Waadt): NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Vaud (Waadt): Transavia

Dorpen in Vaud

Skigebieden in Vaud

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: