Wintersport skigebied Engadin Scuol Zernez
Wintersport skigebied Engadin Scuol Zernez. Foto: swiss-image.ch/Ivo Scholz
Engadin Scuol - Sent
Engadin Scuol - Sent
Skiën in Engadin Scuol Zernez
Skiën in Engadin Scuol Zernez
Engadin Scuol - Scuol
Engadin Scuol - Scuol
Wintersport skigebied Engadin Scuol Zernez Engadin Scuol - Sent Skiën in Engadin Scuol Zernez Engadin Scuol - Scuol

Het skigebied Engadin Scuol Zernez ligt in het Zwitserse kanton Graubünden. In dit kanton wordt nog de eeuwenoude taal Reto-Romaans gesproken. De plaatsnamen die je in deze regio tegenkomt zijn dan ook bijzonder. Engadin Scuol Zernez ligt in de regio Unterengadin, een deel van het Engadin.

Dit is een hoogtedal met een zeer rijke historie. Het skigebied telt ongeveer 80 kilometer skipistes. Het is een volledig en compleet skigebied. Naast de 80 kilometer geprepareerde pistes, kun je hier ook mooi off-piste skiën. Daarnaast zijn er ook 21 kilometer langlaufloipen. Er is een rodelbaan naar het dorp Ftan en er zijn veel winterwandelwegen naar leuke berghutten. Iedereen, jong en oud, beginner of gevorderde, kan in dit skigebied heel erg fijn skiën.

Ligging skigebied Engadin Scuol Zernez

De dorpen Scuol en Ftan hebben een directe liftverbinding het skigebied in. Scuol is het grootste dorp en is ook het meest divers en heeft tevens de meeste voorzieningen. Ftan is wat kleiner maar niet minder mooi. Het dorpje Sent is alleen met een rode dal afdaling verbonden aan het skigebied. ’s Ochtends ga je hier met de skibus of taxi naar Scuol en ’s middags ski je zo terug naar je accommodatie. Tarasp en Vulpera zijn beiden prachtige romantische luxe dorpen met heel mooie hotels. Deze dorpen zijn niet direct aan het skigebied verbonden maar ook hier rijdt een skibus die je zonder extra kosten naar het skigebied brengt. In Tarasp is ook een gelijknamig slot, Schloss Tarasp, welke zeker een bezoekje waard is. Wat alle dorpen gemeen hebben is de uitstraling. Je vindt geen houten chalets maar van die prachtige stenen gebouwen, een beetje zoals kloosters. Er wonen hier al eeuwen mensen en in de tijd van de Romeinen werden hier veel badhuizen gebouwd. Wellness en gezondheid staat hier nog altijd voorop.

De wellness opties in deze regio zijn samen met goed tafelen de après-ski die ze hier hebben. Je vindt in Scuol en Ftan wel een paar kleine bars, maar echt feesten dat zit er hier niet in. De bars vind je onder andere bij de liften. Enkele namen zijn Bar la Cana, Viva Bar en La Palma Bar. De mensen die hier op vakantie komen, doen dit echt om te genieten van de omgeving en de natuur, en de rust. Het is hier echt een (winter)sprookje.

Het skigebied van Engadin Scuol ligt redelijk hoog. De dorpen liggen op een hoogte variërend van 1200-1600 meter en het hoogste punt dat je in het skigebied kunt bereiken is 2730 meter hoogte. Veel pistes liggen dus rond en boven de 2000 meter en dat komt de sneeuwzekerheid natuurlijk ten goede. Het klimaat in het Unterengadin is soms best droog, wat minder goed is voor sneeuw natuurlijk. De positieve keerzijde is echter dat er relatief veel zonuren zijn. Ook hier zijn veel sneeuwkanonnen om de pistes van kunstsneeuw te voorzien. Tijdens een normale winter is het skigebied geopend van medio december tot en met eind april. Een goede bestemming om in de lente nog eens te gaan skiën.

Engadin Scuol Zernez is goed bereikbaar. Met de auto vanaf Utrecht ben je ongeveer 925 kilometer onderweg, afhankelijk natuurlijk van welk dorp precies je eindbestemming is. Een veel gereden route is door Oostenrijk, langs Landeck. Hier verlaat je de snelweg en rijd je in een uur naar je bestemming. Je kunt ook via Liechtenstein en Bad Ragaz rijden. Met de trein kom je relatief eenvoudig in dit gebied. Met de Nederlandse wintersporttrein reis je naar Landeck en hier stap je over op een (lijn)bus naar Engadin Scuol. Het vliegveld van Innsbruck ligt op ruim anderhalf uur rijden over de weg.

Ski's huren met korting in Engadin Scuol Zernez

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Engadin Scuol Zernez met korting via:

Informatie over het skigebied

Engadin Scuol Zernez

 • Mountain
  Piek 2783 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  6
 • Sleepliften
  3
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  37 km
 • Moeilijk
  30 km
 • Zeer moeilijk
  13 km
 • Totaal
  80 km

Dorpen in Engadin Scuol Zernez

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: