Wintersport Seefeld in Tirol
Wintersport Seefeld in Tirol
Seefeld in Tirol - Kerstmarkt
Seefeld in Tirol - Kerstmarkt
Edelhütte in Seefeld in Tirol - Gschwandtkopf
Edelhütte in Seefeld in Tirol - Gschwandtkopf
Wintersport Seefeld in Tirol
Seefeld in Tirol - Kerstmarkt Edelhütte in Seefeld in Tirol - Gschwandtkopf

Seefeld, het belangrijkste skidorp van de ‘Olympia Region Seefeld’ in het Oostenrijkse Tirol, is een zeer bekend dorp bij menig wintersporter. Dit wordt mede veroorzaakt omdat ze twee keer de Olympische Winterspelen hebben gehuisvest. Daarnaast is het een idyllisch bergdorp met sfeer en klasse.

Je kunt hier gebruik maken van 37 kilometer skipistes, maar Seefeld staat natuurlijk ook bekend om de bijna onbegrensde mogelijkheden om te langlaufen. In totaal is er maar liefst 256 kilometer aan geprepareerde langlaufloipes, op allerlei niveaus. Er zijn zelfs speciale loipes om samen met je hond te langlaufen, of in het donker. Hoe te gek is dat? Daarnaast is Seefeld ook een heerlijk gebied om te gaan skiën met jonge kinderen. Er zijn prachtige blauwe pistes en diverse oefenweides.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2064 meter
  Dorp 1050 meter
 • Vanaf Utrecht
  880 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  3
 • Stoeltjesliften
  5
 • Sleepliften
  27
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  22 km
 • Moeilijk
  13 km
 • Zeer moeilijk
  2 km
 • Totaal
  37 km

Op wintersport naar Seefeld

Seefeld ligt op 1200 meter hoogte. Voor een ski dorp in dit deel van Oostenrijk is dit aan de hoge kant, wat de sneeuwzekerheid natuurlijk ten goede komt. Daarnaast is het in Seefeld ook erg zonnig. Eigenlijk ligt de Olympia Region Seefeld op een prachtig hoog plateau in de Alpen, dit maakt het uitermate geschikt om te langlaufen, wat hier dus ook naar hartenlust wordt gedaan door zowel jong als oud, toeristen en locals. Het hoogste punt dat je kunt bereiken met de skilift is de Seefelder Joch op ruim 2000 meter hoogte. Het skiseizoen loopt van begin december tot begin april.

Après-ski in Seefeld

Seefeld is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan Oostenrijkse après-ski denkt. Toch is dat niet geheel onterecht. Seefeld is een authentiek dorp met veel sfeer en klasse, en daar past de après-ski dan ook bij. Je treft hier geen hossende hollanders die met ‘Anton aus Tirol’ meezingen maar men drinkt hier een goed glas wijn, champagne of een cocktail. Bij Woods Restaurant & Bar kun je van deze sfeer proeven die zo kenmerkend is voor Seefeld, net als bij Café-Bar Fledermaus. Ook heeft Seefeld een casino.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Seefeld ligt op 877 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. Wil je gebruik maken van de kortste route, dan rijd je eerst een stuk over de snelweg, dan over de Fernpaßstraße en bijbehorende pas, dan weer een stukje snelweg en dan weer binnendoor. Vanaf het laatste stuk snelweg ben je nog 10 minuten onderweg naar Seefeld. Tijdens de winter reis je eenvoudig met de wintersporttrein vanuit Nederland naar Innsbruck. De transfer tot Seefeld duurt slechts een half uurtje. Dat geldt dus ook voor wanneer je met het vliegtuig richting Seefeld zou willen. Het is ook mogelijk om met een buspendel naar Seefeld te gaan. Tijdens de winter verzorgt Interbus een dergelijke pendeldienst.

Ski's huren met korting in Seefeld

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Seefeld met korting via:

Toeristeninformatie

Toeristenbureau Seefeld

Informationsbüro Seefeld
Klosterstraße 43
A-6100 Seefeld
Telefoon: 0043 508800
Email: info@seefeld.com

Review over Seefeld

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Klein en overzichtelijk familiegebied. Ideaal voor beginners, maar er mist van uitdaging voor de gevorderde skiër en na een paar dagen heb je het gebied wel gezien. Skipas aan de hoge kant voor wat je er voor krijgt, maar wel een prachtige omgeving. Vooral het dorp is zeer sfeervol en het autovrije centrum maakt het een echt Oostenrijks dorpje.

Gemiddeld cijfer 7
Door Shannen op 04 december 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: