Wintersport skigebied Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl
Wintersport skigebied Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl. Foto: shuttleberg.com

Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl behoort tot het Ski Amadé, het grootste skigebied-verband van Oostenrijk. Met één skipas (en met behulp van de auto/bus) kun je hier genieten van maar liefst 760 kilometer skipistes. De Salzburger Sportwelt is een deel van dit skigebied met 236 kilometer piste.

Binnen de Salzburger Sportwelt vind je ook het skigebied Shuttleberg Flachauwinkl–Kleinarl, met 40 kilometer skipistes, die overigens aaneengesloten zijn. Shuttleberg Flachauwinkl–Kleinarl is een sfeervol familieskigebied in de deelstaat Salzburg. Naast het familievriendelijke karakter, biedt dit skigebied ook prachtige off-piste mogelijkheden.

Ligging skigebied Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl

Zoals de naam van het skigebied al doet vermoeden, horen de dorpen Kleinarl en Flachauwinkl bij dit skigebied. De dorpen worden van elkaar gescheiden door een bergketen. Het is dus erg leuk om ’s ochtends te starten, naar ‘de andere kant’ te skiën voor bijvoorbeeld de lunch, en dan weer terug naar de thuisbasis te gaan. Kleinarl is een (klein) rustig en idyllisch dorpje waar de echte rustzoekers hun vakantie komen vieren. Je vindt er de faciliteiten die je nodig hebt tijdens de wintersport; kleinschalige accommodaties, restaurantjes, skischolen en kinderparken. Er is geen doorgaand verkeer omdat het dal uiteindelijk doodloopt, wat het rustige karakter van het dorp alleen maar versterkt. Voor een bruisende après ski zou je naar een van de andere dorpen in de Salzburger Sportwelt moeten gaan. Kleinarl is, kleinschalig, authentiek, rustig en vooral prachtig.

Flachauwinkl is meer een skistation dan een echt dorp. er zijn een handvol accommodaties die voornamelijk langs de (snel)weg liggen. De A10 loopt langs Flachauwinkl waardoor het wél erg goed bereikbaar is. Vanuit Flachauwinkl kun je enerzijds gebruik maken van het skigebied van Shuttleberg  Flachauwinkl – Kleinarl, maar aan de andere kant van de A10 kun je ook de oversteek maken naar het skigebied van Zauchensee.

Ondanks het bescheiden formaat van Shuttleberg Flachauwinkl – Kleinarl, is dit skigebied wel compleet en modern. Er zijn stoeltjesliften met plastic koepels om je te beschermen tegen winterse weersomstandigheden. De pistes zijn goed geprepareerd maar ook is er een funpark en natuurlijk de eerder genoemde off-piste mogelijkheden. Daarnaast worden er ook nog andere (winterse) activiteiten georganiseerd, elke dinsdag is het kinderdag en elke donderdag kunnen de kinderen meedoen aan een échte slalom wedstrijd. Daarnaast worden er ook feestjes georganiseerd zoals een ‘Osternhasen party’ tijdens Pasen, of leerzame cursussen gegeven zoals een lawinecursus. In de toekomst komt er ook een liftverbinding vanuit Kleinarl naar Wagrain waardoor het skigebied nog weer een stukje groter wordt.

Kleinarl ligt op een goede 1000 meter hoogte en het hoogste punt dat je in dit skigebied kunt bereiken is ongeveer 2000 meter hoogte. Net rond de bomengrens. Veel afdalingen zijn dan dus ook tussen de bomen en dat is heel fijn bij minder mooi weer. Het skigebied is ondanks de beperkte hoogte wel sneeuwzeker, onder andere door de infrastructuur van sneeuwkanonnen. Het skiseizoen loopt hier gewoonlijk van medio december tot begin april.

Shuttleberg Flachauwinkl – Kleinarl ligt op 998 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. Flachauwinkl ligt nagenoeg direct aan de A10 en Kleinarl ligt ongeveer 30 minuten rijden van de snelweg. De luchthaven van Salzburg ligt op een klein uur rijden. De wintersporttrein maakt een stop in het Oostenrijkse Bischofshofen, dit ligt op slechts een half uur rijden met de auto/taxi. Gedurende de winter worden er verschillende buspendeldiensten georganiseerd vanuit Nederland naar de dorpen in de Salzburger Sportwelt.

Ski's huren met korting in Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl met korting via:

Informatie over het skigebied

Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl

 • Mountain
  Piek 1980 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  6
 • Sleepliften
  3
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  19 km
 • Moeilijk
  5 km
 • Zeer moeilijk
  4 km
 • Totaal
  28 km

Dorpen in Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: