Wintersport skigebied Arosa Lenzerheide
Wintersport skigebied Arosa Lenzerheide
Paardensleetocht - Arosa Lenzerheide
Paardensleetocht - Arosa Lenzerheide. Foto: Arosa Tourismus / Nina Mattli
Langlaufen in Arosa Lenzerheide
Langlaufen in Arosa Lenzerheide. Foto: Arosa Tourismus / Nina Mattli
Arosa Lenzerheide - Weisshorn
Arosa Lenzerheide - Weisshorn. Foto: Arosa Tourismus / Nina Mattli
Wintersport skigebied Arosa Lenzerheide Paardensleetocht - Arosa Lenzerheide Langlaufen in Arosa Lenzerheide Arosa Lenzerheide - Weisshorn

In het Zwitserse Graubünden ligt sinds de winter van 2013/2014 één van de grootste skigebieden van Zwitserland; Arosa Lenzerheide. Het skigebied van Arosa (70 km piste) en van Lenzerheide (155 km piste) zijn middels de Urdenbahn aan elkaar verbonden waardoor een groot skigebied met 225 kilometer geprepareerde pistes is ontstaan.

Dit skigebied biedt elke wintersporter een heerlijke vakantie. Er zijn veel mooie blauwe en rode afdalingen maar je vindt hier ook voldoende uitdaging in de zwarte afdalingen. Ook zijn er mooie off-piste mogelijkheden, bijvoorbeeld nabij de Weisshorn. Alle dorpen en accommodaties in dit gebied ogen authentiek, je vindt geen betonnen flatgebouwen.

Ligging skigebied Arosa Lenzerheide

Als je denkt dat het in Arosa Lenzerheide alleen om skiën gaat, dan heb je het mis. Er zijn bijvoorbeeld veel langlaufloipes in het gebied, meer dan 150 kilometer. Daarnaast is er bij Churwalden een verlichte rodelbaan. Er is een drie kilometer lange skipiste die elke vrijdagavond volledig verlicht wordt. Elke zondagochtend kun je als earlybird de eerste sporen zetten. Eens per maand tijdens de volle maan kun je de afdaling vanaf de Weisshorn maken, in het donker! Of nou ja, donker, door de volle maan is er voldoende natuurlijk licht, mits het helder is natuurlijk. Een magische belevenis. Ook is het mogelijk om eens kennis te maken met de mannen en vrouwen op de pistebully’s en zo de fijne kneepjes van het vak te aanschouwen.

Arosa is een groot en tikkeltje mondain dorp nabij een meer. Arosa heeft veel te bieden, er is een grote diversiteit in accommodaties en vanuit veel plekken stap je zo de skilift in. Mocht je toch verder bij de lift vandaan zitten dan rijdt er een gratis skibus die je naar elk gewenst liftstation brengt. Arosa is familievriendelijk maar qua locatie kunnen ook de ervaren wintersporters hier prima verblijven.

In het dal van Lenzerheide vind je nog meer dorpen waaronder Lenzerheide zelf, alsook Parpan, Valbella en Churwalden. Elk dorp heeft zijn eigen voordelen en nadelen en er zijn vanuit de verschillende dorpen liften het skigebied in. Voor de doorgewinterde wintersporter zijn Parpan, Valbella en Lenzerheide goede uitvalsbasissen om van het hele gebied gebruik te kunnen maken. Churwalden is weer heel geschikt voor families en anderen die kennis willen maken met de wintersport.

Het skigebied van Arosa Lenzerheide ligt behoorlijk hoog. Je kunt hier skiën van 1239 tot 2865 meter hoogte. Er zijn flink veel pistes rond en boven de 2000 meter, wat een mooie hoogte is. Arosa Lenzerheide is een sneeuwzeker skigebied, mede door die hoogte. Het skiseizoen is hier daardoor ook vrij lang, van begin december tot eind april kun je hier gebruik maken van de skipistes.

Après-ski is natuurlijk niet het eerste waar men aan denkt als je op wintersport gaat naar Zwitserland. Toch, als je weet waar je zijn moet kun je hier prima après-skiën. Vooral in Arosa en Lenzerheide zelf vind je behoorlijk wat bars en cafeetjes. Overwegend in het dorp maar ook her en der langs de pistes. Daarnaast is de gastronomie hier hoogstaand en heb je in Arosa en Lenzerheide ook andere faciliteiten zoals een ijsbaan, een bioscoop en wellnessmogelijkheden.

Arosa Lenzerheide ligt op ongeveer 935 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Het grootste deel van je reis rijd je over de snelweg, de laatste 20-50 minuten (afhankelijk van je eindbestemming) rijd je over binnenwegen. Arosa is ook met de trein te bereiken. Vanuit Nederland reis je naar Bazel en hier stap je over naar Zürich, Chur en Arosa zelf. De andere dorpen bereik je met het OV het beste via Chur en hier stap je dan over op een bus. De luchthavens van Friedrichshafen en Zürich liggen beiden op 1,5 à 2 uur rijden over de weg. Friedrichshafen is echter niet direct vanuit Nederland aan te vliegen, Zürich wel.

Ski's huren met korting in Arosa Lenzerheide

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Arosa Lenzerheide met korting via:

Informatie over het skigebied

Arosa Lenzerheide

 • Mountain
  Piek 2855 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  8
 • Stoeltjesliften
  8
 • Sleepliften
  17
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  111 km
 • Moeilijk
  87 km
 • Zeer moeilijk
  27 km
 • Totaal
  225 km

Dorpen in Arosa Lenzerheide

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: