Wintersport Schruns - Tschagguns
Wintersport Schruns - Tschagguns
Schruns - Tschagguns
Schruns - Tschagguns
Skiën in Schruns - Tschagguns
Skiën in Schruns - Tschagguns
Silvretta Montafon - Schruns-Tschagguns
Silvretta Montafon - Schruns-Tschagguns
Wintersport Schruns - Tschagguns Schruns - Tschagguns Skiën in Schruns - Tschagguns Silvretta Montafon - Schruns-Tschagguns

Schruns – Tschagguns zijn eigenlijk twee dorpen, die door de ontwikkeling van het (winter)toerisme eigenlijk in elkaar opgegaan zijn. Schruns – Tschagguns ligt in de Oostenrijkse deelstaat Voralberg. Schrunst – Tschagguns maakt deel uit van het skigebied Silvretta Montafon, wat één van de grootste skigebieden in Voralberg is.

In dit skigebied vind je 140 kilometer aaneengesloten skipistes, verdeeld over twee gebieden, Hochjoch en Nova. Door een lange gondellift zijn deze aan elkaar verbonden. Schruns en Tschagguns zijn een beetje in elkaar opgegaan maar toch vind je in beide dorpen toch net een ander sfeertje. Schruns is wat grootschaliger en vreselijk compleet, met veel verschillende soorten accommodaties, veel restaurants en winkels en ook best nog wel wat aanbod in après-ski gelegenheden. Het ontbreekt je aan niks wanneer je hier verblijft. Tschagguns is een stukje rustiger, met iets minder voorzieningen. Vanuit beide kernen vertrekt een gondel het skigebied in.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2430 meter
  Dorp 700 meter
 • Vanaf Utrecht
  855 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  18
 • Sleepliften
  8
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  44 km
 • Skiroutes
  25 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  60 km
 • Moeilijk
  45 km
 • Zeer moeilijk
  10 km
 • Totaal
  140 km

Op wintersport naar Schruns - Tschagguns

Schruns – Tschagguns ligt op 700 meter hoogte. Dit is een beetje doorsnee hoogte voor dorpen in Oostenrijk. Silvretta Montafon is een sneeuwzeker skigebied, meer dan 50% van de skipistes ligt op of boven de 2000 meter hoogte. Dat is en blijft toch een beetje een magische sneeuwzekere grens. Het hoogste punt in dit skigebied is de Kreuzjoch op bijna 2400 meter hoogte. Vanuit Schruns vertrekt de Hochjochbahn het skigebied in, ook is er een rode dal afdaling terug naar Schruns. Vanuit Tschagguns vertrekt de Zamangbahn.  Dit skigebied heeft voor ieder wat wilt, er is een heel gevarieerd piste aanbod in alle moeilijkheidsgraden. Het skiseizoen begint eind november en loopt door tot halverwege april.

Après ski in Schruns en Tschagguns

Schruns en Tschagguns hebben best een aantal après ski bars. Het is anders dan in bijvoorbeeld Zell am See of Westendorf, maar er is voldoende te doen. Bij het dalstation van de Hochjochbahn ligt de bar Urmonti en bij het dalstation van de Zamangbahn de Schickeria. Beiden echte après-ski bestemmingen waar mensen direct na het skiën blijven plakken. In Schruns vind je verder nog de Mobar, Astoria Pub en Oneway Pub.

Vervoer & Bereikbaarheid

Schruns – Tschagguns ligt op 852 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Wanneer je de snelweg A14 hebt verlaten, rijd je in iets minder dan twintig minuten naar Schruns – Tschagguns toe. In beide dorpen zijn ook treinstations. Met de Nederlandse Wintersporttrein reis je dan naar Bludenz en hier stap je over op een regionale trein naar Schruns – Tschagguns, die rit duurt ongeveer twintig minuten. Het vliegveld van Innsbruck ligt op 1 uur en 45 minuten rijden.

Ski's huren met korting in Schruns - Tschagguns

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Schruns - Tschagguns met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Schruns - Tschagguns

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Een erg mooie plek voor een prima wintersportvakanties. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om niet alleen het aangrenzende Silvretta Montafon te skiën. Maar bijvoorbeeld ook in het Brandnertal, Gargellen of Golm.

Gemiddeld cijfer 8
Door Ivo op 23 maart 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: