Wintersport Ischgl
Wintersport Ischgl
Après-ski in Ischgl
Après-ski in Ischgl. Foto: tvb Paznaun-Ischgl
Skiën in Ischgl
Skiën in Ischgl. Foto: tvb Paznaun-Ischgl
Ijssculpturen Ischgl
Ijssculpturen Ischgl. Foto: tvb Paznaun-Ischgl
Wintersport Ischgl Après-ski in Ischgl Skiën in Ischgl Ijssculpturen Ischgl

Elke wintersportfanaat is bekend met het ‘fenomeen’ Ischgl. Het bekendste dorp in het Paznauntal in Tirol, vlak langs de grens met Zwitserland. Een hoog bergdorp dat toegang biedt tot een waanzinnig wintersport gebied, de Silvretta Arena Ischgl – Samnaun, met 238 kilometer pistes

Ischgl is een hip en vrij groot dorp, met skiliften in het dorp zelf. Elk jaar vindt er een groot feest plaats met internationale artiesten, om het wintersportseizoen te sluiten. Tegenwoordig wordt er ook een groot openingsfeest gegeven, en met Pasen ook. Een deel van het dorp is autovrij, en er loopt een voetgangerstunnel die de twee dorpsdelen met elkaar verbindt.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2872 meter
  Dorp 1400 meter
 • Vanaf Utrecht
  897 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  7
 • Stoeltjesliften
  25
 • Sleepliften
  13
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  73 km
 • Skiroutes
  15 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  47 km
 • Moeilijk
  143 km
 • Zeer moeilijk
  34 km
 • Totaal
  239 km

Op wintersport naar Ischgl

Ischgl ligt op 1400 meter hoogte en is voor Oostenrijkse begrippen hoog, en dat maakt het meteen ook erg sneeuwzeker. Het grootste deel van het gebied bevindt zich ook rond de 2000-2800 meter. Van begin december tot eind april kun je hier fantastisch wintersporten. Je kunt vanuit het gebied van Ischgl ook naar het Zwitserse Samnaun skiën, via de zogeheten ‘Duty Free’ piste. In Samnaum zijn er allerlei winkels waar je producten als drank, goud, sieraden, sigaretten en nog meer zaken, btw-vrij kunt kopen. Denk er wel aan dat je een landsgrens passeert en dat er regels verbonden zijn aan de hoeveelheid ‘duty-free’ producten die je mee mag nemen.

Après-ski in Ischgl

Denk je aan Ischgl, denk je aan waanzinnige après-ski. Het is hier allemaal net wat chiquer en daarmee prijziger dan in bijvoorbeeld Gerlos of Westendorf. Je vindt hier veel jonge mensen, of mensen die zichzelf jong voelen, en er zijn veel hippe en moderne discotheken, bars en clubs. Ook worden er gedurende het seizoen verschillende grote evenementen georganiseerd, met internationale artiesten. Vaak begint de après-ski rond een uur of twee in de middag, onder andere bij de Paznauner Taja op de piste, om daarna het feest voort te zetten in het dorp bij de Kühstall of Trofana Alm, en na het avondeten bij de Pacha of de Fire&Ice.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 919 kilometer vanaf Utrecht is Ischgl goed te bereiken met de auto. De meest gereden route is via de Duitse 3 langs Keulen en Frankfurt, daarna de 67 tot Mannheim, de 6 en 5 tot Karlsruhe. Dan buig je af met de 8 naar Ulm, vervolgens de 7 naar Memmingen, om de 67 te volgen tot de grensovergang bij Lindau. Dan nog een stuk over de Oostenrijkse A14, en de laatste 80 kilometer rijd je over de S16 en 188 tot je in Ischgl bent. Per trein reis je naar station Landeck, wat op een kleine 30 minuten rijden ligt van Ischgl. De hele winter door rijden er treinen vanuit Nederland, direct naar de Oostenrijkse Alpen. De luchthaven van Innsbruck is ongeveer anderhalf uur rijden, dus nadat je uit het vliegtuig komt pak je een transfer die je vlot in Ischgl brengt. Winterliner rijdt ’s winters direct vanuit Nederland naar Ischgl.

Ski's huren met korting in Ischgl

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Ischgl met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Silvretta Arena

Contact Toeristenbureau

Review over Ischgl

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

prachtige fabuleus skigebied. geweldige ligging boven, mooie pistes vol in de zon 's middags. ruime pistes emaar ook moeilijkere pistes voor mooie tochten. mondain dorp, zeer zeker niet goedkoop. bijzonder veel gave apres-ski tenten, veel live music. absolute aanrader is de afsluiting van het seizoen met boven optredens van artiesten, wij waren getuige van een optreden van Zucchero. magisch boven op de berg met geweldige sneeuwcondities tot ver in april.

Gemiddeld cijfer 7.3
Door jorg van stiphout op 12 december 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: