Wintersport skigebied Diavolezza-Lagalb
Wintersport skigebied Diavolezza-Lagalb. © Gian Giovanoli
Diavolezza-Lagalb
Diavolezza-Lagalb © Gian Giovanoli
Skigebied Diavolezza-Lagalb
Skigebied Diavolezza-Lagalb © Gian Giovanoli
Skiën in Diavolezza-Lagalb
Skiën in Diavolezza-Lagalb © Gian Giovanoli
Wintersport skigebied Diavolezza-Lagalb Diavolezza-Lagalb Skigebied Diavolezza-Lagalb Skiën in Diavolezza-Lagalb

Het skigebied van Diavolezza Lagalb bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit twee delen. Deze twee delen zijn niet met een skilift aan elkaar verbonden maar er is wel een treinverbinding die je eenvoudig van het ene gebiedje naar het andere gebiedje brengt.

Dit skigebied heeft in totaal 41 kilometer skipistes. De afdalingen zijn hier overwegend rood en zelfs zwart, een leuk uitdagend skigebied dus voor de ervaren wintersporter. Zo vind je aan de kant van Lagalb de steilste afdaling van Graubünden met een dalingspercentage van maar liefst 86%. Aan de andere kant, in het gebied van Diavolezza vind je dan weer de langste gletsjerafdaling van heel Zwitserland, welke meer dan tien kilometer lang is. Er zijn een paar oefenliftjes maar dat is meer voor de vorm, want dit is geen skigebied dat echt geschikt is voor beginners of (jonge) kinderen.

Ligging skigebied Diavolezza-Lagalb

Diavolezza Lagalb ligt in het Oberengadin, wat een hooggelegen bergdal is in het Zwitserse kanton Graubünden. Het (Ober)Engadin heeft een lange en rijke historie, naar het schijnt is onder andere Napoleon in dit dal geweest tijdens een van zijn tochten. Dit blijkt ook wel uit het feit dat hier naast Duits ook nog de oertaal Reto-Romaans gesproken wordt. Een taal die voor ons als Nederlanders nauwelijks te begrijpen is. Veel plaatsnamen worden ook in tweevoud aangeduid, dat is wel iets om op te letten. Er zijn bij Diavolezza Lagalb eigenlijk geen echte dorpen. Er zijn 3 vertrekpunten, Bernina-Lagalb, Bernina-Diavolezza en Morteratsch. Alle drie zijn dit meer liftstations met parkeerplaatsen en je vindt slechts een paar accommodaties, maar verder ook geen voorzieningen. Wie hier wil skiën zal hoogstwaarschijnlijk in Pontresina verblijven, wat een stukje verderop ligt.

Er wordt in Diavolezza Lagalb wintersport beoefend. Dat wil zeggen, je kunt hier skiën, zowel op de piste als ernaast, er is een snowkite centrum en er zijn langlaufloipen. Verder is er niet al teveel poespas of activiteiten. Wel kun je natuurlijk een skipas kopen voor het hele Oberengadin, dan kun je ook skiën bij Sankt Moritz (Corviglia Piz Nair) en Corvatsch. In totaal heb je dan beschikking over 321 kilometer skipistes.

De liftstations liggen hier allemaal boven de 2000 meter, wat natuurlijk erg hoog is. Er zijn een aantal liften welke je tot een hoogte van om en nabij de 3000 meter brengen. Vanaf die hoogste punten zijn dan lange rode afdalingen terug naar het dalstation. Door de hoogte is dit skigebied sneeuwzeker en het skiseizoen duurt relatief lang, van begin december tot en met eind april.

Après ski vind je eigenlijk niet in het skigebied. Als je verblijft in Pontresina of meer richting Sankt Moritz, dan vind je wel het een en ander aan vertier. In Pontresina vind je bijvoorbeeld een historisch museum, een zwembad met wellnessvoorzienigen en wat kleine lokale bars/caféetjes.

Diavolezza Lagalb ligt op ruim 970 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Na het verlaten van de snelweg ben je nog ongeveer anderhalf uur met de auto onderweg, afhankelijk van wat je definitieve eindbestemming is. Alle locaties bij Diavolezza Lagalb, én Pontresina, hebben een treinstation. Met de ICE reis je dan via Düsseldorf en Mannheim naar het meerlandenpunt Landquart waar je overstapt op een regionale trein naar een van deze bestemmingen. Voor deze regio is de luchthaven van Innsbruck het best bereikbaar, al ben je met een (taxi)transfer toch nog drie uur onderweg.

Ski's huren met korting in Diavolezza-Lagalb

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Diavolezza-Lagalb met korting via:

Informatie over het skigebied

Diavolezza-Lagalb

 • Mountain
  Piek 3066 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  1
 • Sleepliften
  2
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  10 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  0 km
 • Moeilijk
  20 km
 • Zeer moeilijk
  11 km
 • Totaal
  41 km

Dorpen in Diavolezza-Lagalb

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: