Daka Wintersport
Wintersport Serfaus
Wintersport Serfaus
Skiën in Serfaus
Skiën in Serfaus
Serfaus - Seealm
Serfaus - Seealm
Planseggbahn in Serfaus
Planseggbahn in Serfaus
Wintersport Serfaus Skiën in Serfaus Serfaus - Seealm Planseggbahn in Serfaus

Zonnig en hoog boven het Tiroolse Inntal, ligt daar het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Serfaus is het grootste dorp van dit skigebied, wat hemelsbreed zo’n kilometer of twintig bij de Zwitserse grens vandaan ligt. Serfaus en dat met name de andere dorpen in het skigebied staan bekend om hun kindvriendelijkheid.

Het skigebied is erg kind- en familiegericht. Serfaus-Fiss-Ladis omvat meer dan 200 kilometer pistes. De skiliften vertrekken uit het dorp, dat op veel plekken autovrij is. Het skigebied besteedt veel aandacht aan kindvriendelijkheid, maar het heeft toch ook veel uitdagende rode en zwarte pistes, en ook de après-ski is erg gezellig. Wil je naast het skiën of snowboarden nog iets anders actiefs doen, dan biedt Serfaus 116 kilometer aan langlaufloipen en meer dan 100 kilometer aan winterwandelwegen.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2828 meter
  Dorp 1427 meter
 • Vanaf Utrecht
  889 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  12
 • Stoeltjesliften
  16
 • Sleepliften
  11
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  16 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  47 km
 • Moeilijk
  123 km
 • Zeer moeilijk
  28 km
 • Totaal
  214 km

Op wintersport naar Serfaus

Serfaus ligt op 1427 meter hoogte en is voor een Oostenrijks dorp vrij hoog, wat de sneeuwzekerheid ten goede komt. Je kunt tot ruim 2800 meter skiën, en het skiseizoen loopt van half december tot half April. Serfaus heeft veel luxe hotels, 3 en 4 sterren zijn hier eerder regel dan uitzondering. Serfaus-Fiss-Ladis is eigenlijk leuk voor iedereen, naast het skiën en snowboarden, het wandelen en langlaufen, kun je er ook goed toerskiën. Er zijn ook een aantal zwarte pistes die echt alleen geschikt zijn voor echte waaghalzen zoals de Pezid-Vertikal, zoals de naam al doet vermoeden ga je bijna verticaal. Het hellingspercentage is hier maar liefst 60%!

Après-ski in Serfaus

Ondanks dat men in Serfaus veel aandacht besteed aan families en dus aan de kinderen, worden de oudere kinderen en ouders ook zeker niet teleurgesteld. Er is een discotheek en een tiental zeer gezellige bars en cafés. In de Patschi Pub, direct aan de piste, gaat elke dag het dak eraf. Ze sluiten pas rond een uurtje of 4 in de ochtend, dus je hoeft je zeker niet te vervelen. Voor een meer gemütliche après-ski kun je terecht bij de George Bar, of de Dorfschenke, beiden iets meer achter in het dorp.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 889 kilometer vanaf Utrecht is Serfaus goed te bereiken met de auto. De meest gereden en kortste route is via de Duitse Autobahn 3 langs Keulen en Frankfurt. Dan de 67, 5, 8 en 7 langs Darmstadt, Heidelberg, Karlsruhe en Ulm tot aan Füssen, waar de grensovergang is. Dan volg je de Oostenrijkse B179 en B186 tot aan de A12. Dan nog een laatste 21 kilometer B180 tot aan Serfaus. Per trein reis je voor Serfaus naar het station in Landeck en aldaar neem je een transfer naar Serfaus. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Gedurende de winter vertrekt er meerdere malen per week een wintersporttrein vanuit Nederland richting de Oostenrijkse Alpen. Serfaus ligt op een kleine 100 kilometer afstand van de luchthaven van Innsbruck waar Transavia meerdere keren per dag landt. Na de vliegreis neem je een transfer naar Serfaus, en dat duurt ongeveer 75 minuten. Winterliner verzorgt gedurende het skiseizoen een directe verbinding naar Serfaus.

Ski's huren met korting in Serfaus

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Serfaus met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Serfaus-Fiss-Ladis

Contact Toeristenbureau

Serfaus-Fiss-Ladis Information
Gänsackerweg 2
6534 Serfaus
Tel. +43/5476/6239
Fax +43/5476/6813
info@serfaus-fiss-ladis.at

Review over Serfaus

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Wat mij betreft is Serfaus één van de gaafste dorpen en skigebieden in Oostenrijk. Alles is hier aanwezig. Het ligt hoog, leuke en gezellige après-ski en een gigantisch mooi skigebied. Ik zou niet weten wat je nog meer zoekt wanneer je op wintersport zou willen.

Gemiddeld cijfer 9.7
Door Ivo op 02 april 2019

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: