Wintersport Reuzengebergte - Rokytnice
Wintersport Reuzengebergte - Rokytnice
Wintersport Reuzengebergte - Černá Hora
Wintersport Reuzengebergte - Černá Hora. Foto: Milos Salek
Wintersport Reuzengebergte - Černá Hora
Wintersport Reuzengebergte - Černá Hora. Foto: Petr Tomm
Wintersport Reuzengebergte - Černý Důl
Wintersport Reuzengebergte - Černý Důl
Wintersport Reuzengebergte - Rokytnice Wintersport Reuzengebergte - Černá Hora Wintersport Reuzengebergte - Černá Hora Wintersport Reuzengebergte - Černý Důl

Wintersport in het Reuzengebergte

Voor een wintersportvakantie naar Tsjechië is het Reuzengebergte vaak het eerste wat bij men opkomt. Deze regio is verreweg de meest bekende streek van Tsjechië als het aankomt op wintersport. Dit is niet voor niets want de skigebieden zijn hier modern, relatief groot en goed betaalbaar. Het Reuzengebergte ligt op 125 km rijden van Praag tegen de Poolse grens.

Informatie

 • Gesproken taal
  Tsjechisch
 • Valuta
  Tsjechische kroon
 • Skigebieden
  9
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Redelijk
 • Langlauf
  Goed
Het Reuzengebergte is van oudsher een geliefde bestemming voor de Tsjechen. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd de bestemming ook steeds populairder onder de Duitsers, Nederlanders, Polen en Russen. Hierdoor is in een vrij snel tempo flink geïnvesteerd in liften, hotels en andere faciliteiten waardoor er een paar moderne, relatief grote skigebieden zijn ontstaan. De bekendste skigebieden in het Reuzengebergte zijn Spindleruv MlynRokytnice nad Jizerou, Janske Lazne, Pec pod Snezkou, Cerny DulHarrachov, anvaldsky Spicak en Benecko. Wintersport in Het Reuzengebergte en Tsjechië in het algemeen, betekent meer dan alleen skiën en snowboarden. Je kunt hier ook uitstekend langlaufen en ook de winterwandelpaden zijn erg geliefd in het glooiende landschap van Het Reuzengebergte.

Bereikbaarheid en vervoer naar het Reuzengebergte

Wanneer je met het vliegtuig naar Praag afreist is het nog slechts een dik uur met een buspendel, trein of huurauto voor je in de skigebieden van het Reuzengebergte aangekomen bent. Een vlucht vanaf Amsterdam doet er slechts 60 minuten over. Als je met de auto naar je bestemming afreist moet je rekening houden met een reistijd van circa 10 uur. De meeste Skigebieden bevinden zich op circa 900 km rijden vanaf Utrecht.

Met de bus op wintersport naar het Reuzengebergte: Interbus
Met de trein op wintersport naar het Reuzengebergte: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar het Reuzengebergte: Transavia

Dorpen in Reuzengebergte

Skigebieden in Reuzengebergte

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: