Wintersport skigebied Ski Gastein
Wintersport skigebied Ski Gastein
Ski Gastein- Bad Hofgastein
Ski Gastein- Bad Hofgastein
Ski Gastein- Sportgastein
Ski Gastein - Sportgastein
Wintersport skigebied Ski Gastein
Ski Gastein- Bad Hofgastein Ski Gastein- Sportgastein

Het Gasteinertal in het Oostenrijkse Salzburgerland is een beleving op zich. Al sinds jaar en dag is dit dal geliefd onder de toeristen. Dit heeft in eerste instantie te maken met de geneeskrachtige capaciteiten van onder andere thermaal water wat hier uit de bergen komt.

In het Gasteinertal kan er tegenwoordig ook goed geskied worden. In totaal kun je gebruik maken van zo’n 200 kilometer aan skipistes, verdeeld over grofweg 4 deelgebieden.

Ligging Skigebied Ski Gastein

Wanneer je het dal ingereden komt, kom je als eerste langs het dorp Dorfgastein. Dit is een wat kleiner en authentiek Oostenrijks bergdorp. De accommodaties zijn hier voornamelijk houten chalets. Dorfgastein heeft ook een eigen skigebied voor de deur, samen met Großarl. Sinds een aantal jaren zijn de skigebieden aan elkaar verbonden. Dit skigebied telt ongeveer 70 kilometer skipistes, op een hoogte tussen 800 en 2000 meter. Dit skigebied en het dorp zelf zijn uitermate geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. De prijzen zijn vriendelijk, de accommodaties vaak dicht bij de lift en er zijn goede faciliteiten op de pistes voor kinderen.

Het volgende belangrijke dorp is Bad Hofgastein. Dit is een behoorlijk groot dorp, wat eigenlijk een stukje minder sfeervol aandoet dan Dorfgastein. Bad Hofgastein heeft redelijk veel permanente bewoners en dat zie je ook terug in de opbouw van het dorp. Bad Hofgastein heeft ook een eigen skigebied dat verbonden is met het skigebied van Bad Gastein. Vanaf skiseizoen 2018/2019 komt hier een state-of-the-art gondel die je in één keer naar een hoogte van 2050 meter brengt.

Het derde en tevens het belangrijkste dorp van het Gasteinertal is Bad Gastein. Belangrijk omdat het ongeveer in het midden van het dal ligt en hierdoor is het een heel goede uitvalsbasis om in het gehele dal te gaan skiën. Aan de rand van het dorp ligt de skilift Stubnerkogelbahn. Deze brengt je naar een hoogte van ruim 2200 meter. Vanaf hier kun je een afdaling maken terug naar Bad Gastein of je daalt af richting het Skicenter Angertal. Dit is een skistation gevestigd in de kloof tussen de skigebieden van Bad Hofgastein en Bad Gastein. In totaal is hier een skigebied van 86 kilometer skipistes. Tevens kun je hier prachtige lange afdalingen maken. Ook zijn er verschillende dal afdalingen naar beide dorpen en zijn de liften snel en modern dus er is weinig wachttijd. Aan de uiterste andere kant van het dorp ligt ook nog een kleiner separaat skigebied, de Graukogel.

Helemaal achterin het Gasteinertal, bijna aan ‘het eind van de wereld’, ligt Sportgastein. Dit is een skistation en er is dan ook geen bebouwing bij dit skistation. Sportgastein heeft een klein skigebiedje maar ligt wel een stuk hoger dan de overige skigebieden, het dalstation ligt op ruim 1500 meter en je kunt tot een hoogte van ruim 2600 meter skiën. Sportgastein is tevens erg geliefd onder de freeriders. Door de hoogte en de ligging heb je hier prachtige off-piste mogeijkheden. Het skiseizoen van het Gasteinertal loopt van begin december tot en met medio april. Let er wel op dat niet alle deelgebieden tegelijkertijd openen en/of sluiten.

Qua sfeer zijn de dorpen Dorfgastein en Bad Gastein het meest sfeervol en authentiek, toch lijken ze totaal niet op elkaar. Dorfgastein is echt  ‘Gemütlich’ terwijl Bad Gastein eerder als een stadje aandoet. In Bad Gastein staan grote statige stenen gebouwen die soms al eeuwen oud zijn. In Bad Gastein is veel après ski te vinden, al is dit gericht op een internationaal publiek en doet niet heel Oostenrijks aan. Tevens is er in Dorfgastein een groot zwembad en in Bad Hofgastein en Bad Gastein grote wellnesscentra met helend water uit de bergen. Op de weg naar Sportgastein kom je oude mijngangen tegen, de Heilstollen. Hier schijn je in aanraking te komen met een lage hoeveelheid radioactiviteit afkomstig van het element Radon. Dit schijnt voor een aantal ziektes een bewezen helende werking te hebben.

Het Gasteinertal is vanuit Nederland zeer goed bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het vliegtuig of met de trein. De afstand vanaf Utrecht met de auto is ongeveer 1000 kilometer,  tot net na Salzburg rijd je over de snelweg, daarna rijd je in een uurtje over goed begaanbare B-wegen naar het dal. Dorfgastein, Bad Hofgastein en Bad Gastein hebben tevens een eigen station. De luchthaven van Salzburg ligt op ruim een uur rijden, afhankelijk van welk dorp je exacte eindbestemming is.

Ski's huren met korting in Ski Gastein

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Ski Gastein met korting via:

Informatie over het skigebied

Ski Gastein

 • Mountain
  Piek 2686 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  10
 • Stoeltjesliften
  18
 • Sleepliften
  15
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  45 km
 • Skiroutes
  18 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  57 km
 • Moeilijk
  118 km
 • Zeer moeilijk
  28 km
 • Totaal
  221 km

Dorpen in Ski Gastein

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: