Wintersport Spanje - Sierra Nevada
Wintersport Spanje - Sierra Nevada

Wintersport in Spanje

Zon, strand, palmbomen en sangria. Daarvoor moet je niet op de website van Wintersport Live zijn. Sneeuw, après-ski en pistekaarten... dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ook voor Spanje! Want je kunt wel degelijk op verschillende plekken in Spanje op wintersport. En goed ook.

En armoedig en summier zijn deze skigebieden allerminst. Het meest bekende skigebied van Spanje is waarschijnlijk Sierra Nevada. Het spreekt bij de meeste wintersporters het meest tot de verbeelding.

Skigebieden en pistes in Spanje

De skigebieden in Spanje liggen voor het overgrote deel in het Noorden, tegen de Franse grens en vaak niet ver van Andorra. Dit zijn de skigebieden in het Spaanse deel van de Pyreneeën. Hier vind je skigebieden tot 180 pistekilometers. De meeste skigebieden tellen minder dan 100 pistekilometers in Spanje, met uitzondering dus van een paar grotere skigebieden. Het meest bekende in de Pyreneeën is Formigal-Panticosa en telt bij elkaar 180 kilometers aan pistes.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Spanje hangt een beetje af van waar je naar toe gaat. Skiën in Spanje staat zeker niet bekend als prijzig, maar de kleine skigebieden in de Pyreneeën zijn beduidend goedkoper dan de grotere skigebieden en het skigebied van Sierra Nevada. Zoals zo vaak het geval is; waar meer mensen naar toe komen en meer jongeren zijn gaan de prijzen voor de accommodaties en gastronomie omhoog. Dat gezegd hebbende liggen de prijzen gemiddeld nog steeds een stuk lager dan de prijzen in de skigebieden in de Alpen.

Après-ski in Spanje

Je zal nog verbaast staan over de après-ski in Spanje. Oostenrijkse en Duitse Schlagers kom je hier niet tegen, maar de grotere skigebieden hebben wel degelijk après-ski tenten. En dat komt vooral omdat deze gebieden veel jongere aantrekt. En waar jongeren zijn ploppen de barretjes uit paddenstoelen uit de grond. Dat is in Spanje niet anders. De meeste skigebieden hebben daarom een diversiteit aan après-ski mogelijkheden en prima faciliteiten om na het skiën en lekker Spaans biertje te drinken. In de kleinere skigebieden is het vinden van een barretje een stuk lastiger.

Vervoer & Bereikbaarheid

Met het vliegtuig op wintersport naar Spanje: Transavia
Met de trein op wintersport naar Spanje: Interrail

Provincies in Spanje

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder:

Bestemmingsspecialisten

Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

  • Wintersport Live in Maria Alm

  • Wintersport Live in Les Arcs

  • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube