Wintersport skigebied Tiroler Zugspitz Arena
Wintersport skigebied Tiroler Zugspitz Arena. ©Tirol Werbung / Kathrein Verena
Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Ehrwald
Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Ehrwald. ©Tirol Werbung / Mallaun Ludwig
Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Heiterwang
Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Heiterwang. ©Tirol Werbung / Ritschel Bernd
Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Lermoos
Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Lermoos. ©Tirol Werbung / Kathrein Verena
Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Bichlbach
Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Bichlbach. Foto: Tiroler Zugspitz Arena. Albin Niederstrasser
Wintersport skigebied Tiroler Zugspitz Arena Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Ehrwald Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Heiterwang Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Lermoos Wintersport Tiroler Zugspitz Arena - Bichlbach

De Zugspitze is de hoogste berg van Duitsland, maar ligt eigenlijk op de landsgrens met Oostenrijk. Aan de Oostenrijkse kant van de berg vind je dan ook een skigebied met de naam Tiroler Zugspitz Arena. In totaal vind je hier 144 kilometer skipistes, verdeeld over zes deelgebieden.

Deze deelgebieden zijn niet met skiliften aan elkaar verbonden, maar er is een goed netwerk van buslijnen en treintrajecten.

Ligging Tiroler Zugspitz Arena

Er zijn verschillende dorpen waar je kunt verblijven. De dorpen waar je het meeste après-ski vindt zijn Lermoos en Berwang. Beiden zijn niet al te grote dorpjes, met verschillende soorten accommodaties voor betaalbare prijzen. In beide dorpen heb je ook eenvoudig toegang tot de skigebiedjes die voor de deur liggen. Ehrwald is het grootste dorp in de regio, welke ook weids en uitgestrekt is. Je kunt aan weerszijden van het dorp naar een skigebied, al liggen ze beiden wel serieus ver uit het dorp dus komt er altijd de bus of de auto aan te pas. Biberwier, Bichlbach en Heiterwang zijn typisch rustige en authentieke Tiroolse dorpen. Overal vind je wel de nodige voorzieningen voor een vakantie zoals winkels en restaurants.

De skigebiedjes hier hebben één ding gemeen, ze zijn niet al te moeilijk maar wel heel afwisselend. Je vindt pistes op zowel noord- als zuidhellingen en hoog en laag. Je vindt veel rode en blauwe pistes. Er wordt hier veel ingezet om families tevreden te houden, dit zie je terug in de skipasprijzen, hoe de skischolen zijn en de verschillende kinderlandjes. Over het algemeen liggen de dorpen rond de 1000 meter hoogte, met uitzondering van Berwang en reiken de skigebieden tot een hoogte van ongeveer 2000 meter. Onder de top van de Zugspitze vind je ook een deelgebied, de Zugspitzplatt. Dit ligt op een gletsjer en ruim boven de 2000 meter. Het skiseizoen begint hier medio november en eindigt eind april. de overige skigebieden zijn korter geopend, van medio december tot en met eind maart, soms tot half april. De sneeuwzekerheid is hier dik in orde, ook omdat er heel veel sneeuwkanonnen zijn om vooral de lager gelegen pistes te voorzien van een stevige basis.

Ook vind je in de Tiroler Zugspitz Arena 130 kilometer langlaufloipes die allen gratis te gebruiken zijn. Er is een heel uitgebreid netwerk. Aan de voet van de Zugspitze vind je zelfs een langlaufloipe welke met kunstsneeuw besneeuwd kan worden. In Erhwald vind je een (nacht)rodelbaan en een ijsbaan, in Bichlbach vind je ook een ijsbaan. Er is 60 kilometer winterwandelwegen en ook kun je in verschillende dorpen een arrensleerit maken. Op de top van de Zugspitze heb je een fenomenaal uitzicht en kun je tevens genieten van lekker eten.

De Tiroler Zugspitz Arena ligt op ruim 810 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Bij Füssen rijd je de grens over en dan rijd je in een half uur naar je eindbestemming. Het vliegveld van Innsbruck ligt op 5 tot 6 kwartier rijden over de weg. Met de trein reis je het beste tot Landeck om daar een regionale trein te pakken naar een van de bestemmingen in de Tiroler Zugspitz Arena. Gedurende de wintermaanden organiseert Winterliner buspendeldiensten naar onder andere Berwang, Lermoos en Ehrwald.

Ski's huren met korting in Tiroler Zugspitz Arena

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Tiroler Zugspitz Arena met korting via:

Informatie over het skigebied

Tiroler Zugspitz Arena

 • Mountain
  Piek 2962 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  15
 • Stoeltjesliften
  22
 • Sleepliften
  31
 • Funpark
  7
 • Langlaufen
  130 km
 • Skiroutes
  15 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  105 km
 • Moeilijk
  73 km
 • Zeer moeilijk
  19 km
 • Totaal
  212 km

Dorpen in Tiroler Zugspitz Arena

Aanbevolen accommodaties van

Bizztravel

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: