Wintersport Trentino - Carezza
Wintersport Trentino - Carezza
Wintersport Trentino, Paganella – Andola
Wintersport Trentino, Paganella – Andola
Wintersport Trentino - Madonna di Campiglio
Wintersport Trentino - Madonna di Campiglio
Wintersport Trentino - Campo Carlo Magno
Wintersport Trentino - Campo Carlo Magno
Wintersport Trentino - Carezza Wintersport Trentino, Paganella – Andola Wintersport Trentino - Madonna di Campiglio Wintersport Trentino - Campo Carlo Magno

Wintersport in Trentino

Wanneer je op wintersport wilt naar de regio Trentino reis je af naar net over de Oostenrijkse grens in het noorden van Italië. Veel minder dan in Zuid-Tirol ligt hier de nadruk op de Italiaanse taal en minder op de Oostenrijkse gewoontes. Het verschil merk je direct wanneer je al eens in de skigebieden van Zuid-Tirol bent geweest. Een wintersport in Trentino is authentiek Italiaans!

Informatie

 • Gesproken taal
  Duits, Italiaans en Ladinisch
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  9
 • Gletsjergebieden
  1
 • Zomerskiën
  Ja
 • Après-ski
  Matig
 • Langlauf
  Prima
In Trentino worden drie officiële talen gesproken: Duits, Italiaans en Ladinisch. De mensen in deze streek voelen zich meer Italiaans en laten dat ook weten op hun eigenzinnige, trotse manier. De winters zijn er vaak bijzonder koud, terwijl in de zomer de temperaturen juist erg hoog liggen. Deze hoge temperaturen beginnen vaak al in April, waardoor de skigebieden, ondanks dat ze erg hoog liggen in Trentino, snel moeten inleveren op sneeuwcondities. Trentino heeft met Val di Fassa en Campiglio twee zeer grote en aantrekkelijke skigebieden. Je kunt hier mooie, lange tochten maken en komt over verschillende bergkammen in zeer diverse dorpen uit. Deze regio is een bijzonder stukje van de Alpen, wanneer je hier bent begrijp je waarom!

Bereikbaarheid en vervoer naar Trentino

De meeste wintersporters vertrekken met de auto richting Trentino. De skigebieden liggen tussen de 1000 en 1100 kilometer verwijderd van Utrecht. Wanneer je met de auto gaat, houdt er dan rekening mee dat je door een groot deel van de Alpen moet rijden en er dus een reële mogelijkheid bestaat dat je bij een bergpas strandt indien er slecht weer is. Met het vliegtuig en met de trein gaat vanaf Nederland niet heel makkelijk. Op iedere manier moet je ook na je aankomst op de luchthaven nog een aardig stuk met een transferbus of met de trein tot aan je skigebied.

Met de bus op wintersport naar Trentino: Interbus
Met de trein op wintersport naar Trentino: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Trentino: Transavia

Dorpen in Trentino

Skigebieden in Trentino

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: