Wintersport skigebied Silvretta Arena in Zwitserland
Wintersport skigebied Silvretta Arena

Één van de grotere en meest bekende skigebieden is de Silvretta Arena. Waar je in Oostenrijk feestdorp Ischgl hebt, ligt in Zwitserland het rustige broertje Samnaun. Samnaun is een langgerekt dorp dat uit meerdere dorpskernen bestaat.

Silvretta Arena telt maar liefst 239 kilometer skipistes. Wat dit skigebied nog meer bijzonder maakt, is de hoge ligging en het feit dat je hier de grens kunt over skiën op een manier waarop ze dat na de Tweede Wereldoorlog ook deden. Samnaun is jarenlang alleen bereikbaar geweest via Oostenrijk. Door de moeilijke bereikbaarheid heeft de overheid toentertijd besloten dat je in Samnaun geen BTW hoeft te betalen. Tegenwoordig komen de toeristen hier nog steeds om luxegoederen zoals sigaretten, parfum en alcoholische versnaperingen te kopen.

Ligging Skigebied Silvretta Arena - Zwitserland

Bij het skigebied zijn twee dorpen met een lift verbonden, het Oostenrijkse Ischgl en  het Zwitserse Samnaun. Doordat Samnaun vroeger louter via Oostenrijk te bereiken was, spreken ze hier geen Reto-Romaans, zoals ze dat in de rest van Graubünden wel doen, maar een soort Tirools accent. Naar beide dorpen vind je dal afdalingen. De dal afdalingen naar de dorpskernen van Samnaun worden ook de ‘duty free runs’ genoemd, omdat veel skiërs die in Ischgl verblijven ook even inkopen komen doen in Samnaun. Het skigebied is een waar walhalla voor de betere wintersporter. Er zijn veel rode en ook een aantal zwarte pistes, maar de blauwe zijn toch wel in de minderheid. Ook door het formaat van het skigebied is het hier wat minder geschikt voor de beginners. Nabij Samnaun-Dorf is wel ook een weide met drie oefenliftjes. Er zijn hier natuurlijk ook veel off-piste mogelijkheden.

Samnaun kent alleen maar authentiek uitziende accommodaties. Betonnen torens kom je hier niet tegen. Het prijsniveau ligt wel vrij hoog, want het is en blijft natuurlijk Zwitserland. De dorpskernen in Samnaun worden verbonden met een weg voor auto’s, maar ook met pistes en winterwandelwegen. Nabij Samnaun-Dorf vind je drie oefenliften welke ook een aantal avonden geopend zijn. Hier is ook een rodelbaan. In Samnaun-Compatsch vind je het hoogstgelegen openbare zwembad van Zwitserland. Naast de mogelijkheid om te zwemmen vind je hier ook een uitgebreid wellness aanbod. Er zijn twee langlaufloipes (4 km in totaal) en er worden ook nog allerlei activiteiten georganiseerd in Samnaun zelf zoals kinderskirennen (met kinderdisco) en een kennismaking met de sport Eisstockschießen. Er is ook een museum wat echt het bezoeken waard is, deze regio heeft namelijk een waanzinnige geschiedenis en het is fantastisch om daar wat van mee te krijgen.

Samnaun is qua après ski echt het tegenovergestelde van Ischgl. Waar in Ischgl het skiseizoen met een enorm spektakel begonnen en geëindigd wordt, blijft het in Samnaun heerlijk rustig. Onderaan één van de duty-free afdalingen vind je een kleine après ski bar. Na het avondeten wordt het hier rustig. De Zwitserse gastronomie is echter wel ook een ervaring op zich.

Samnaun ligt op 1840 meter hoogte. Dit is behoorlijk hoog, net als de rest van het skigebied. Het hoogste punt dat je in het skigebied kunt bereiken is de Palinkopf op ruim 2800 meter hoogte. Dit is op zich niet een uitzonderlijke hoogte, maar er zijn bijzonder veel pistes die zo rond de 2200 meter hoogte liggen. Hierdoor is het skiseizoen hier lang. Van eind november tot en met eind april/begin mei is het hier mogelijk om te skiën.

Samnaun ligt op 909 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Door de modernisering van het wegennet en de bouw van een aantal tunnels is Samnaun nu een stuk beter bereikbaar dan vroeger. Na het verlaten van de snelweg ben je nog een klein uur onderweg naar Samnaun. De luchthaven van Innsbruck is goed bereikbaar en ligt op anderhalf uur rijden over de weg. In Landeck maakt de Nederlandse wintersporttrein een stop, dit station ligt eveneens op een klein uur rijden.

Ski's huren met korting in Silvretta Arena

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Silvretta Arena met korting via:

Informatie over het skigebied

Silvretta Arena

 • Mountain
  Piek 2872 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  7
 • Stoeltjesliften
  25
 • Sleepliften
  13
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  73 km
 • Skiroutes
  15 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  47 km
 • Moeilijk
  143 km
 • Zeer moeilijk
  34 km
 • Totaal
  239 km

Dorpen in Silvretta Arena

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: