Wintersport Ertsgebergte - Skiareal Klíny
Wintersport Ertsgebergte - Skiareal Klíny
Wintersport Ertsgebergte - Skiareal Fichtelberg-Klínovec
Wintersport Ertsgebergte - Skiareal Fichtelberg-Klínovec
Wintersport Ertsgebergte - Skigebied Fichtelberg-Klínovec
Wintersport Ertsgebergte - Skigebied Fichtelberg-Klínovec
Wintersport Ertsgebergte - Pistes Skiareal Fichtelberg-Klínovec
Wintersport Ertsgebergte - Pistes Skiareal Fichtelberg-Klínovec
Wintersport Ertsgebergte - Skiareal Klíny Wintersport Ertsgebergte - Skiareal Fichtelberg-Klínovec Wintersport Ertsgebergte - Skigebied Fichtelberg-Klínovec Wintersport Ertsgebergte - Pistes Skiareal Fichtelberg-Klínovec

Wintersport in het Ertsgebergte

Het Ertsgebergte is voor een wintersport wat dichter bij huis een prima optie. Op slechts 650 km van Utrecht rijden ben je midden in het Ertsgebergte met enkele mooie en vooral gemoedelijke skigebieden! Het Ertsgebergte is een brede strook bergen van ongeveer 140 km lang. Niet al te hoog, maar vrij sneeuwzeker.

Informatie

 • Gesproken taal
  Tsjechisch
 • Valuta
  Tsjechische kroon
 • Skigebieden
  5
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Matig
 • Langlauf
  Goed
Deze regio ligt in het noordwesten van Tsjechië tegen de Duitse grens en staat bekend om de goede wintersport condities. In het skigebied van Klinovec vind je de hoogste piek uit de verre omgeving. Met zijn 1244 hoogte heb je een schitterend uitzicht over de verre omtrek. Het gloeiende landschap is typerend voor Tsjechië. Om die reden is het ook een geliefde vakantiebestemming voor langlaufers. De skigebieden in het Ertsgebergte groeit nog altijd in populariteit. De lage prijzen in deze streek hebben zeker bijgedragen aan de stijgende bezoekersaantallen. Hierdoor zijn de skigebieden makkelijker in staat om te investeren en dit zie je dan ook duidelijk terug in de steeds moderner wordende faciliteiten voor de wintersporter. Pernink is na Bozi Dar het grootste skicentrum met 4 skiliften, een skischool en mogelijkheid tot skihuur. Bublava telt 3 skiliften en 5 pistes.

Bereikbaarheid en vervoer naar het Ertsgebergte

Met de bus, trein, auto of vliegtuig behoort allemaal tot de mogelijkheden om in je wintersportbestemming in het Ertsgebergte te raken. Er zijn diverse aanbieders voor een pendelbus vanuit Nederland. Met maximaal 8 uur ben je dan op de plaats van bestemming. Mocht je met de auto willen kun je al met 6 uur rijden op de plaats van bestemming zijn. De trein en het vliegtuig zijn relatief dure manieren van reizen naar het Ertsgebergte. Vaak zijn deze ook wat omslachtiger door het vele overstappen en de aansluitingstijden. Zonde van je tijd, wanneer je naar een wintersportbestelling zo dichtbij gaat.

Met de bus op wintersport naar het Ertsgebergte: Interbus
Met de trein op wintersport naar het Ertsgebergte: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar het Ertsgebergte: Transavia

Dorpen in Ertsgebergte

Skigebieden in Ertsgebergte

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: