Skigebied Obergurgl-Hochgurgl
Skigebied Obergurgl-Hochgurgl
Skiën in Obergurgl-Hochgurgl
Skiën in Obergurgl-Hochgurgl
Verbinding van Obergurgl naar Hochgurgl
Verbinding van Obergurgl naar Hochgurgl
Top Mountain Star - Obergurgl-Hochgurgl
Top Mountain Star - Obergurgl-Hochgurgl
Skigebied Obergurgl-Hochgurgl Skiën in Obergurgl-Hochgurgl Verbinding van Obergurgl naar Hochgurgl Top Mountain Star - Obergurgl-Hochgurgl

Het skigebied van Obergurgl-Hochgurgl ligt volledig achterin het Ötztal, tegen de Italiaanse grens. Wanneer je Sölden voorbij rijdt, rijd je over een indrukwekkende, steile kronkelweg richting de dorpen van Gurgl, waar een geweldig skigebied ligt. Een wintersport naar Obergurgl-Hochgurgl betekent gegarandeerde sneeuw.

Want door de enorm hoge ligging van de dorpen Obergurgl en Hochgurgl kan het niet anders zijn dan dat je hier van november tot en met eind april in de dikke sneeuw kunt skiën en snowboarden. De dalen van dit skigebied liggen namelijk rond de 2000 meter. Wat exceptioneel hoog is voor een Oostenrijks skigebied.

Mede door deze hoge ligging is het skigebied van Obergurgl-Hochgurgl traditioneel één van de eerste skigebieden die de pistes opent voor de wintersporter. Meestel gebeurt dit rond het 2de weekend van november. Het seizoen loopt door tot eind april.

Ligging Skigebied Obergurgl-Hochgurgl

Het gehele skigebied ligt op één enkele flank van de bergketen waartegen Obergurgl en Hochgurgl gebouwd zijn. Dat houdt voor de zonnige dagen in dat je nagenoeg de gehele dag in de zon skiet.

Wellicht dat het skigebied te bestempelen is als enigszins saai. Dat klinkt wat onvriendelijk, want de pistes zijn fenomenaal en de de ligging is uitmuntend, maar omdat de pistes op dezelfde flanken liggen is het uitzicht over het algemeen genomen nagenoeg hetzelfde. Je bevindt je ook boven de boomgrens. Dus zeer variërend en inspirerend is het hier zeker niet. Dat gezegd hebbende is het een uitstekende bestemming voor een shortstay, waarbij je hier 3 of 4 dagen goed kan vermaken.

Naast skiën kun je in beide dorpen ook rodelen en dat maakt het, zeker 's avonds, op het 'dak van de Alpen' wel erg spectaculair.

De hotels in Obergurgl-Hochgurgl zijn veelal 4 en 5-sterrenhotels. Dit zie je ook wel aan het publiek wat zich op en rond de pistes bevindt. Het is een vrij dure bestemming. De prijzen van de accommodaties en de gastronomie liggen veelal net iets boven de prijzen in Sölden. Met in het achterhoofd de informatie dat ook Sölden al behoort tot één van de duurdere bestemmingen in Oostenrijk.

Obergurgl-Hochgurgl is niet je standaard après-ski bestemming. Dat houdt niet in dat je hier niet prima kunt après-skiën. Dat klinkt wat tegenstrijdig. We leggen het even uit. In Obergurgl-Hochgurgl gaat het namelijk vooral om een drankje doen óp de piste. En niet zozeer erna of in het dorp. Je vindt overal trendy barretjes en luxe terrasjes om gevarieerde drankjes te kunnen drinken. De meeste wintersporters zitten hier erg graag en het liefst de hele dag.

Ski's huren met korting in Obergurgl-Hochgurgl

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Obergurgl-Hochgurgl met korting via:

Informatie over het skigebied

Obergurgl-Hochgurgl

 • Mountain
  Piek 2900 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  7
 • Stoeltjesliften
  8
 • Sleepliften
  9
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  35 km
 • Moeilijk
  55 km
 • Zeer moeilijk
  20 km
 • Totaal
  110 km

Dorpen in Obergurgl-Hochgurgl

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: