Tsjecho Reizen Wintersport
Wintersport Jeseniky - Skiareal Kouty
Wintersport Jeseniky - Skiareal Kouty
Jeseniky - Skiareal Kouty
Jeseniky - Skiareal Kouty
Skiareal Kouty
Skiareal Kouty
Skigebied Skiareal Kouty
Skigebied Skiareal Kouty
Wintersport Jeseniky - Skiareal Kouty Jeseniky - Skiareal Kouty Skiareal Kouty Skigebied Skiareal Kouty

Wintersport in Jeseniky

Het Jeseníky gebergte – een bergketen met de tweede hoogste piek in de Tsjechische Republiek zogenaamde Praděd (de grootvader) heeft al jaren de nummer één van een plaats om te bezoeken voor alle wandelaars, natuurliefhebbers en gepassioneerde skiërs. Het gebergte en de regio Jeseníky ligt in het noorden van de meest oostelijke hoek van Tsjechië aan de grens met Polen op ongeveer 250 km van Praag.

Informatie

 • Gesproken taal
  Tsjechisch
 • Valuta
  Tsjechische kroon
 • Skigebieden
  1
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Matig
 • Langlauf
  Goed
Jeseníky heeft sinds de vorige eeuw prominent plek veroverd onder de wintersporters en tegenwoordig komen er een groot aantal toeristen uit Polen en Slowakije. Daarnaast is Jeseníky een geliefde bestemming voor een wintersportvakantie van en de Tsjechen. De skigebieden staan bekend om de goede hoeveelheid sneeuw, wat het tot een sneeuwzekere bestemming maakt. Naast de bekendste skigebieden van Jeseníky; Kouty nad Desnou, Filipovice, Malá Morávka - Karlov, Heroltice, Klepáčov, Kunčice, Červenohorské sedlo, Dolní Morava en Ovčárna is Jeseníky ook zeer geschikt voor het langlaufers door een overvloed aan langlaufloipes. Voor de wintersporter die niet alleen voor het skiën komt, biedt Jeseníky een breed scala van winter ervaringen zoals rodelen, hondensleetochten of sneeuw fietsen.

Bereikbaarheid en vervoer naar Jeseniky

Voor je reis naar Jeseníky kun je het best vliegen vanuit Amsterdam of Eindhoven voor een rechtstreekse vlucht naar de luchthaven naar Brno of Praag. De vlucht duurt ongeveer 70 minuten. Er zijn dagelijks verschillende vlucht mogelijk. Van Praag zijn er regionale bussen en treinen gaan naar Ostrava of Jeseník. De reis duurt ongeveer 3 uur. Vanuit die steden kun je gemakkelijk je eindbestemming bereiken. Een andere mogelijkheid is het huren van een auto waarmee je comfortabel alle ski-oord in Jeseníkykunt bereiken. Wanneer je met de auto vanuit Nederland naar je bestemming reist, moet je rekening houden met een reistijd van ongeveer 12 uur.

Met de trein op wintersport naar het Reuzengebergte: Interrail
Met de bus op wintersport naar Jeseníky: Interbus, RegioJet, GoEuro
Met de trein op wintersport naar Jeseníky: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Jeseníky: Transavia, Czech Airlines, KLM

Dorpen in Jeseniky

Skigebieden in Jeseniky

 • Skiareal Kouty is het grootste skigebied van het Jeseniky gebergte in noordoost Tsjechië. Het is een gebied waar je zowel kunt skiën als prachtige langlaufroutes kunt maken. Voor een volledige wintersportvakantie is Kouty een perfecte bestemming.

  Pistekaart Skiareal Kouty
  • Pistes
   10 km
  • Skiroutes
   1 km
  • Hoogste piek
   1095 m
  • Funpark
   1

  Dorpen

Aanbevolen accommodaties van

Belvilla

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: