Wintersport Leutasch
Wintersport Leutasch
Wintersport Leutasch - Seefeld
Wintersport Leutasch - Seefeld
Wintersport Leutasch - Reith bei Seefeld
Wintersport Leutasch - Reith bei Seefeld. ©Tirol Werbung / Mallaun Josef
Wintersport Leutasch
Wintersport Leutasch - Seefeld Wintersport Leutasch - Reith bei Seefeld

Leutasch is een van de dorpen die deel uitmaakt van de Olympia Region Seefeld. Wie naar Leutasch op vakantie gaat staat klasse, uitstraling en veel vergnügen te wachten. Leutasch heeft net aan de rand van het dorp de huisberg Kreith-Alm met twee oefenliften en een stoeltjeslift, met een mooie piste en een rodelbaan.

Wie nog meer wil skiën kan eenvoudig met de bus (of auto) richting Seefeld gaan. Hier zijn 37 kilometer pistes tot je beschikking. De skimogelijkheden op de huisberg zijn natuurlijk perfect voor beginnende wintersporters, ze kunnen hier heerlijk ongedwongen kennismaken met de sneeuw. Naast de ski- en rodelmogelijkheden in dit gebied zijn er maar liefst 256 kilometer aan geprepareerde langlaufloipes te vinden, een van de belangrijkste dingen in deze wintersportregio.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2064 meter
  Dorp 1150 meter
 • Vanaf Utrecht
  882 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  3
 • Stoeltjesliften
  5
 • Sleepliften
  27
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  22 km
 • Moeilijk
  13 km
 • Zeer moeilijk
  2 km
 • Totaal
  37 km

Op wintersport naar Leutasch

Leutasch ligt op 1186 meter hoogte. Voor een ski dorp in Tirol is dat best wel hoog. Dit maakt dit gebied dan ook erg sneeuwzeker. De sneeuwzekerheid uit zich dan ook dat je in heel dit gebied prachtig kunt langlaufen maar dat er toch ook veel zon is. Wie ook een baantje wil skiën zal dit doen in het skigebied van Seefeld. Het hoogste punt dat je hier met de skilift kunt bereiken is de Seefelder Joch op ruim 2000 meter hoogte. Tussen Seefeld en Leutasch zijn een aantal langlaufloipes en er is een goede busverbinding. Je zou ook met de auto naar Seefeld kunnen gaan. Het winterseizoen loopt hier gewoonlijk van begin december tot begin april.

Après-ski in Leutasch

In Leutasch (en de overige dorpen van de Olympia Region Seefeld) zul je niet zo snel Hollandse toestanden aantreffen als je kijkt naar de après-ski. De Olympia Region Seefeld is een rustig gebied met veel klasse en daar is de après-ski dan ook op afgestemd. Men drinkt hier een glas champagne, een kwaliteitswijn of een cocktail. Er is in Leutasch ook een zwembad om na het skiën nog even heerlijk te ontspannen.

Vervoer & Bereikbaarheid

Leutasch ligt op 878 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. Als je eenmaal in Oostenrijk bent, ga je van de snelweg af en rijd je de Fernpass, om daarna weer een andere snelweg te nemen. Bij het verlaten van het laatste stuk snelweg resteert er slechts een half uurtje tot Leutasch. Let er wel op dat dit laatste stuk een flink stuk klimmen is. Als je liever ontspannen met de wintersporttrein op vakantie wil, kun je het beste naar Innsbruck reizen. De transfer vanaf Innsbruck naar Leutasch duurt drie kwartier. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je met het vliegtuig richting Leutasch wil. Er is ook de mogelijkheid om met een buspendel naar Leutasch te reizen. Je reist eerst naar Seefeld en de laatste 10 minuten reis je op eigen gelegenheid met de bus of taxi.

Ski's huren met korting in Leutasch

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Leutasch met korting via:

Toeristeninformatie

Toeristenbureau Seefeld

Informationsbüro Seefeld
Klosterstraße 43
A-6100 Seefeld
Tel +43 508800
info@seefeld.com

Review over Leutasch

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Niet alleen skieen of snowboarden maar een echt zeer uitgebreid wintersportenaanbod maakt dit gebied anders dan anders

Gemiddeld cijfer 8
Door Corrie Reparon- de Greef op 23 november 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder:

Bestemmingsspecialisten

Dorpen in Olympiaregion Seefeld

Bizztravel Wintersport

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Sonnenkopf

Bekijk meer video's op YouTube