Wintersport Oost-Zwitserland - Pizol
Wintersport Oost-Zwitserland - Pizol
Wintersport Oost-Zwitserland - Toggenburg
Wintersport Oost-Zwitserland - Toggenburg. Foto: swiss-image.ch/Dolores Rupa
Wintersport Oost-Zwitserland - Wildhaus
Wintersport Oost-Zwitserland - Wildhaus. Foto: swiss-image.ch/Dolores Rupa
Wintersport Oost-Zwitserland - Braunwald
Wintersport Oost-Zwitserland - Braunwald
Wintersport Oost-Zwitserland - Pizol Wintersport Oost-Zwitserland - Toggenburg Wintersport Oost-Zwitserland - Wildhaus Wintersport Oost-Zwitserland - Braunwald

Wintersport in Oost-Zwitserland

Oost-Zwitserland is bekend om zijn meren, zoals het Bodenmeer. En niet perse direct om de Wintersport. Ondanks de ligging midden in de Alpen, mag je toch meer van een heuvelachtige landschap spreken, zoals de Appenzellerland en het Toggenburg, dan pur sang een wintersport landschap.

Informatie

 • Gesproken taal
  Duits
 • Valuta
  Zwitserse Frank, Euro
 • Skigebieden
  4
 • Gletsjergebieden
  1
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Slecht
 • Langlauf
  Prima
De bekendste bergtoppen in Oost-Zwitserland zijn de Säntis, gelegen op 2502 meter en de Churfisten. Bij elkaar zie je de acht kalkrotsspitsen in het zuiden van Toggenburg trots aan de horizon staan. De Säntis ligt in de Appenzeller Alpen, waar de hoogste toppen net niet de 3000 meter halen. Op zich zeker niet laag natuurlijk, maar wel vergeleken met de rest van Zwitserland. Je vindt in Oost-Zwitserland 11 noemenswaardige wintersportgebieden, die deze regio prima geschikt maken voor een wintersportvakantie. De grootste en bekendste wintersportplaats van Oost-Zwitserland is Alt Sankt Johann. Een ander wintersportgebied waar je prima uit de voeten kan is bijvoorbeeld Flumserberg (Flums), de belangrijkste wintersportbestemming tussen Zürich en Chur. Vanaf de hoogste plekjes uit het gebied heb je een prachtig uitzicht op het diepblauwe of bevroren fjordachtige Walenmeer.

Bereikbaarheid en vervoer naar Oost-Zwitserland

Wanneer je met de auto richting Oost-Zwitserland vertrekt arriveer je vanaf Utrecht normaal gesproken met 10 uur rijden op je bestemming. Pak je het vliegtuig, dan vlieg je naar Zürich, waarna je met je pendelbus of treinrit binnen een in je wintersportgebied aankomt.

Met de bus op wintersport naar Oost-Zwitserland: Sunweb
Met de trein op wintersport naar Oost-Zwitserland: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Oost-Zwitserland: Transavia

Dorpen in Oost-Zwitserland

Skigebieden in Oost-Zwitserland

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: