Wintersport Aurach bei Kitzbühel
Wintersport Aurach bei Kitzbühel
Aurach bei Kitzbühel
Aurach bei Kitzbühel
Skiën in Aurach
Skiën in Aurach. Foto: © Michael Werlberger
KitzSki - Aurach bei Kitzbühel
KitzSki - Aurach bei Kitzbühel. Foto: © Michael Werlberger
Wintersport Aurach bei Kitzbühel Aurach bei Kitzbühel Skiën in Aurach KitzSki - Aurach bei Kitzbühel

Aurach bei Kitzbühel ligt tussen Kitzbühel en Jochberg in. Het maakt deel uit van het skigebied KitzSki Kitzbühel-Kirchberg wat in totaal 215 kilometer pisten omvat. Hiervan zijn er ruim 170 geprepareerd en de rest zijn skiroutes.

Vanuit Aurach kun je naar Jochberg voor het skigebied van Kitzbühel, dat direct met elkaar verbonden is. Een andere mogelijkheid is om naar Kitzbühel zelf te gaan en dan te kiezen voor de kant van de Kitzbühelerhorn. Dit is een kleiner deelgebiedje wat wel bij de skipas hoort maar niet met een lift verbonden is met de rest. Aurach is een kleiner dorp met wat lintbebouwing. Er is geen echte dorpskern.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2004 meter
  Dorp 800 meter
 • Vanaf Utrecht
  926 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  28
 • Sleepliften
  7
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  124 km
 • Skiroutes
  36 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  101 km
 • Moeilijk
  61 km
 • Zeer moeilijk
  17 km
 • Totaal
  215 km

Op wintersport naar Aurach bei Kitzbühel

Aurach ligt op 800 meter hoogte en dat is voor een skigebied in Oostenrijk gemiddeld. Het skigebied van KitzSki Kitzbühel-Kirchberg telt 170 kilometer aan geprepareerde pisten, verdeeld over een heel aantal dorpskernen. Het hoogste punt dat je in dit skigebied kunt bereiken is ruim 2000 meter. Dit is ten opzichte van sommige andere skigebieden niet zo hoog, hierdoor is er dus ook geen spectaculair hoogteverval. Desalniettemin zijn er toch heel wat uitdagende zwarte pistes en skiroutes. Het skiseizoen duurt van begin december tot en met begin april, wat ondanks de beperkte hoogte toch een redelijk lang skiseizoen is.

Après-ski in Aurach bei Kitzbühel

Wie naar Aurach op vakantie gaat doet dit niet om veel te feesten. Je vindt hier prachtige natuur en veel rust. Er is een dierenpark en de nodige restaurantjes maar dan heb je het dus ook wel gehad. Als je toch een keer de bloemetjes buiten wil zetten kun je altijd per taxi naar Kitzbühel. Dit duurt zo’n tien minuutjes. In Kitzbühel is er een heel breed aanbod aan allerlei vertier.

Vervoer & Bereikbaarheid

De afstand van Utrecht tot Aurach is met de auto 926 kilometer. Nadat je net na Kufstein de Oostenrijkse snelweg verlaat moet je nog drie kwartier rijden over binnenwegen. Als je met de trein naar Aschau op wintersport wil, kun je het beste met de wintersporttrein naar Kitzbühel. De laatste 10 minuten ga je met de lijnbus of taxi. De luchthavens van Innsbruck en Salzburg liggen beiden op ongeveer anderhalf uur rijden. Interbus verzorgt tijdens de winter een pendeldienst tussen verschillende Nederlandse steden en Kitzbuhel, het laatste stuk reis je met de lijnbus of taxi.

Ski's huren met korting in Aurach bei Kitzbühel

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Aurach bei Kitzbühel met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Aurach bei Kitzbühel

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Alweer 6 jaar geleden in dit skigebied geweest. Alhier het snowboarden geleerd van deskundige en professionele leraren. Overal (met de skiklas) lekker gegeten en op de mooie oefenweide mogen oefenen. Het appartement lag wat verder van de liften af, waardoor we met de prima geregelde skibus naar de skilift werden gebracht. Ideaal!

Gemiddeld cijfer 8
Door D Luteijn op 04 december 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: