Skigebied Pitztaler Gletscher - Wildspitzbahn
Skigebied Pitztaler Gletscher - Wildspitzbahn © Pitztaler Gletscherbahn
Pitztal - Rifflsee
Pitztal - Rifflsee © Pitztaler Gletscherbahn
Grubenkopf - Rifflsee
Grubenkopf - Rifflsee © Pitztaler Gletscherbahn
Pitztaler Gletscher
Pitztaler Gletscher © Pitztaler Gletscherbahn
Skigebied Pitztaler Gletscher - Wildspitzbahn Pitztal - Rifflsee Grubenkopf - Rifflsee Pitztaler Gletscher

In het welbekende Pitztal vind je verschillende skigebieden, waaronder dat van Rifflsee. In dit skigebied vind je iets minder dan 20 kilometer skipistes, gevormd door een gevarieerd piste aanbod. Door de bescheiden omvang is dit skigebied erg geschikt voor beginnende wintersporters maar ook voor kinderen die al goed zelf op pad kunnen.

Met een blauwe dal afdaling kun je skiën naar het dalstation van de Gletscherexpress, een treintje dat je naar het gletsjerskigebied brengt. Hier vind je nog eens 20 kilometer skipistes die een groot deel van het jaar geopend zijn want het is een gletsjerskigebied.

Ligging skigebied Pitztaler Gletscher - Rifflsee

In het Pitztal vind je verschillende dorpjes. Mandarfen is het dorpje dat direct bij het skigebied van Rifflsee ligt. Het is een heel klein dorpje met een handvol accommodaties. Je kunt het lopend af naar de skilift. Boodschappen zul je moeten doen in één van de buurdorpen, maar er zijn wel een aantal restaurantjes en (sport)winkels. Het is een erg rustig dorp want het is het laatste dorp van het Pitztal, hierdoor heb je ook nauwelijks last van passerend verkeer, hooguit dat wat naar het gletsjerskigebied gaat. Nabij het dorp vind je een kinderland en er zijn ook voldoende oefenpistes in het skigebied.

Wanneer je van het gehele piste aanbod in het Pitztal gebruik wil maken kun je ook een beetje halverwege het dal verblijven, bijvoorbeeld in het dorp St. Leonhard im Pitztal. Dit is eveneens een klein en rustig dorp dat vooral uit toeristenaccommodaties bestaat. Vanaf deze locatie kun je gebruik maken van het skigebied van Hochzeiger, wat aan het begin van het Pitztal ligt. Dit skigebied is een echte allemansvriend en je vindt er 40 kilometer skipistes. Vanaf St. Leonhard ben je ongeveer 20 minuten onderweg naar Hochzeiger. Mandarfen en het skigebied Rifflsee ligt op ongeveer 15 minuten rijden, net als het skigebied Pitztaler Gletscher. Ook hier vind je dan in totaal ook zo’n 40 kilometer skipistes.

In het gletsjerskigebied kun je met de skilift een hoogte van maar liefst 3440 meter hoogte bereiken. Dit is erg hoog, al is dat natuurlijk wel logisch voor een gletsjerskigebied, die liggen hoog. Het skigebied Rifflsee reikt tot een hoogte van 2800 meter hoogte want op zich ook behoorlijk hoog is. De dorpen in het Pitztal liggen op een hoogte tussen de 1300-1700 meter hoogte. Hoe dieper je het dal in rijdt hoe hoger de dorpjes liggen. De skigebieden zijn hier erg sneeuwzeker, met het gletsjerskigebied natuurlijk als sneeuwzekerste. Hier is het skiseizoen ook het langst, van eind september tot en met medio mei. De andere skigebieden zijn iets korter geopend, van begin/medio december tot en met halverwege april. Door de sneeuwzekerheid van het gletsjerskigebied kan het hier bij tegenvallende sneeuwval in de lager gelegen skigebieden wel erg druk worden.

In de dorpjes vind je eigenlijk weinig après-ski. Veelal omdat de dorpjes gewoon erg klein zijn. Echter, in de skigebieden is dit best goed geregeld. Zowel op de gletsjer, als in Hochzeiger als in Rifflsee vind je verschillende après-ski bars in het skigebied of bij de dalstations van de liften. Bij de Gletscherexpress vind je bijvoorbeeld de Pitztaler Gletscher Mühle en bij de dal afdaling naar Mandarfen de Pitztaler Schihütte.

Pitztaler Gletscher – Rifflsee ligt op 887 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Ter hoogte van Füssen ga je de Oostenrijkse grens over en je rijdt in iets minder dan twee uur naar dit skigebied vanaf die grensovergang. Aan het begin van het Pitztal vind je een treinstation. Een transfer per bus of taxi richting Rifflsee duurt ongeveer 40 minuten. Ook het vliegveld van Innsbruck is goed bereikbaar en ligt op 5 kwartier rijden over de weg (met de bus of taxi).

Ski's huren met korting in Pitztaler Gletscher - Rifflsee

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Pitztaler Gletscher - Rifflsee met korting via:

Informatie over het skigebied

Pitztaler Gletscher - Rifflsee

 • Mountain
  Piek 3440 meter
 • Zomerskiën
  Ja
 • Gondels
  4
 • Stoeltjesliften
  4
 • Sleepliften
  4
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  75 km
 • Skiroutes
  15 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  9 km
 • Moeilijk
  26 km
 • Zeer moeilijk
  12 km
 • Totaal
  62 km

Dorpen in Pitztaler Gletscher - Rifflsee

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: