Wintersport skigebied Silvapark Galtür
Wintersport skigebied Silvapark Galtür. Foto: Silvapark Galtür
Silvapark Galtür
Silvapark Galtür
Skigebied Silvapark Galtür
Skigebied Silvapark Galtür. Foto: tvb Paznaun-Ischgl
Lanflaufen in skigebied Silvapark Galtür
Lanflaufen in skigebied Silvapark Galtür. Foto: tvb Paznaun-Ischgl
Wintersport skigebied Silvapark Galtür Silvapark Galtür Skigebied Silvapark Galtür Lanflaufen in skigebied Silvapark Galtür

Galtür ligt in het Oostenrijkse Paznauntal. Dit dal huisvest verschillende skigebieden, ook die van Ischgl, die bij de meeste wintersporters wel bekend is. Galtür heeft net buiten het dorp ook een eigen skigebied, Silvapark Galtür, met 43 kilometer skipistes.

Dit skigebied is bijzonder geschikt voor de wintersporter die er al een aantal vakanties op heeft zitten. Het skigebied begint buiten het dorp, dus je moet altijd een klein stukje reizen met de bus of auto. Hierom is het wat minder geschikt voor echt kleine kinderen. Galtür is een mooi dorp met alle benodigde voorzieningen en een ruim aanbod in accommodaties. Nabij het skigebied ligt nog een soort hoteldorp, Wirl. Dit is wel praktischer maar niet heel gezellig.

Ligging skigebied Silvretta Galtür

Silvapark Galtür is een compleet skigebied. Compleet als in dat er veel aanbod is. 43 kilometer skipistes, ruim 70kilometer langlaufloipes. Er zijn speciale voorzieningen voor kinderen zoals het ‘Zwergerwelt’. Ook is er een soort afgebakend freeridepark om ook de jongste wintersporters kennis te laten maken met het freeriden. Gelukkig zijn volwassenen ook welkom. Er hoort ook een soort cursus bij waar je allerlei tips leert over veilig off-piste skiën. Er worden ook skisafari’s georganiseerd en elke woensdagavond zijn er een aantal afdalingen geopend.

Galtür ligt op 1500 meter. Een aanzienlijke hoogte wat je ook zeker terugziet in de sneeuwzekerheid. Deze wordt niet alleen door de hoogte bepaald maar ook door de ligging. Tijdens de echte wintermaanden is het skigebied vaak een beetje in de schaduw door de berg Ballunspitze. In de lentemaanden is dit skigebied echter ook fantastisch omdat er dan meer zon is maar nog steeds erg goede sneeuw. Het skiseizoen loopt hier van medio december tot en met eind april. Het hoogste punt dat je kunt bereiken is ongeveer 2300 meter. Er zijn, ondanks het beperkte hoogteverval, relatief veel rode en zwarte pistes in dit skigebied. Een gevorderde skiër zal het hier qua piste aanbod zeker naar de zin hebben, ook al is het aantal pistekilometer bescheiden.

Galtür is een Tirools authentiek dorpje met een sfeervolle uitstraling. Er zijn een aantal bars en cafeetjes waar het zowel voor als na het diner leuk en gezellig is. Voor de echte feestbeesten die tot in de vroege uurtjes willen genieten is Ischgl beter geschikt. Galtür is een gezellig dorp met alle benodigde voorzieningen. Een aantal leuke bars zijn bijvoorbeeld Tommy’s Garage, Pyramide en Hemingways bar. Er zijn genoeg restaurants te vinden die heerlijke lokale Tiroolse specialiteiten aanbieden. Nabij de pistes zijn wat restaurantjes maar echte après-ski vind je hier niet.

Galtür ligt op 906 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Een afstand die erg goed te doen is. Galtür is een van de laatste dorpen in het Paznauntal. Na het verlaten van de snelweg ben je nog drie kwartier onderweg naar Galtür. De luchthaven van Innsbruck ligt op anderhalf uur rijden. Tijdens de wintermaanden kun je vanuit Nederland met de wintersporttrein naar Oostenrijk. Voor Galtür reis je het best eerst direct naar Landeck. Een transfer naar Galtür duurt dan nog drie kwartier. Winterliner biedt tijdens de wintermaanden ook een buspendeldienst aan naar het Paznauntal, naar Ischgl en Kappl. Je moet dan nog zelf een transfer naar Galtür regelen.

Ski's huren met korting in Silvapark Galtür

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Silvapark Galtür met korting via:

Informatie over het skigebied

Silvapark Galtür

 • Mountain
  Piek 2464 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  2
 • Sleepliften
  5
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  74 km
 • Skiroutes
  6 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  5 km
 • Moeilijk
  26 km
 • Zeer moeilijk
  12 km
 • Totaal
  49 km

Dorpen in Silvapark Galtür

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder:

Bestemmingsspecialisten

Bizztravel Wintersport

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Sonnenkopf

Bekijk meer video's op YouTube