Wintersport Dalaas
Wintersport Dalaas - Foto: Andreas Gassner
Dalaas
Dalaas
Dalaas - Sonnenkopf
Dalaas - Sonnenkopf
Skiën in Dalaas
Skiën in Dalaas
Wintersport Dalaas Dalaas Dalaas - Sonnenkopf Skiën in Dalaas

In het prachtige Voralbergse Klostertal ligt het karakteristieke bergdorp Dalaas. Dalaas heeft geen eigen skigebied maar op een kleine tien minuten rijden kun je gebruik maken van het skigebied Sonnenkopf.

Sonnenkopf telt ongeveer 30 kilometer aan overwegend blauwe en rode pistes. Het is een klein en overzichtelijk skigebied dat zich ook focust op gezinnen met kinderen. Sinds kort maakt het skigebied van Sonnenkopf en de dorpen Dalaas, Wald en Klösterle ook deel uit van ’s Oostenrijks grootste skigebied: Ski Arlberg. Er is geen directe liftverbinding maar wel een goede verbinding over de weg waar ook een goede busverbinding is. Het dorp is lang en uitgestrekt. Je zou denken aan lintbebouwing langs een weg, maar de Arlbergtunnel gaat vlak voor Dalaas de berg in waardoor je geen last hebt van het doorgaand verkeer.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2300 meter
  Dorp 910 meter
 • Vanaf Utrecht
  858 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  4
 • Sleepliften
  4
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  16 km
 • Skiroutes
  4 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  12 km
 • Moeilijk
  18 km
 • Zeer moeilijk
  0 km
 • Totaal
  34 km

Op wintersport naar Dalaas

Dalaas ligt op 916 meter hoogte en dat is voor een Oostenrijks wintersportdorp vrij gemiddeld qua hoogte. In Dalaas zul je geen massatoerisme vinden; mensen komen hier voor rust en om te genieten van een authentiek Oostenrijkse omgeving. De prijzen van de accommodaties liggen wat lager dan van de buurdorpen, wat natuurlijk komt doordat er geen skigebied direct voor de deur ligt. Het hoogste punt wat je in het skigebied Sonnenkopf kunt bereiken is ongeveer 2300 meter, wat niet zo heel erg hoog is. Het skiseizoen van Sonnenkopf loopt van begin december tot begin april. Ondanks het beperkte aantal geprepareerde pistes kunnen freeriders hun hart hier wel ophalen. Daarnaast is de zwarte afdaling een van de steilste van Oostenrijk (claimt het gebied zelf).

Après-ski in Dalaas

Zoals eerder genoemd is er in Dalaas zelf geen skigebied en is het dorp eigenlijk vooral een dorp. De standaardvoorzieningen zoals de bakker, slager, supermarkt en restaurants zijn er wel te vinden maar echt helemaal uit je dak gaan op de meest foute après ski hits zul je hier niet kunnen.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 855 kilometer vanaf Utrecht is Dalaas goed met de auto te bereiken. De route volgt overwegend snelwegen.  Vanuit Utrecht rijd je over de A12 richting de Duitse grens. Hier rijd je over de A3, A5, A8, A7 en A96 via Keulen, Stuttgart en Ulm naar de Oostenrijkse grensovergang bij Lindau. In Oostenrijk rijd je over de A14 totdat deze bij Bludenz over gaat in de S16. Het laatste stukje naar Dalaas volg je de L97, wat samen nog geen 20 minuten duurt. Als je met het vliegtuig naar Dalaas op vakantie wil gaan kun je het beste vliegen naar het Duitse Friedrichshafen, dan resteert er nog zo’n anderhalf uur reistijd die je met bus of taxi kunt volbrengen. Per trein is Dalaas verrassend goed te bereiken. Bludenz ligt op slechts 20 minuten rijden, en dat is waar ’s winters de wintersporttrein vanuit Nederland stopt. Die laatste 20 minuten overbrug je dan met een taxi of de skibus.

Ski's huren met korting in Dalaas

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Dalaas met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: