Wintersport in Schröcken
Wintersport in Schröcken
Schröcken - Auenfeldjet
Schröcken - Auenfeldjet
Skiën in Schröcken
Skiën in Schröcken
Wintersport in Schröcken
Schröcken - Auenfeldjet Skiën in Schröcken

Ten westen van Warth ligt buurdorp Schröcken. Samen hebben deze gebieden ongeveer 60 kilometer pisten. Sinds skiseizoen 2013/2014 is Warth-Schröcken echter aangesloten op het skigebied van Lech-Zürs, dat vanaf skiseizoen 2016/2017 is aangesloten op Sankt Anton.

Nu vormt dit gebied, wat Ski Arlberg heet, het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Hier kun je genieten van maar liefst 340 kilometer skipisten. Schröcken kent geen massatoerisme en is erg kindvriendelijk. Het is een klein idyllisch authentiek Oostenrijks dorp met alleen de standaard voorzieningen zoals een supermarktje, bakker en slager, daarnaast nog een handjevol hotels en chalets.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2811 meter
  Dorp 1269 meter
 • Vanaf Utrecht
  851 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  15
 • Stoeltjesliften
  45
 • Sleepliften
  28
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  30 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  130 km
 • Moeilijk
  122 km
 • Zeer moeilijk
  51 km
 • Totaal
  303 km

Op wintersport naar Schröcken

Schröcken ligt op 1269 meter hoogte en dat is voor een Oostenrijks skidorp vrij hoog. Het is hier dan ook buitengewoon sneeuwzeker. In het deelgebied Warth  -Schröcken kan men van medio december tot medio april wintersporten. Vanuit het dorp vertrekt er echter geen skilift, waardoor je altijd eerst een stukje met de bus of auto moet. Er is wel een skiroute terug naar het dorp. Doordat het dorp geen directe liftverbinding heeft wordt de rustige en authentieke sfeer van Schröcken behouden. Dit betekent weer dat wachttijden een redelijk onbekend fenomeen zijn in Schröcken, op de ochtend na.

Après-ski in Schröcken

Bij een rustig klein pittoresk authentiek idyllisch bergdorpje hoort een dito après-ski. Bij Ritters in het dorpscentrum is een gezellige bar. Daarnaast kun je ook bij de 6-er Bar vlakbij de kerk en bij de Bauernstube in het dorp een afzakker nemen na een inspannende skidag. Er is niet waanzinnig veel keus en je zult ook niet snel mensen op de tafels zien dansen maar het is wel gezellig!

Vervoer & Bereikbaarheid

Met een afstand van 848 kilometer vanaf Utrecht is Schröcken goed te bereiken met de auto. Vanuit Utrecht rijd je richting de Duitse grens waarna je de A3, A67, A6, A5, A8, A7 en A96 in Duitsland volgt. Je passeert bij Bregenz de Oostenrijkse grens en volg een stuk A14. In de buurt van Dornbirn-Nord verlaat je de snelweg en volg je de L200 tot aan Schröcken. In totaal rijd je ongeveer een uur binnendoor. Als je met de trein naar Schröcken wil reis je eerst naar Bludenz. Vanuit daar kun je een transfer naar Schröcken nemen, per bus of taxi. Dit duurt ongeveer een goed uur. Het vliegveld van Friedrichshafen ligt op een kleine 100 kilometer van Schröcken. Eenmaal daar aangekomen neem je een transfer naar Schröcken. Er is een bedrijf dat deze transfer gemakkelijk voor je kan regelen.

Ski's huren met korting in Schröcken

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Schröcken met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Warth-Schröcken

Hausnummer 51
6767 - Warth
ÖSTERREICH
Telefoon: +43 5583 3601 0
Email: skilifte@warth.co.at
Website: www.warth.schroecken.at

Contact Toeristenbureau

Review over Schröcken

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Viermaal ging ik hier reeds naartoe, en telkens weer een prachtige vakantie gehad. Toeval of niet telkens fantastische sneeuwcondities, zonovergoten, maar dit gaat waarschijnlijk meer te maken hebben met dame Fortuna.... Over het dorp zelf kan ik weinig vertellen daar wij telkens in Häselgehr logeerden, is een eindje rijden maar supergoedkoop... Mooie pistes, fantastische omgeving, en zeer gezellige tirolerhutten...

Gemiddeld cijfer 7.7
Door Kenny Pille op 17 oktober 2017

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: