Wintersport Mösern
Wintersport Mösern. ©Tirol Werbung / Mallaun Josef
Mösern
Mösern. ©Tirol Werbung / Ritschel Bernd
Skigebied Mösern - Seefeld
Skigebied Mösern - Seefeld
Wintersport Mösern
Mösern Skigebied Mösern - Seefeld

Mösern is een prachtig, lieflijk en klein dorpje in de Tiroler Alpen. Het behoort tot de Olympia Region Seefeld. Mösern kent wat hotels en appartementencomplexen, en de broodnodige voorzieningen. De omgeving is schitterend en leent zich perfect voor een wintersportvakantie.

Toeristen komen naar Mösern om op en top te genieten van de berglucht, de omgeving en de verschillende bergsporten die hier te beoefenen zijn. Wie wil gaan skiën kan richting het skigebied van Seefeld gaan, hier wachten 37 kilometer aan geprepareerde pistes op je. Wie wil langlaufen kan eigenlijk naar elk willekeurig dorp gaan in dit gebied. Er is maar liefst 256 kilometer aan langlaufloipes te vinden, verdeeld over allerlei moeilijkheidsgraden. Mösern heeft aan de rand van het dorp één skilift met blauwe afdaling, maar dit is eigenlijk meer een oefenweide.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2064 meter
  Dorp 1235 meter
 • Vanaf Utrecht
  877 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  3
 • Stoeltjesliften
  5
 • Sleepliften
  27
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  22 km
 • Moeilijk
  13 km
 • Zeer moeilijk
  2 km
 • Totaal
  37 km

Op wintersport naar Mösern

Mösern ligt op 1250 meter hoogte. Dit is voor een ski dorp in dit deel van Oostenrijk eigenlijk best hoog. Dit verklaart dan ook waarom de Olympia Region Seefeld erg sneeuwzeker is. Een klein stukje buiten het dorp ligt de skilift Seewald 1, als je deze pakt kun je meer richting Seefeld skiën. Hier kun je ook de bus of taxi pakken naar het overige skigebied van Seefeld. Direct rondom Mösern zijn 9 langlaufloipes. Het hoogste punt dat je hier met de skilift kunt bereiken is de Seefelder Joch op 2064 meter hoogte. Het skiseizoen loopt hier gewoonlijk van begin december tot begin april.

Après-ski in Mösern

In Mösern zelf is er eigenlijk geen après-ski. Gezien de beperkte omvang van het dorp is dat natuurlijk niet raar. Als je in Mösern verblijft en je hebt geskied dan heb je dit hoogstwaarschijnlijk in Seefeld gedaan, waar wel het een en ander aan vertier is. Zo zijn er wat meer luxe bars met champagne, kwaliteitswijnen en cocktails. Ook is er een casino.

Vervoer & Bereikbaarheid

Mösern ligt op 873 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. De kortste route naar dit deel van Tirol is wat omslachtig, je verlaat de snelweg en rijdt over de Fernpaß om dan weer de snelweg te pakken. Vanaf het laatste stuk snelweg is het slechts 20 minuten rijden naar Mösern. Liever ontspannen met de wintersporttrein op vakantie? Dat kan, voor Mösern reis je direct naar Innsbruck. Vanuit Innsbruckd duurt de transfer slechts een half uurtje. Ditzelfde geldt als je met het vliegtuig wil, je kunt het beste aanvliegen op Innsbruck. Tijdens de wintermaanden verzorgt Interbus een bus pendeldienst tussen Nederland en Seefeld. De laatste 5 minuten reis je dan met een taxi of met de bus naar Möser.

Ski's huren met korting in Mösern

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Mösern met korting via:

Toeristeninformatie

Toeristenbureau Seefeld

Informationsbüro Seefeld
Klosterstraße 43
A-6100 Seefeld
Tel +43 508800
info@seefeld.com

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: