Wintersport Wald im Pinzgau
Wintersport Wald im Pinzgau. ©Tirol Werbung / Jantscher Thomas

In het westen van het SalzburgerLand, op zo’n 85 kilometer van de Duitse grens bevindt zich het dorp Wald im Pinzgau, ook wel Wald genoemd. Dit dorp heeft zelf geen skiliften of pistes, maar hoort wel bij de Zillertal Arena

Wald heeft zelf 7 km aan langlaufloipen en een verlichte rodelbaan. Daarnaast heeft het ook aansluiting op een loipen-netwerk van 200 kilometer. Het dorp is idyllisch, knus en kleinschalig. Het dorp biedt plaats aan zo’n 1100 toeristen en heeft prachtige wellness voorzieningen, zoals een overdekt zwembad en een natuursauna met treatments. Daarnaast kun je er in de winter paardrijden, je door een paart voort laten trekken terwijl je op de ski’s staat, zijn er winterwandelwegen en worden er fakkeltochten georganiseerd. Je hoeft je dus echt niet te vervelen!

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2500 meter
  Dorp 900 meter
 • Vanaf Utrecht
  970 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  12
 • Stoeltjesliften
  19
 • Sleepliften
  16
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  200 km
 • Skiroutes
  1 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  43 km
 • Moeilijk
  49 km
 • Zeer moeilijk
  11 km
 • Totaal
  104 km

Op wintersport naar Wald im Pinzgau

Wald im Pinzgau ligt op 900 meter hoogte en is qua hoogte vrij gemiddeld voor een Oostenrijks skigebied en dat maakt het ook gemiddeld sneeuwzeker. Het ligt aan de Gerlos Straβe, in het midden van de Zillertal Arena en de Wildkogel Arena, met de dorpen Neukirchen am Groβvenediger en Bramberg am Wildkogel. Er rijdt een gratis skibus beiden kanten op. Als je een skipas voor de Zillertal Arena hebt, dan hoef je geen tol te betalen op de Gerlos Straβe. Doordat tussen twee leuke(!) gebieden in ligt, wil het nog wel lonen om eens een uitstapje te maken ‘naar de andere kant’ en eens te kijken hoe het er in de Wildkogel Arena aan toe gaat.

Après-ski in Wald im Pinzgau

Grote hossende dronken menigten zal je in Wald niet tegenkomen. Het dorp heeft authentieke bars en restaurants, maar geen hippe clubs of discotheken waar er tot de vroege uurtjes gefeest wordt. De sfeer in het dorp is vriendelijk en gemoedelijk. Saai is het er zeker niet, want er zijn genoeg activiteiten te doen naast het skiën, maar er is geen grote massale après-ski. Voor groepen of gezinnen kan Wald heel geschikt zijn: je kunt alle kanten op, je zit erg centraal tussen verschillende grotere dorpen in die elk weer hun eigen charme en specialiteit hebben.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 970 kilometer vanaf Utrecht is Wald (im Pinzgau) goed te bereiken met de auto. Omdat dit dorp aan de andere kant van de Zillertal Arena ligt, rijd je het laatste stuk anders dan wanneer je naar de andere dorpen gaat. Vanuit Utrecht rijd je naar Duitsland waar je via Keulen, Frankfurt en Neurenberg de 3 volgt, om dan af te zakken via de 9 naar München. Vanuit daar rijdt je via de 8 en 93 naar de grensovergang bij Kufstein. Dan ga je vanuit daar 84 kilometer binnendoor naar Wald. In Wald zelf is ook een klein station. Je zou het dorp dus direct met de trein kunnen bereiken. Je kunt ook met een directe verbinding, die de gehele winter meerdere malen per week vanuit Nederland vertrekt, richting Innsbruck om vanuit daar een transfer te pakken naar Wald. Innsbruck ligt op ongeveer 100 kilometer van Wald. Vanuit Nederland vliegen er meerdere vluchten per week naar Innsbruck met Transavia. Vanuit daar neem je een transfer naar Wald. Met de bus vanuit Nederland kun je rechtstreeks met Interbus.

Ski's huren met korting in Wald im Pinzgau

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Wald im Pinzgau met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Zillertal Arena

Contact Toeristenbureau

Review over Wald im Pinzgau

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

prima gebied voor het hele gezin, tuurlijk moet je vanaf Wald even rijden, maar je hebt keuze uit vele pistes, dan valt 10 min rijden ook wel mee.

Gemiddeld cijfer 8.3
Door B Nijk op 04 oktober 2017

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder:

Bestemmingsspecialisten

Dorpen in Zillertal Arena

Bizztravel Wintersport

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Sonnenkopf

Bekijk meer video's op YouTube