Wintersport skigebied Grossglockner Heiligenblut
Wintersport skigebied Grossglockner Heiligenblut. Foto: F. Gerdl
Wintersport Grossglockner Heiligenblut
Wintersport Grossglockner Heiligenblut. Foto.: ® wisthaler.com
Skiën Grossglockner Heiligenblut
Skiën Grossglockner Heiligenblut. Foto: Martin Glantschnig
Freeride Grossglockner Heiligenblut
Freeride Grossglockner Heiligenblut. Foto: Martin Glantschnig
Wintersport skigebied Grossglockner Heiligenblut Wintersport Grossglockner Heiligenblut Skiën Grossglockner Heiligenblut Freeride Grossglockner Heiligenblut

De Großglockner is de hoogste berg van Oostenrijk en trekt ’s zomers en ’s winters veel toeristen. Aan de voet van dit stuk hooggebergte ligt het dorpje Heiligenblut met een eigen skigebied.

’s Zomers kun je hier komen door de befaamde Großglockner Hochalpstraße te bedwingen maar ’s winters is deze bedekt onder een enorm pak sneeuw en zal je een stukje moeten omrijden maar ook die route is zeer de moeite waard. Onder dit skigebied vallen de dorpen Heiligenblut, Mörtschach, Winklern, Rangersdorf en Großkirchheim. Heiligenblut en Großkirchheim zijn de grootste dorpen.

Ligging skigebied Grossglockner Heiligenblut

Het skigebied is erg sneeuwzeker, mede omdat je tot bijna 3000 meter kunt skiën. Door de hoogte is het dus sneeuwzeker en ook hier is goed geïnvesteerd in mechanische sneeuw om eventuele tekorten op te vangen. Het skiseizoen loopt gewoonlijk van medio december tot en met begin april.

Heiligenblut is een prachtig en idyllisch bergdorpje dat heel erg authentiek aandoet. Het dorp is niet enorm groot maar heeft toch wel een breed aanbod aan accommodaties. Vanuit het dorp en het skigebied heb je een prachtig uitzicht op die machtige Großglockner. Het bijbehorende skigebied is bescheiden met zo’n 55 kilometer skipistes. Er zijn voornamelijk rode en blauwe pistes en het gebied zet zich ook erg in om aantrekkelijk te zijn voor gezinnen met (jonge) kinderen. Dit gebied is ook uitstekend geschikt om bijvoorbeeld met een schoolgroep naartoe te gaan. Het is er niet saai of heel klein maar toch wel overzichtelijk en gezellig wat perfect is voor een dergelijke groep.

Naast Heiligenblut behoort het dorp Großkirchheim ook nog tot deze regio en de dorpen hiertussen in ook. Wel is Heiligenblut het middelpunt van de regio. In de andere dorpen vind je eigenlijk alleen accommodaties en is een echt dorpscentrum vaak niet aanwezig. In Heiligenblut vind je geen weelderige après-ski, maar er zijn een paar kleine bars waar het na het skiën wel erg gezellig is. De restaurants zijn erg gezellig en serveren goed eten zonder fratsen. Na het eten is er eigenlijk geen après-ski meer en gaan de mensen na een laatste rondje door het dorp, of om de karakteristieke kerk, lekker rustig naar hun accommodatie terug.

Het skigebied aan de voet van de Großglockner ligt op ongeveer 12 uur rijden. Het ligt in Karinthië en je moet eigenlijk langs heel veel andere skigebieden in Tirol om hier te komen. Je rijdt ongeveer 2 uur over prachtige bergwegen, dus dat je langer onderweg bent is echt geen straf. Denk wel even aan de sneeuwkettingen want er is een reële kans dat je die nodig hebt. Om met de trein in dit gebied te komen reis je vanuit Nederland eerst naar Zell am See en ga je met de bus of taxi in 2 uur naar Heiligenblut. De luchthavens van Klagenfurt en Innsbruck liggen op respectievelijk 2 en 3 uur rijden.

Ski's huren met korting in Grossglockner Heiligenblut

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Grossglockner Heiligenblut met korting via:

Informatie over het skigebied

Grossglockner Heiligenblut

 • Mountain
  Piek 2912 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  4
 • Stoeltjesliften
  1
 • Sleepliften
  6
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  12 km
 • Skiroutes
  10 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  20 km
 • Moeilijk
  34 km
 • Zeer moeilijk
  1 km
 • Totaal
  65 km

Dorpen in Grossglockner Heiligenblut

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: