Wintersport Graubünden - Engadin Sankt Moritz
Wintersport Graubünden - Engadin Sankt Moritz © swiss-image.ch/Christof Sonderegger
Wintersport Graubünden - Arosa-Lenzerheide
Wintersport Graubünden - Arosa-Lenzerheide
Wintersport Graubünden - Brigels Surselva
Wintersport Graubünden - Brigels Surselva
Wintersport Graubünden - Sankt Moritz
Wintersport Graubünden - Sankt Moritz
Wintersport Graubünden - Wintersport Disentis 3000
Wintersport Graubünden - Wintersport Disentis 3000
Wintersport Graubünden - Engadin Sankt Moritz Wintersport Graubünden - Arosa-Lenzerheide Wintersport Graubünden - Brigels Surselva Wintersport Graubünden - Sankt Moritz Wintersport Graubünden - Wintersport Disentis 3000

Wintersport in Graubünden

Graubünden is een populaire wintersportbestemming en staat buiten zijn modaine wintersportgebieden bekend om de natuur en tradities. Graubünden is het enige drietalige kanton van Zwitserland. Je kunt je hier verstaanbaar maken in het Italiaans, Duits en Reto-Romaans. Naast de luxe plaatsen Davos en Sankt Moritz zijn er ook tal van kleinere skigebieden te vinden. 

Informatie

 • Gesproken taal
  Duits, Frans, Romaans
 • Valuta
  Zwitserse Frank, Euro
 • Skigebieden
  17
 • Gletsjergebieden
  1
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Redelijk
 • Langlauf
  Uitstekend
Zo kun je in Arosa, Parpan en Flims meer dan prima uit de voeten en zijn dit zeer diverse skigebieden voor iedere type wintersporter. Maar de meeste wintersporters gaan naar het immense gebied van Sankt Moritz, met meer dan 300 kilometers aan piste bij elkaar of naar het gebied van Arosa Lenzerheide met circa 225 piste kilometers. Het kanton Graubünden kent vele Alpenreuzen. Het aantal 3000 meter toppen wordt hier bijna in elk skigebied wel gehaald, waardoor je al vroeg in het seizoen, rond november, tot zeker eind april overal op prima geprepareerde pistes kunt skiën en snowbaorden. De hoogste top is de Piz Bernina en reikt tot maar liefst 4.049 meter. Dit dak van Graubünden maakt deel uit van het Berninamassief.

Bereikbaarheid en vervoer naar Graubünden

Graubünden is wereldberoemd om zijn spoorwegennet en heeft zelfs zijn eigen spoorwegbedrijf (Rhätische Bahn). Wanneer je tijd hebt voor een zeer bijzondere ervaring dan is een treinreis door dit landschap werkelijk fenomenaal. Kom je ‘alleen’ voor je wintersport en wil je zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn, kies dan voor een autorit. De meeste skigebieden in Graubünden liggen op circa 900 km rijden van Utrecht en zij dus goed aan te rijden. Je rijdt wel veel door hooggebergte, ga dus goed voorbereid op weg!

Met de bus op wintersport naar Graubünden: Interbus
Met de trein op wintersport naar Graubünden: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Graubünden: Transavia

Dorpen in Graubünden

Skigebieden in Graubünden

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: