Winter(sport) Lapland!
Wintersport Oost-Noorwegen - Hafjell Alpinsenter
Wintersport Oost-Noorwegen - Hafjell Alpinsenter
Wintersport Oost-Noorwegen - Beitostølen Skiområde
Wintersport Oost-Noorwegen - Beitostølen Skiområde. Foto: beitostolen.com
Wintersport Oost-Noorwegen - Geilo
Wintersport Oost-Noorwegen - Geilo. Foto: geiloholiday.no
Wintersport Oost-Noorwegen - Hemsedal
Wintersport Oost-Noorwegen - Hemsedal. Foto: hemsedal.com
Wintersport Oost-Noorwegen - Hafjell Alpinsenter Wintersport Oost-Noorwegen - Beitostølen Skiområde Wintersport Oost-Noorwegen - Geilo Wintersport Oost-Noorwegen - Hemsedal

Wintersport in Oost-Noorwegen

In Oost-Noorwegen vind je enkele van de bekenste skigebieden van Noorwegen, zoals Lillehammer, Geilo en Opdall. Door de ligging in het Oosten van het land, niet ver van enkele grote steden en luchthavens, is de reis er naar toe niet al te lastig.

De twee grootste skigebieden van Noorwegen bevinden zich in deze regio. Het gebied van Hafjell, met de dorpen Lillehammer en Hafjell tellen meer dan 80 kilometer aan pistes. Het is ook niet voor niets uitgekozen als bestemming voor de Olympische winterspelen van van 1994. De faciliteiten zijn hier prima en modern en het skigebied is groot genoeg om je een dag of 5 goed in te vermaken. In mindere maten geldt hetzelfde ook voor het op één na grootste skigebied; Oppdal. Alhoewel Oppdal wat meer glooiing is en je hier zeker niet het "hooggebergte-gevoel" krijgt, zijn er meerdere uitdagende pistes en kun je leuke tochten maken.

Bereikbaarheid en vervoer naar Oost-Noorwegen

De skigebieden van Oost-Noorwegen zijn goed bereikbaar door de nabije ligging van enkele grote steden. Oslo ligt op slechts 180 km van Lillehammer verwijderd. Er gaan diverse bus,- en treinverbindingen naar de grotere skigebieden vanaf Oslo. Maar wil je niet afhankelijk zijn van reistijden en rijschema's dan kun je best een auto huren. De meeste skigebieden liggen op slechts 2 tot 3 uur rijden vanaf de luchthaven van Oslo.

Met het trein op wintersport naar Oost-Noorwegen: Interrail

Dorpen in Oost-Noorwegen

Skigebieden in Oost-Noorwegen

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: