Wintersport skigebied Ski Arlberg - Lech-Oberlech
Wintersport skigebied Ski Arlberg - Lech-Oberlech
Wintersport Ski Arlberg - Warth
Wintersport Ski Arlberg - Warth - Foto: Webtirol
Wintersport Ski Arlberg - Zürs
Wintersport Ski Arlberg - Zürs
Wintersport Ski Arlberg - Stuben
Wintersport Ski Arlberg - Stuben. Foto: Sepp Mallaun
Wintersport skigebied Ski Arlberg - Lech-Oberlech
Wintersport Ski Arlberg - Warth Wintersport Ski Arlberg - Zürs Wintersport Ski Arlberg - Stuben

Ski Arlberg ligt gedeeltelijk in de provincie Vorarlberg en gedeeltelijk de provincie Tirol. Daarnaast hoort het skigebied van Warth-Schröcken officieel bij Ski Arlberg waardoor je met de skiroutes meegerekend maar liefst 340 km piste tot je beschikking hebt.

Ski Arlberg is het grootste aaneengesloten skigebied in Oostenrijk en mag zich met 306 kilometer aaneengesloten pistes met recht een superskigebied noemen. Het skigebied ligt in twee verschillende deelstaten, namelijk Vorarlberg en Tirol. In Vorarlberg liggen de meeste dorpen van dit skigebied, zoals het mondaine Lech-Zürs (met Oberlech en Zug). Maar ook Warth, Schröcken en Stuben en Stubenbach liggen in Vorarlberg.

Ligging Skigebied Arlberg - Vorarlberg

Lech en Zürs zijn natuurlijk bekend om het mondaine karakter en het feit dat de Nederlandse Koninklijke familie hier elk jaar op wintersport gaat. De stoepen beschikken hier over verwarming, waardoor je nooit over verijsde oppervlakten hoeft te lopen. Lech en Zürs zijn duur, chique en je zult er veel bontmantels tegenkomen. Tegelijkertijd zijn beide dorpen wel authentiek, en echt Oostenrijks. Oberlech is het hoteldorp boven Lech waar je zo vanuit je hotel de piste op glijdt. Om gebruik te maken van heel Ski Arlberg zijn dit wel goede uitvalsbases om te verblijven.

Stubenberg en Klösterle liggen wel in het gebied van Ski Arlberg maar zijn (nog) niet met een skilift met de rest van het gebied verbonden maar de skipas van Ski Arlberg is hier wel ook geldig. Deze dorpjes zijn tevens wat kleiner en gemoedelijker en de prijzen van de accommodaties liggen ook wat lager. Je vindt hier wat minder hotels, meer pensions en appartementjes om te huren. De skibus brengt je snel en eenvoudig naar de verschillende liften die in de omgeving liggen.

Ski Arlberg is een heel sneeuwzeker skigebied. Allereerst komt dit door de hoogte, het skigebied ligt tussen de 1300 en 2700 meter hoogte. Het hoogste punt van het skigebied is in het gebiedje Sonnenkopf bij Klösterle, de Westlicher Eisentälerspitze op 2716 meter hoogte. Daarnaast is het grensgebied tussen Tirol en Vorarlberg een zogenaamd Schneeloch; tijdens neerslag blijft de wolk hier vaak lang hangen en ’s winters zorgt dat voor erg veel sneeuw. Het skiseizoen van Ski Arlberg duurt ook echt lang, van eind november tot eind april. Niet het gehele gebied is dan geopend, de lager gelegen pistes hebben een wat korter seizoen. De lift-infrastructuur van Ski Arlberg is nieuw en modern. Het skigebied heeft gevarieerde pistes (en meer dan 200 km freeride en deepsnow runs) voor elk type skiër maar door de grootte is het geen voor de hand liggende bestemming voor beginnende wintersporters.

In Ski Arlberg is voldoende après-ski te vinden. In Sankt Anton am Arlberg staan ze hierom bekend, maar in de dorpen in Voralberg kun je ook best een leuk feestje vieren. Denk eraan dat de après-ski in Lech en Zürs chique is, meer whisky, wijn en cocktails en minder bier en hoempapa. Fux en Tannbergerhof zijn van die locaties. Wat laagdrempeliger vertier kun je vinden in de Kelobar in Klösterle of Sennkuchi of Schirmbar Steffisalp in Schröcken.

Ski Arlberg ligt op 848 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. Een relatief korte afstand, zeker voor zo’n groot skigebied middenin de Alpen. Nabij Bregenz verlaat je de snelweg en rijd je in een uurtje naar Ski Arlberg in Vorarlberg. De luchthaven van Innsbruck ligt op twee uur rijden over de weg. Een aantal bestemmingen in Ski Arlberg hebben een eigen treinstation. Vanuit Nederland kun je met de wintersporttrein dan naar Landeck of Bludenz en hier overstappen op een regionale trein of taxi. Winterliner organiseert tijdens de wintermaanden buspendeldiensten naar verschillende dorpen in Ski Arlberg.

Ski's huren met korting in Ski Arlberg

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Ski Arlberg met korting via:

Informatie over het skigebied

Ski Arlberg

 • Mountain
  Piek 2811 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  15
 • Stoeltjesliften
  45
 • Sleepliften
  28
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  30 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  130 km
 • Moeilijk
  122 km
 • Zeer moeilijk
  51 km
 • Totaal
  303 km

Dorpen in Ski Arlberg

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: