Sunweb Wintersport - Meer dan 220 bestemmingen
Wintersport Zuid Tirol - Haideralm-Schöneben
Wintersport Zuid Tirol
Winterport Zuid Tirol - Obereggen
Winterport Zuid Tirol - Obereggen. Foto: © Paolo Codeluppi
Winterport Zuid Tirol - Sextner Dolomiten
Winterport Zuid Tirol - Sextner Dolomiten. Foto: © Christian Tschurtschenthaler
Winterport Zuid Tirol - Ratschings Jaufen
Winterport Zuid Tirol - Ratschings Jaufen
Wintersport Zuid Tirol - Haideralm-Schöneben Winterport Zuid Tirol - Obereggen Winterport Zuid Tirol - Sextner Dolomiten Winterport Zuid Tirol - Ratschings Jaufen

Wintersport in Zuid-Tirol

De typische rotstorens in dit gebied kent bijna iedere wintersporter. Ze behoren tot het bergbeeld van Zuid-Tirol ofwel Südtirol zoals men in Italië zegt. In Zuid-Tirol liggen de wereldberoemde Dolomieten. Wanneer je van wintersport houdt, moet een bezoekje aan Zuid-Tirol absoluut op je 'things to visit' lijst komen te staan.

Informatie

 • Gesproken taal
  Italiaans, Duits
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  20
 • Gletsjergebieden
  1
 • Zomerskiën
  Ja
 • Après-ski
  Redelijk
 • Langlauf
  Uitstekend
Een streek met uitzonderlijke natuurschoon en hoge, karakteristieke bergpunten. In de Dolomieten vind je 15 bergen die boven de 3000 meter uitsteken, wat het automatisch zeer geschikt maakt voor de wintersport. In Zuid-Tirol liggen de bekende skigebieden van Alta Badia, Val Gardena en Kronplatz Corones. Al deze gebieden hebben ruim meer dan 100 kilometer aaneengesloten pistekilometers. Opvallend zijn de grote hoeveelheden zwarte en rode pistes, en in mindere maten de hoeveelheid blauwe pistes. Als direct resultaat hiervan leent deze streek zich dus perfect voor de gevorderde wintersporter en voor tourskiër.

Bereikbaarheid en vervoer naar Zuid-Tirol

De meeste skigebieden liggen op ruim 1000 kilometer rijden van Utrecht en aangezien je dwars door de Alpen moet, omdat Zuid-Tirol zich aan de zuid flanken van de Alpen bevindt, kan een autoritje makkelijk meer dan 14 uur duren. Zeker wanneer er veel sneeuw is gevallen zijn de passen vaker gesloten en zul je aanzienlijk om moet rijden. Wanneer je met het vliegtuig naar Zuid-Tirol gaat is het sterk afhankelijk van welke skigebied je bestemming is. In het noorden van Zuid-Tirol, tegen de Oostenrijkse grens kun je het best naar Innsbruck vliegen.

Met de bus op wintersport naar Zuid-Tirol: Interbus
Met de trein op wintersport naar Zuid-Tirol: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Zuid-Tirol: Transavia

Dorpen in Zuid-Tirol

Skigebieden in Zuid-Tirol

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: