Wintersport Meierhof in Obersaxen–Mundaun
Wintersport Meierhof in Obersaxen–Mundaun © Surselva Tourismus AG
Surcuolm in Obersaxen–Mundaun
Surcuolm in Obersaxen–Mundaun © Surselva Tourismus AG
Wintersport Lumbrein in Obersaxen–Mundaun
Wintersport Lumbrein in Obersaxen–Mundaun © Surselva Tourismus AG
Wintersport Obersaxen–Mundaun
Wintersport Obersaxen–Mundaun © Surselva Tourismus AG
Wintersport Meierhof in Obersaxen–Mundaun Surcuolm in Obersaxen–Mundaun Wintersport Lumbrein in Obersaxen–Mundaun Wintersport Obersaxen–Mundaun

Het Zwitserse kanton Graubünden heeft erg veel skigebieden. Grootheden zoals Sankt Moritz en Davos zijn bij velen wel bekend, maar er zijn nog veel meer mooie skigebieden. Obersaxen Mundaun is er hier één van. Dit is een familieskigebied met 120 kilometer aaneengesloten pistes.

Het is een familiegebied omdat het door het formaat toch ook leuk is voor de meer gevorderde skiërs van de familie. Ook kun je een daguitstap maken richting het skigebied van Laax, deze ligt op een half uur rijden. Het prijsniveau is hier wel Zwitsers, maar voor Zwitserse begrippen wel gematigd. Het skigebied heeft geen supermoderne liften, maar wel veel stoeltjesliften en de sleepliften zou je kunnen vermijden. Vanaf het plateau Untermatt naar de top van de Stein is echter wel een gloednieuwe zespersoons stoeltjeslift geplaatst welke in de winter 2018/2019 voor het eerst in gebruik is.

Ligging skigebied Obersaxen – Mundaun

De dorpen van Obersaxen Mundaun liggen allemaal rond de 1200-1300 meter hoogte, daar zit niet veel verschil in. Er zijn veel dorpjes die bij het skigebied horen, bijna twintig, maar ze zijn allemaal erg klein. Er zijn al ‘dorpjes’ met een stuk of 20 vakantiehuisjes. Ook zijn niet alle dorpen direct verbonden met het skigebied, maar er rijdt een skibus in elk dorp die je naar elk gewenst liftstation brengt. Ook zijn er nabij de grotere liftstations gratis parkeerplaatsen dus je kunt er ook zelf met de auto naartoe. Vanuit de dorpen Vella, Valata, Misanenga, Chummenbühl en Meierhof vertrekken de liften. Chummenbühl is overigens meer een liftstation én skischool beginpunt dan een echt dorp. Wat alle accommodaties hier gemeen hebben is dat het sfeervolle chalets zijn en kleinschalige hotels. Veel dorpen hebben een beetje een boerenkarakter. Heel idyllisch en authentiek. Er zijn ook een aantal dorpen waar je wel naartoe kunt terug skiën aan het einde van de dag, zoals naar Lumbrein en Vignogn. Ook het dorpje Flond is met een piste te bereiken.

Het skigebied ligt niet bijzonder hoog, je kunt de top van de Piz Sezner bereiken met de skilift op 2310 meter hoogte. Het skigebied is gebouwd rondom vier bergtoppen, Piz Mundaun, Hitzeggen, Stein en natuurlijk Piz Sezner. Er zijn geprepareerde afdalingen aan beide kanten van de toppen maar ook kun je hier off-piste skiën. De sneeuwzekerheid is hier wel in orde, ondanks dat de hoogte niet bijzonder is kun je hier toch van medio december tot eind maart skiën.

In dit familieskigebied draait het vooral om skiën. Aan après-ski doet men hier niet echt. Bij de top van de Stein is een après-ski bar maar dat is eigenlijk de enige locatie in het skigebied, en het is natuurlijk alleen geopend tijdens de dag uren. Misschien heb je in sommige hotelbars nog wat lol maar meer dan dat is het niet echt.

Er worden wel verschillende leuke activiteiten georganiseerd, zo kun je elke dinsdag, woensdag en donderdag ’s avonds skiën, elke dag op een andere verlichte piste. Ook worden er dingen georganiseerd zoals een skitest, leuk om eens een andere set ski’s te testen. De skischool geeft een aantal keren in het winterseizoen een demo en haalt hierbij allerlei capriolen uit. Er zijn tal van mooie winterwandelwegen die je door de boerenweides brengt van het ene naar het andere dorp. Er zijn een aantal kleine langlaufloipes, zo’n 10 kilometer.

Obersaxen Mundaun ligt op ongeveer 920 kilometer rijden, afhankelijk van wat je definitieve eindbestemming is. Wanneer je de snelweg verlaten hebt rijd je in zo’n veertig minuten naar een van de dorpen in Obersaxen Mundaun. Vanuit Nederland kun je met de trein ook naar dit skigebied komen. Via Düsseldorf, Mannheim en Chur reis je naar het dorpje Ilanz wat op een kwartiertje tijden ligt. Ook de luchthaven van Zürich is goed bereikbaar en ligt op zo’n twee uur rijden.

Ski's huren met korting in Obersaxen–Mundaun

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Obersaxen–Mundaun met korting via:

Informatie over het skigebied

Obersaxen–Mundaun

 • Mountain
  Piek 2310 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  9
 • Sleepliften
  7
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  12 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  60 km
 • Moeilijk
  40 km
 • Zeer moeilijk
  20 km
 • Totaal
  120 km

Dorpen in Obersaxen–Mundaun

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: